Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przez cały sezon testowałem przypony różnych marek i modeli, jednak nie znalazłem nic co by mnie zadowoliło. W każdym przypadku jakiś element był zbyt delikatny w stosunku do pletki 0,16 bo takiej używam. Przez moje ręce przeszedł surflon i fluorocarbon dragona, wolframy rozlicznych producentów, kevlar maxa i inne. Czego wy koledzy używacie, bo straciłem w tym sezonie zbyt wiele przynęt w związku z czym boje się kosztów dalszych eksperymentów, a jedyne czego się dopracowałem to rozbrojone i przewiązane na nowe mocniejsze agrafki i krętliki gotowe wolframy wzmocnione cyjanopanem na węzłach.

Posted

Plecionka 0,16 to ciężki spining?Takiej średnicy używam do kogutowania i to w 90% to ona puszczała a nie przypon:D.Można wiedzieć co to za plecionka?

Posted

No tak nieco źle się wyraziłem, pisząc ciężki miałem na myśli stosunkowo ciężki zestaw do łowienia szczupłych w zbiornikach takich jak lipie czy Cierpisz. A używam pletki cupido salt master, ma strawną dla mnie cenę i co również istotne przyzwoitą żywotność.