Jump to content

TICA FARIO 274cm 7-17g

kubaS 1

Recommended Posts

• 3 months later...

Depeche mode, czekam na przelewik z pracy i chcę kupić trochę cięższy kijek, upatrzyłem Tice Fario 262 10,5 - 28g, tylko jeszcze dopytuję, bo chcę wiedzieć, czy seria nie jest czasem np przeszacowana lub odwrotnie :)

W sumie miałem okazję pomachać Ticą Kuby, i akcja super, ale już mocy tak dokładnie nie pamiętam-jeśli mocniejsza siostra będzie mieć podobną akcję to będę b.zadowolony z zakupu ;=))

Połowić połowisz spinning dużo wybacza, ładowanie kija nie ma tak wielkiego znaczenia jak w castingu na ten przykład.

Co innego komfort łowienia tu może być rożnie (te 17lb sugeruje lekką "pałowatość")

Kijek raczej z przeznaczeniem na lekkiego szczupaczka ewentualnie bolenia.

Pm

Może zmienić tytuł wątku na wędki firmy Tica?

Właśnie dostałem ciekawego maila ze sklepu w którym chciałem wędkę zamówić

"Zmierzyliśmy tą wędkę i jest sprostowanie, źle była oklejona naszą metką, wędka ma 2,90m i jest w gramaturze 7-21g":D

Dobrze, że nie wysłali, bo czułbym się zaskoczony :D

Na pewno :D

Taki troszkę niski przedział by był - standardowo to w okolicach 5,7 do 20, 25g.

Pm

te 290 to troszku przydługo jak na Wisłokę, moje 180- 210 wydaje mi się momentami za długie przy tych krzaczorach .

Edited by Jarek
brak literki :P

Tica jest podobno całkiem niezła, paru kolesi po kiju wychwalało ją pod niebiosa ;)

Osobiście nie miałem przyjemności, i raczej mieć nie będę - zamiast nastu kijów postanowiłem kupić (zrobić) parę konkretnych.

Pm

• 7 months later...