kafel Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Wszystkim początkującym polecam kołowrotek http://www.anglingdirect.co.uk/ron-thompson-centrepin-reel Dostępny w Karinie na Warszawskiej w cenie około 100 zł. Za tą kasę naprawdę warto.
strongbow Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 (edited) Witam Trzy tygodnie temu nabylem zestaw ,lowienie nie jest takie proste jak to wyglada na filmikach..ale wyniki sa...(ryba zlowiona w UK) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited August 18, 2016 by strongbow
Piotrek10 Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Gratulacje,czyste wędkarstwo z tym kołowrotkiem Na początku nie jest łatwo,ale później frajda ogromna i łowi się wielkie ryby
kafel Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 już chyba czas na przepływankę O tej porze polecam "kompoty wiśniowe"
wojtas1944 Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Witam panowie może mi ktoś powiedzieć czym różni się centerpin od kolowrotka muchowego bo są bardzo podobne, czy może nie ma żadnych różnic ? Zawsze do łowienia na przeplywanke używałem kołowrotka o stałej szpuli. Z góry dzięki za odpowiedź
Piotrek10 Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Różnice ogromne. Większy gabaryt,inne opory toczenia.Gdy zakręcisz takim kołowrotkiem to potrafi się kręcić ponad minute. Odległościówka mięciutka do 20gr centrepin do zestawu i frajda gwarantowana. Od kąd łowie tym kołowrotkiem zacząłem łowić piękne ryby. Najbardziej lubię łowić muchami na przepływanke,czysta poezja łowiąc z powierzchni. W tamtym roku padło tak wiele kleni i pstrągów. Mam nadzieję że w tym roku również tak będzie. Pozdrawiam.
Piotr Rabczak Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Polecicie jakąś wędkę do tej metody ? Chyba nie ma u nas w sklepach wędek wyłącznie do tej metody połowu dlatego sugeruję się wędką match 4.20m do 15-18gr. Nie wiem czy waga wędki jest najistotniejsza czy może akcja.
Piotrek10 Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Cormotan PM Match 20. Używam 3,90 20 gram.Wędka radzi sobie z dużymi rybami chodź akcja parabolik, mało spadów.Na mniejszych rybkach tez frajda.Lepszej matchówki nie miałem w ręce w tej cenie.
Piotr Rabczak Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Dzięki za odpowiedź, przejadę się po sklepach i popatrzę co jest dostępne na miejscu. To w sumie takie luźne przemyślenia żeby mieć jakąś alternatywę gdy woda nie nadaje się na spinning a na ryby ciągnie. Dragon Mega Baits Insanity Lite Match 15 / 420 cm / 15 g coś takiego mam na oku, pasowało by pooglądać w jakimś sklepie. Kołowrotek też muszę jakiś obczaić.
Recommended Posts