Jump to content

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted (edited)

Witam

Trzy tygodnie temu nabylem zestaw ,lowienie nie jest takie proste jak to wyglada na filmikach..ale wyniki sa...(ryba zlowiona w UK)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by strongbow
  • 6 months later...
Posted

Witam panowie może mi ktoś powiedzieć czym różni się centerpin od kolowrotka muchowego bo są bardzo podobne, czy może nie ma żadnych różnic ? Zawsze do łowienia na przeplywanke używałem kołowrotka o stałej szpuli. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Posted

Różnice ogromne:).

Większy gabaryt,inne opory toczenia.Gdy zakręcisz takim kołowrotkiem to potrafi się kręcić ponad minute.

Odległościówka mięciutka do 20gr centrepin do zestawu i frajda gwarantowana.

Od kąd łowie tym kołowrotkiem zacząłem łowić piękne ryby.

Najbardziej lubię łowić muchami na przepływanke,czysta poezja łowiąc z powierzchni.

W tamtym roku padło tak wiele kleni i pstrągów.

Mam nadzieję że w tym roku również tak będzie.

Pozdrawiam.

• 4 months later...
Posted

Polecicie jakąś wędkę do tej metody ? Chyba nie ma u nas w sklepach wędek wyłącznie do tej metody połowu dlatego sugeruję się wędką match 4.20m do 15-18gr. Nie wiem czy waga wędki jest najistotniejsza czy może akcja.

Posted

Cormotan PM Match 20.

Używam 3,90  20 gram.Wędka radzi sobie z dużymi rybami chodź akcja parabolik, mało spadów.Na mniejszych rybkach tez frajda.Lepszej matchówki nie miałem w ręce w tej cenie.

Posted

Dzięki za odpowiedź, przejadę się po sklepach i popatrzę co jest dostępne na miejscu. To w sumie takie luźne przemyślenia żeby mieć jakąś alternatywę gdy woda nie nadaje się na spinning a na ryby ciągnie. Dragon Mega Baits Insanity Lite Match 15 / 420 cm / 15 g  coś takiego mam na oku, pasowało by pooglądać w jakimś sklepie. Kołowrotek też muszę jakiś obczaić.