Jump to content

Smażone, pieczone, wędzone

wifer

Recommended Posts

Od dawna wiadomo, że smażyć każdy może "jeden trochę lepiej inny trochę gorzej". Jednak aby rybka smakowała są pewne niuanse o których nie wszyscy wiedzą. Inaczej przyrządza się karpia inaczej sandacza a całkowicie inaczej bolenia.

Od miesiąca na stronie głównej widnieje zakładka "NA PATELNIE" Jest tam kilka przepisów przyrządzania naszych zdobyczy. Mam nadzieję że niektórzy z Was wykorzystali przepisy tam zamieszczone. Jeżeli tak to opiszcie swoje wrażenia.

Jeżeli natomiast macie jakieś swoje kulinarne sekrety związane z rybkami to może się nimi podzielicie poniżej?

Ponieważ obecnie nie ma możliwości bezpośredniego zamieszczania swoich opisów na stronie głównej, niech to miejsce stanie się wymianą informacji kulinarnych. Mile widziane będą również fotografie przyrządzonych dań.

Te najciekawsze za zezwoleniem autora zostaną umieszczone w wymienionym dziale "NA PATELNIĘ"

• 1 month later...

Coś mi się wydaje że coraz więcej z nas zaczyna szanować styl No Kill dzięki czemu jest mniej zmywania w kuchni icon_smile.gif. Popieram, zawsze uważałem że rybcia ładniejsza na wolności jak na talerzu icon_smile.gif. Jednak tak od czasu do czasu...

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

niewiem Bumel czy juz znalazles dobry przepis na szczupaka,ale wrazie czego podam ci prosty sposob i sprawdzony przezemnie ;robisz filety z szczupaka,nacierasz je sola i pieprzem ,dajesz na 3 godzinki do lodowki,wyciagasz ,smarujesz z obu stron majonezem-tak dosyc dobrze icon_biggrin.gif i posypujesz pietruszka ,wkladasz do piekarnikana 360 stopni ,pieczesz 45 minut-palce lizac...!!! icon_surprised.gif