Lobosss Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Mam pytanko, czy ktoś wie jak można zakleić oraz jakim klejem małą dziurkę w neoprenach? Zastosować łatkę z kawałka neoprenu lub zakleić dziurkę ???
Gabriel Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Myślę że należy to zrobić z łatką. Nada się pewnie klej do klejenia szyb samochodowych. Proponuje poszukać na forach dla muszkarzy www.flyfishing.pl albo flytiers.pl - kilka razy przerabiany tam byl temat klejenia spodniobutów z materiałow oddychajcych i neoprenów. Generalnie temat dziur zdecydowanie czesciej dotyka muszkarzy i tam szukał bym porad.
kroku Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Dobrze jest mieć kawałek neoprenu ,zlokalizować dziurkę i położyć na to łatkę i zakleić klejem Stormsure albo czymś podobnym .Jeśli dziurka jest mała pomoże jeśli dosyć duża to będzie Ci ciężko . Powodzenia
Gimzi Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Przyznam, że zdarzało mi się kleić nawet bez łatki, samym klejem stormsure. Podklejasz wtedy dziurkę od spodu taśmą klejącą, zalewasz klejem i pozostawiasz do wyschnięcia. Potem taśmę odklejasz. Ten klej robi piękną robotę, pewne wodery Cormorana kleiłem z 7 razy i wszystko trzymało dopóki podeszwa nie pękła w pół...... swoją drogą nie polecam woderów Cormorana z PVC. Aktualnie 2 sezon tyram Jaxony Prestige i chyba lepszych za tą kasę się nie kupi.
Robertoo Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 Ja swoje neopreny kleję tylko tym: Sikaflex 11FC elastyczny klej i uszczelniacz poliuretanowy Wystarczy wetrzeć w neopren .Po zastygnięciu wygląda jak guma.Sprawdza się też jak np.nie widać uszkodzenia a cieknie,można też rozcieńczyć z odrobiną rozpuszczalniku i wtedy głębiej wciera się w neopren.
Lobosss Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 Dzięki za rady panowie poprosiłem @MilanND o pomoc i mówił dziś, że stygną zobaczymy wyniki, bo od piątku do niedzieli uderzam z ziomami na Poprad i Dunajec, a tam podejrzewam, że neopreny się przydadzą. ps. Nie będę zaśmiecał wątka, ale prosiłbym o rady na priv jak i na co i czym na tych rzekach poławiać rybki na spina np. pstrąg, kleń.
kafel Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Odświeżam temat. Gdzieś w Rzeszowie kupię coś z wcześniej wymienionych klejów? Jakieś inne opcje? Proszę o pomoc w temacie
Leszek Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Sikaflex kupiłem w unimecie. Tuba wielkości silikonu. Nie ma mniejszych.Wychodzi drogo. Zostało mi sporo,więc mogę Cię poratować.
gpel Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Muszę niestety odświeżyć stary temat bo przedziurawiłem wodery firmy PROS. Gdzie kupię w Rzeszowie lub Krośnie, klej Stormsure?
Recommended Posts