kafel Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Witam. Trochę nudą zawiało bo niema gdzie pojechać za bardzo na ryby. Wymyśliłem zrobić sobie regał na wędki. Na pewno niektórzy mają takie już porobione, więc jak by ktoś zamieścił fotkę w celu pobudzenia mojej wyobraźni będę wdzięczny. Dodam że to co już w necie znalazłem - nie podoba mi się, i niema na czym się wzorować. Dzięki:beer:
Andre Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Może u Cabelasa znajdziesz inspirację... Cabela's: Fishing Rod Racks
bazodentysta Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Dzięki - koncepcja jest. Fajna sprawa taki regał, sam myślę o czymś takim, ale raczej nie mam zdolności ani możliwości samodzielnego wykonania. Jeśli Kolega robi takie rzeczy to chętnie bym zamówił. Pozdrowionka
RICARDO Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ciekawy patent zwłaszcza na suficie ja mam ochotę na właśnie coś takiego...
nsevo Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ten na suficie fajna sprawa,myślę że tu wielkich zdolności nie trzeba,troszkę poszperać na strychu,w garażu czy piwnicy i coś na projekt się znajdzie.
kafel Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 (edited) Właśnie robimy 2 regały z bratem. Jak będą gotowe rzucę fotki. Jeżeli się spodoba on jest chętny robić na zamówienie:) Ten podsufitowy będzie najprostszy w wykonaniu, ale myślę że ładniejszy byłby w drewnie. Edited March 8, 2012 by kafel
kafel Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Regał już prawie skończony. Zostało dokładnie przeszlifować elementy, dopasować, skleić, polarierować, pocałować, użytkować Dopinam fotki po wstępnym montażu, jak będzie gotowy całkowicie to też pokarzę zainteresowanym. Namawiam do klecenia takiej cepelli każdego. Specjalne podziękowania dla @andre. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
bartosz Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Salomon, naprawdę niezły wynalazek Może napiszesz mały poradnik, albo chociaż co potrzebowałeś ? Sam chętnie bym sobie zrobił taki stojak.
kafel Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Może napiszesz mały poradnik, albo chociaż co potrzebowałeś ? Sam chętnie bym sobie zrobił taki stojak. Potrzebne mi było: 4 sztachety dł. około 1200mm 1 deska dł około 1000mm szerokości nie pamiętam - ale to wg uznania drewniany wałek fi 12 dł około 1000mm drewniany wałek fi 8 dł około 1500 mm 10 specjalnych wkrętów do mebli papier ścierny 80 i 220 otwornica do drewna wiertarka wiertła - na pewno 8 i 12 klej wikol lakier domalux piłka do metalu pilniki do drewna kątownik i ołówek gumowy młotek 6 browarów - marka i typ wedle uznania:) święty spokój i chęci Materiał dostępny w Rzeszowie w sklepie na literę C (żeby nie reklamować) czyta się przez Ka:) To chyba tyle jak coś to pytać Pozdrawiam
piter Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Pomysł bardzo fajny i godny polecenia.A tak od siebie,to tą deseczkę na której stoją wędki wmontował bym pod niewielkim kątem.Wiadomo,po niejednej wyprawie z wędek spływa woda,a i na koniec sezonu umyte kijki ładnie by sobie obsychały.
kafel Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Regał ukończony. Fotka jak obiecałem dołączona. Uchwyty na kije filcowane. Zaślepki na każdej śrubce - co mogłem zrobiłem najlepiej jak potrafię. Jak ktoś wymyśli coś podobnego niech podrzuci fotkę. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
bazodentysta Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Regał ukończony. Fotka jak obiecałem dołączona. Uchwyty na kije filcowane. Zaślepki na każdej śrubce - co mogłem zrobiłem najlepiej jak potrafię. Jak ktoś wymyśli coś podobnego niech podrzuci fotkę.Pozdrawiam Gratuluję, fajnie wyszło! Pozdrowionka
Leszek Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Fajny regał. Mistrzowska robota. Jeżeli mogę coś doradzić to przydały by się jakieś zabezpieczenia na kołowrotki, bo mogą łatwo spaść.
Bogol Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 I mnie nachodzi na taki stojaczek , tylko gdzie go postawić w dużym pokoju tak żeby żonce nie przeszkadzał
apioo Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Bardziej... gdzie żonę postawisz, żeby stojaka nie trącała
Mateusz91 Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Elegancki regał na wędziska! Zwłaszcza że robiony samodzielnie, kilka godzin pracy i efekt cieszy oko dużo bardziej niż "kupne", wiem coś o tym. Pozdrawiam;)
bartosz Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 (edited) Więc zrobiłem regał. Kosztował mnie kilka zł (kwestia gwoździków i wkrętów). Udało się nawet bez wyżynarki, chociaż nie mogłem wymyślić jak zrobić te półkola. Naszkicowałem cyrklem, powywiercałem dużo otworów na tych liniach i powyciągałem obcęgami delikatnie. Zamiast gumy w półkolach zastosowałem gąbkę a uchwyty na kołowrotki odgiąłem lekko do góry żeby nie pospadały. Dzieło sztuki na miarę kolegi salomona to nie jest ale egzamin praktyczny zdaje na 5 Dzięki salomon za pomysł Edited April 6, 2012 by bartosz
Mateusz91 Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 Elegancja Też trzeba będzie zmajstrować coś podobnego;) Kobita nie wścieka się że kije w garderobie stoją?
kafel Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 jak ktoś leniwy żeby zrobić samemu - pojawił się stojak na wędki na allegro Stojak na 10 wędek (2535450273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kafel Posted July 21, 2015 Author Posted July 21, 2015 Ponownie fajny stojaczek http://allegro.pl/shimano-stojak-na-wedki-i5558808240.html
Recommended Posts