Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przejrzałem forum i nie znalazłem informacji na poniższy temat.

Czy któryś z kolegów próbował używać do feedera na rzece, podpórki do morskiego wędkarstwa plażowego?

Na przykład TAKIEJ?

Pozdrawiam,

LJ

Posted

Zakupiłem kiedyś taką podpórkę tylko innego producenta (cena podobna) do wykorzystania w troszkę innym celu.Zakładając wykorzystanie jej w wędkarstwie gruntowym to raczej nie polecam:rolleyes:.Pierwsza i bardzo istotna sprawa to wykonanie :dużo aluminium i duuużo plastiku z jakim czasem użytkowania się to wiąże, chyba już nie trzeba pisać.Druga sprawa to zastosowanie.Kiedy mamy do czynienia z brzegiem trawiastym czy piaszczystym ,w miarę stabilne ustawienie stojaka nie nastręcza trudności.Sprawa się komplikuje gdy wędkujemy na kamienistej opasce lub betonowym nabrzeżu.W takim wypadku stabilne ustawienie stojaka może nas kosztować sporo nerwów:D.To takie moje ,osobiste spostrzeżenia na temat tej podpórki.Oczywiście można by było zaadoptować ten stojak do naszych ,rzecznych czy jeziorowych warunków ale musiał by być solidniej wykonany (nierdzewka).Tak to proponuje zainwestować w dobrej klasy (też z nierdzewki) podpórki.Będą wygodniejsze , poręczniejsze i na pewno posłużą wiele,wiele lat:).

Posted

OK. Dzięki za trafne uwagi. Czyli jednak sprawdzone rozwiązania są najlepsze.

Na razie mam zamiar wypróbować łowienie dwoma feederami, ale na wodzie stojącej, z małego rodpoda. Kupiłem go w zimie w Ravenie, mocno przecenionego, za coś około 35 zł :). Stabilne to to nie jest, pod solidną karpiówką chyba by się powyginało, ale jest lekkie i po złożeniu zajmuje naprawdę niewiele miejsca. Mam nadzieję, że da się z tego łowić na DSa, szczególnie z pomostów, gdzie zawsze jest problem ze stabilnym umocowaniem wędki.