krs Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 PSW wzbogaciło się o najlepsze tego typu narzędzie do pozycjonowania stron w wyszukiwarkach internetowych - vBSEO. Zmiana jest widoczna m.in. w wyświetlanych linkach. Mam nadzieję że inwestycja zwróci się z nawiązką
krs Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Jedną z mniej ważnych nowości w vBSEO jest wewnętrzny system "Lubię to". Jak to działa można zobaczyć w poście wyżej
popek_1990r Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 Jeżeli chodzi o Optymalizację oraz Seo to powiem, że zajmuję się tym tematem od około 2 lat. Jest kilka poprawek które bym zrobił, aby google lepiej trawiło treść. W razie pytań służę pomocą. Pozdrawiam.
krs Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 Wszelkie propozycje poprawek czy zmian zawsze są mile widziane vBSeo dopiero co zostało odpalone, nie miałem jeszcze czasu dłużej nad tym posiedzieć, wszystko dopiero przed nami.
masaro Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Pomocy jak zmienic skórkw strony bo wskoczyła mi jakas VBULLETIN a jest tak beznadziejna że się w głowie nie miesci i niewiem jak zmienic
krs Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Kliknij w ten link: Podkarpacki Serwis Wędkarski - strona główna
krs Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 W dniu dzisiejszym wyłączyłem dodatek o nazwie vBSEO. Powodem jest brak wsparcia dla tego produktu a co za tym idzie brak aktualizacji luk w zabezpieczeniach. Zniknie przycisk Lubię to który był częścią vBSEO. Planujemy przejść na nowy silnik vBulletni 5, tam przyciski Lubię/Nie lubię są zaimplementowane w standardzie.
lisses Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Nie wiem czy tylko tak jest u mnie, ale kilka minut temu nie mogłem dodać zdj. do popstu:confused:
lisses Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Plik prawdopodobnie był zbyt duży, problem rozwiązany, przepraszam za zamieszanie i myślę że można usunąć te posty.
krs Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Nie ma za co przepraszać Dzisiaj miała miejsce dość poważna zmiana w silniku forum, być może jest to spowodowane właśnie tą zmianą. Jeżeli problemy będą się pojawiać dalej to prosiłbym o informację.
lisses Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Otwierając powiadomienia nie widać treści wiadomości jak było wcześniej, tylko nick i temat się wyświetla. Dopiero jak się kliknie w daną wiadomość rozwija się zawartość.
krs Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 O które powiadomienia chodzi ? Jak możesz to napisz dokładniej, prawdopodobnie wraz z usunięciem dodatku vBSEO zniknęła i taka funkcjonalność, co nie znaczy że to jest błąd w silniku forum, tak już pewnie zostanie.
lisses Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Ściślej wiadomości prywatne, wcześniej otwierając skrzynkę odbiorczą treść wiadomości była widoczna, w tej chwili już nie.
Sławek Dr. Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Wcześniej było widać pierwsze kilka słów ze zdania prywatnej wiadomości, teraz nie. Chciałem dodać załącznik, ale nie da się...
krs Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Co jest nie tak z tymi załącznikami, możesz napisać czy jakiś błąd się pojawia przy próbie dodania załącznika ?
Sławek Dr. Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Tak, próbuje załadować zdjęcie, a kiedy już kończy ładować, to pojawia się komunikat "błąd podczas wysyłania".
lisses Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Wczoraj miałem podobnie ale po zmniejszeniu pliku poszło jak po maśle:)
krs Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Prawdopodobnie problem pojawił się po podniesieniu PHP do wersji 5.4, ustawiłem z powrotem wersję 5.3 . Dodatkowo zmieniłem bibliotekę która była odpowiedzialna za przetwarzanie grafiki, teraz zdjęcia przetworzone przez silnik powinny mieć lepszą jakość, wcześniej zmiana z GD na ImageMagick nie była to możliwa, podejrzewam że problemem był dodatek vBSEO, teraz po jego deinstalacji udało się wreszcie ustawić ImageMagick. Proszę zgłaszać problemy z działaniem serwisu w tym wątku. Dziękuję.
Sławek Dr. Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Próbowałem z różnymi zdjęciami, ale może to chwilowe.
krs Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Próbowałem przed chwilą wysłać zdjęcie ok 5MB i przeszło, w razie problemów proszę o kontakt, zgłoszę to do dostawcy.
Sławek Dr. Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Zdjęcia zwykłe przechodzą. Chciałem wkleić wcześniej zrzut ekranu(3mb) i nie przeszło, teraz też nie.
Recommended Posts