Jump to content

Propozycja zmian w wieściach znad wody - WAŻNE

pyo77

Recommended Posts

Zwracam się do Was z prośbą, podobna jak kilku znajomych na innych forach wędkarskich.

To wędkarze są zagrożeniem dla ryb. Jeżeli chcecie mieć co łowić nie umieszczajcie nazw łowisk oraz rzek pstrągowo-lipieniowych, nawet tych najbardziej znanych, czy to w tytułach wątków, czy w treści posta.

Jeżeli chcecie się pochwalić zdobyczą, jak najbardziej wstawiajcie zdjęcia, ale nie piszcie gdzie.

Pamiętajcie, że do tego forum ma każdy dostęp, nie tylko etyczni, także etyczni zgodnie z RAPR.

Proszę o wprowadzenie postów pt: szczupak, sandacz, pstrąg etc.

Pozdrawiam i proszę Wszystkich o przemyślenie tematu

Artur

Na forum istnieje wątek, w którym nie trzeba podawać łowiska. "Jak było dziś na rybach" Jeżeli ktoś chce zachować dla siebie pewne informacje, a chce się pochwalić rybą, robi to w tamtym wątku.

Edited by Siksa

Istnieje, ale jak widać na forum, nie wiele tam się pisze, chodzi o to, aby w wątkach o rzekach, zbiornikach itd. pisać o tematach związanych z tymi miejscami w kontekście ochrony ich, jak coś złego tam sie dzieje, a złowionymi rybami chwalić się w tematach ryb.

Wiem, że część będzie przeciwna, bo skoro jeden złowił i powiedział gdzie, to następni tam pojadą, gotowe, na tacy podane, szczególnie jest to istotne dla małych rzek i zbiorników, gdzie po przejściu chordy Hunów zostaje pustynia.

post-719-14545022692915_thumb.jpg

WzW jest podstawowym działem tego forum, wprowadzenie zmian o których piszesz spowoduje jego marginalizację. Nie mam zamiaru kopiowac pomysłu z jerkbait.pl. Przypominam o regulaminie - Pkt 9.

Nie chodziło mi o wywrócenie do góry nogami forum, a zwrócenie uwagi na ważny temat, jakim jest podawanie miejsc złowienia ryby, oraz o stanowisko w tej sprawie użytkowników psw.