DawidĆwikła Posted April 4, 2012 Posted April 4, 2012 (edited) Witam.Mam mały delemat a mianowicie to że nie mam kija na sandacza.Parametry kija by się przydały: 240cm/20g(max) Prosiłbym o nazwę jakiegoś konkretnego modelu do 150 zł. Edited April 4, 2012 by DawidĆwikła
koyot Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Klasyk do łowienia z "buta" to: 2,7m-2,8m 10-30gr; 10-40gr przykłady: DAIWA SWEEPFIRE 270 ok. 130 - 160zł Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
DawidĆwikła Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 A w tym kiju jaka szczytówka jest?? Ja chce miękką szczytówkę.Kij był by odrazu na okonki,jazie,klenie.
rapala Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 (edited) Można również wziąć pod uwagę aby szczytówka była wymienna,wtedy kijek mógłby posłużyć jako picker albo lekki feeder;). Edited April 5, 2012 by rapala
DawidĆwikła Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Rapala ładnie kombinujesz i powiem szczerze podoba mi się twój pomysł.Właśnie posiadam tylko jednego pickera,2 by nie zaszkodził.
DawidĆwikła Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 No właśnie,teraz kwestia jakiegos patyka wy jakiego macie na sandacze patyka??
kroku Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Co ten rapala Ci wygaduje pikerkiem a może lepiej feederek na sandacza ? Hmm trudna sprawa:D Poszukaj sobie kija ,jeśli łowisz z brzegu o długości 2.70 i cw dosyć większe bo oczywiście to woda pływająca i nie szukaj pikera .Poszukaj kija z Dragona serii Millenium może coś 5-25 jeśli chcesz coś do 20 gram ale według mnie to będzie za mało . W sumie to ja nie wiem " ja tu tylko sprzątam "
rapala Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Żarty żartami ale żarty się skończyły:)@DawidĆikła ,zaczynając temat wyboru wędziska ,najpierw musisz określić założenia jakie powinien spełniać kij.Charakterystyka łowiska?Długość kija?Zakres gramatury przynęt?Rodzaj stosowanych przynęt?Technika połowu?Preferowana akcja wędki?Zastanów się dobrze nad odpowiedziami na te pytania.Nie ma jednej wędki do połowu ryb jakie wymieniłeś!Prześledź niektóre wątki na forum tam znajdziesz wiele odpowiedzi na Twoje pytania.
DawidĆwikła Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Poszperałem troche w starych postach i na google i znalazłem Kijka Konger Black Tiger, co sądzicie o tej wędeczce?? Konger Black Tiger Spin 270/23 + gratis (2196782462) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cena też może być 110 zł.
popek_1990r Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 W tym roku zacznę łowić sandacze i zakupiłem już kij, którym będę łowił na sanie. Kij ma mi służyć również do łowienia szczupaków z pontonu więc wybrałem Shimano Catana CX 2.40 10-30g, kołowrotek Okuma Travertine TR40 i do tego plecionka Power Pro 0.15 żółta i myślę że fajnie mi sie będzie łowić tym kompletem. Do cięższych przynęt przekładka kołowrotka do starszego kija Shimano AX Spinning 270 cw 15-40g A do mniejszego nurtu kij TEAM DRAGON 2,75m / 3-14g który obecnie służy mi do połowu jazio/kleni i okoni.
DawidĆwikła Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Mam tą katankę może być.Ona jest dobra na szczupaka ale jeśli chodzi o sandacze na które napewno się natkniesz to już będzie cienko.
DawidĆwikła Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Dobra już znalazłem swojego KILLERA jest to konger virago 255/28g. Teraz tylko zakup i stracone 150 zł
rapala Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 (edited) Kolego,cieszy nas niezmiernie fakt,że w tak krótkim czasie znalazłeś swojego kilera ale zanim temat upadnie może odpowiesz na jedno pytanie :Po co go w ogóle zakładałeś?Jak widzę nie odpowiedziałeś na żadne pytanie ,które zadałem.Odpowiedziami na te pytania ,powinno zaczynać się każdą dyskusję ,dotyczącą wyboru wędziska.Dla tego stwierdzam że założony przez Ciebie wątek był tematem "śmieciowym".Na pewno nie miał na celu ,uzyskanie określonych informacji jakie zakładał jego tytuł.Jeżeli nie zaczniesz traktować poważniej tego co piszesz w swoich postach to nie oczekuj aby ci ,którzy na nie odpowiadają ,traktowali Cię poważnie.Dla mnie temat wyboru kija przez kolegę jest zamknięty.Inni mogą walczyć dalej:D. Edited April 6, 2012 by rapala
seba6666 Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 DawidĆwikła a może lepiej dołożyć z 50-60zł i kupić Dragon milenium hd super fast 5-25 cw. kij jest szybki , sam zastanawiam się nad kupnem tego kija bo w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz ale narazie jest problem bo niema go w żadnym sklepie w Stalowej , mój brat go ma 2 sezony i spisuje mu się bardzo dobrze przy bolenia i sandaczach. Albo jeszcze Dragon Express Spin 2,70 m 5-25 gr + gratis (2220032912) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i zachęca jego waga 157 gr.
Recommended Posts