noespa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Witam, Mam zamiar zakupić tą wędkę w lutym. Planuję łowić na nią klenie, jazie na małe przynęty. Dodatkowo do łowienia pstrągów na mniejsze przynęty na małych rzekach. Wiem że długość na małe rzeki trochę za duża ale muszę pójść na jakiś kompromis. Z pontonu na rzece też na nią chciałbym polowić. Proszę o opinie jeśli ktoś miał lub ma taką wędkę. Czy do opisanych wyżej zastosowań ta wędka się nadaje? Mam zamiar w tym roku praktykować ultra lekki spinning. Link do wędki: www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-team-dragon-g5-a3-p27-k6214.html Pierwsza z góry.
jon987 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Witam http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=911&page=3 była tu dyskusja na temat TD.Miałem chrapkę na nie go bardzo fajny kijek,miałem go nawet w łapce dzięki uprzejmości kol@Robert niestety nie łowiłem na niego.
bazodentysta Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) Witam,Mam zamiar zakupić tą wędkę w lutym. Planuję łowić na nią klenie, jazie na małe przynęty. Dodatkowo do łowienia pstrągów na mniejsze przynęty na małych rzekach... Pstrąg tak, kleń średnio-zwłaszcza na małe przynęty i mniejsze rzeki, jaź wcale. Pozdrawiam Edited January 14, 2012 by rapala
noespa Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Pstrąg tak, kleń średnio-zwłaszcza na małe przynęty i mniejsze rzeki, jaź wcale. Pozdrawiam A możesz uzasadnić dlaczego kleń średnio a jaź wcale? Kij za słaby, za delikatny, za miękki?
bronzo77 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Też się zastanawiałem ale mi przeszło. 180 g w "lekkim" kijku to trochę za dużo, a biorąc pod uwagę fakt, że w team dragonach po sezonie z korka robi się sito więc prawie 5 stów to zdecydowanie o połowę za dużo. Używanego w rozsądnej cenie owszem ale nowego TD nigdy więcej.
Gajowy Marucha Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Witam Mam taki jak w temacie. Nówka, kupiony późną jesienią z myślą o nowym sezonie; wybrany na podstawie wątku, do którego link dał kolega @jon987 Ostatnio jednak kupiłem od kolegi z forum Fenwicka, więc biję się z myślami o sprzedaży Dragona. Cena około 300 zł plus ewentualne koszty wysyłki. Nie jest to jeszcze oferta, ale jak będziesz zainteresowany, to pisz na prive. Kijek do obejrzenia w Grabinach, więc masz blisko
noespa Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Wstępnie jestem zainteresowany. Jak się zdecydujesz to daj znać. A ten fenwick jakie ma parametry że chcesz pozbyć się dragona?
Gajowy Marucha Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Fenwick z tego ogłoszenia: http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=1967 Podobno nawet najmniejszymi ogrotówkami da się śmignąć, mimo deklarowanych 5g. Planowałem najpierw go przetestować na różnych przynętach i dopiero po tym zdecydować czy sprzedaję Dragona (szczególnie, że sprzęt chyba w tym roku mocno podrożeje). Nie wiem kiedy to nastąpi, więc jak będziesz miał ciśnienie by już coś kupować, daj znać. Mnie się nie śpieszy, bo nawet jak mi zostanie, to płakał nie będę Póki co, masz prawo pierwokupu u mnie. Dodam tylko, że nie wiem jak z gwarancją, bo mam tylko potwierdzenie przelewu za ten kijek. Ktoś nie wrzucił paragonu do przesyłki, a ja się nie upomniałem.
bazodentysta Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 A możesz uzasadnić dlaczego kleń średnio a jaź wcale? Kij za słaby, za delikatny, za miękki?Wyraziłem swoją subiektywną opinię. Najlepiej jak udasz się do Gajowego Maruchy weźmiesz malutki woblerek i obrotóweczkę na jazika i wypróbujesz kijek. Pozdrawiam
noespa Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Odezwę się do ciebie początkiem lutego. Wpadnę zobaczyć kijek i pewnie się na niego zdecyduje.
Recommended Posts