Łukasz:) Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Witam! Łowił ktoś na stawie w ostrowie koło jazu w ostrowie w pobliżu kościoła? słyszałem że ta woda jest "niczyja" i każdy może na niej łowić . Czy to prawda? duże są tam ryby? z góry dzięki
ThePrzemyślanin Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Chodzi ci o tą sadzawkę za Kościołem w parku ?
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Za kosciołem w ostrowie koło Ropczyc tylko nie to bagno zaraz koło koscioła 300 metrów dalej w strone jazu
Witu Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Witam. Mieszkam jakieś 5 kilometrów od stawu w ostrowie. Często tam przebywałem na rybkach. Co chce pan dokładnie wiedzieć na temat tego stawu? Jeśli będę mógł to pomogę.
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Chciałbym wiedziec czy są tam jakieś duze rybki i jakiego gatunku, czy to prawda ze wolno tam łowić bez karty jeżeli tak to kogo jest ten staw?
Witu Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 na stawie w ostrowie są ładne szczupaki i okonie jest tez trochę lina sam łapałem liny ponad 40cm i szczupaki około 70 cm trafiają się również z karpie królewskie jest dużo płoci, wzdręgi, karasie, dawniej były tez amury, wracają do wędkowania na stawie trzeba mięć opłaconą kartę i trzeba wpisywać w rejestr choć nawet nie ma tego stawu w wykazie wod a wiem to bo sam raz bylem i nie wpisałem i miałem kontrole i panowie byli tak uprzejmi mnie poinformować bo tez tego nie wiedziałem jak pan. pozdrawiam można wiedzieć skąd pan jest bo znam jeszcze Tuszymke kamionkę i cierpisz wiec mogę pomoc
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 (edited) Ja jestem z Ropczyc. Dzięki za szybka odpowiedź. Na razie zainteresuje się tym zbiornikiem. Edited January 9, 2012 by rapala
Joey Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Witam serdecznie Kolegów z okolic Mógłby mi ktoś pokazać na mapie gdzie dokładnie znajduję się ten zbiornik. I jak ewentualnie trzeba ten zbiornik wpisywać do rejestru i czy dużo jest tam wędkarzy w sezonie Pozdrawiam serdecznie.
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 (edited) Przed kosciołem w prawo i jakieś 300 metrów i pan go zobaczy Edited January 9, 2012 by rapala
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Mam jeszcze 1 pytanie. Na co pan łowi te szczupaki na tym jeziorku? wobler,guma...?
seba77 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Mam pytanko do kolegów z okolic Ropczyc, gdzie wedkuja na Wielopolce w waszych okolicach,dzieje sie tam wogóle na tej rzece wędkarsko
Łukasz:) Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 rybki są ale małe ja wędkuje w Skrzyszowie i jest tak jak jest przede wszystkim są okonie
rapala Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Proszę o kierowanie pytań do odpowiednich wątków!http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=433&highlight=wielopolka
Graf Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ostatnio na stawie zaczęły brać szczupaki dziś siadły tylko 3 35-46 cm
rrs1914 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ostatnio na stawie zaczęły brać szczupaki dziś siadły tylko 3 35-46 cm Szczupaki 35-46 cm biorą???... chmm to pewnie torfowe:cool: ... a to fajnie się bawicie... jak dziś wzięły trzy to w stawie jeszcze trzy zostały
Graf Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Byłby jeszcze 1 największy , ale przy brzegu się spiął...
jon987 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Szczupaki 35-46 cm biorą???... chmm to pewnie torfowe:cool: ... a to fajnie się bawicie... jak dziś wzięły trzy to w stawie jeszcze trzy zostały Rozwaliłeś mnie tym postem:D:D:D ale kolega pisze że jeden się wypiął czyli jest cztery:D
Graf Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Dzisiejszy szczupaczek było więcej ale mniejsze, wszystkie wróciły do wody.
Expiress Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Szkoda ze nie ma juz tych ryb co były lata temu.Sama tam łowiłam (amury)około 15-18 lat temu wiem ze byly karpie i amury (sztuki ponad 10kg) Byłam swiadkiem jak spuszczajac wode zabierali je do siatki (wieksze sztuki w łeb...) Raz po zimie odławiali padniete sztuki karpie (7-14kg) sporo tego było. Znam te osoby wkoncu wychowałam sie w tych okolicach. Zanim ryba podrosnie (chyba ze je wczesniej ......) upłacie pare lat. Pozdr. Zycze udanych łowow na tym stawie.(Od konca mozna było sie pobawic karasiem na makaron)
Recommended Posts