wróg publiczny Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Od dobrych kilku lat przymierzam się do jakiegoś castingu, choć jak do tej pory mi to nie idzie. Ale do rzeczy, jakoś nie mogę się przekonać do poręczności kija z pazurem więc pytam czy kij bez tego dodatku będzie się nadawał do tej metody?
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ok. co masz na myśli pisząc czy będzie się nadawał masz jakiś kij i chcesz go użyć, masz multi do klasycznej wędki ... proszę o konkrety, proszę rozwinąć pytanie problem.
kris12191 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ja uzywam kija bez pazura do castingu ROZEMEIJER 40-60g 240cm i lowi mi sie bardzo wygodnie tylko musisz sie zaopatrzyc w wytrzymaly i mocny kolowrotek . Ze swojej strony moge Ci polecic penna slamera, szarpie nim juz 2 sezony a on dalej jak nowy,inne dobre kolowrotki wytrzymywaly zaledwie po kilka wyjazdow. Pozdrawiam i polamania zycze:)
mapet77 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jeśli mocny kołowrotek do jerkowania to polecam Abu C4. Podoła wszystkim przeciążeniom, zwłaszcza na kijkach bez pazura. Chociaż, z drugiej strony nie wyobrażam sobie łowienia jerkami o masie powyżej 60-80gr z kijem nie zaopatrzonym w pazur.
uchal Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ja uzywam wędki dragon tytan zander 2,05 m do 40 gr. Na średniej wielkości jerki jest super.! Pozdrawiam
wróg publiczny Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Do Takiego kijka mam zamiar dokupić multik team dragon HSL200iL lub OKUMA AVEON AE-200 LX, a co do przynęt to zakres od 10-40g, max 60 w ekstremalnych warunkach. Pytam o taki kij bo macałem różne kije w sklepach i nie za bardzo mi leżały w ręku ale nigdy nie miałem w rękach wędziska z pazurem w połączeniu z multiplikatorem więc mogłem mieć złudne odczucie.
klonek02 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Masz tutaj takiego aveona. http://allegro.pl/okuma-ae-200-lx-i2073137690.html Ja też rozglądam się za castem z tym że do 30-35gram wyrzutu.
wróg publiczny Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Dzięki kolego, ale mam dostęp do tych młynków, interesuje mnie bardziej sprawa przydatności pazura przy rękojeści wędziska.
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Moim skromnym zdaniem jeśli pod multika to zdecydowanie z pazurem łatwiejszy w użytkowaniu (bardziej poręczny).
klonek02 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 A używa ktoś pinnacle vision 1/4-3/4oz? Na wakacjach skoczyłem do to-tu gdzie przymierzyłem wędke do multika i rzeczywiście ten chwyt był taki pewniejszy niż w porównaniu do spiningu.
Recommended Posts