Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od dawna wiadomo, że smażyć każdy może "jeden trochę lepiej inny trochę gorzej". Jednak aby rybka smakowała są pewne niuanse o których nie wszyscy wiedzą. Inaczej przyrządza się karpia inaczej sandacza a całkowicie inaczej bolenia.

Od miesiąca na stronie głównej widnieje zakładka "NA PATELNIE" Jest tam kilka przepisów przyrządzania naszych zdobyczy. Mam nadzieję że niektórzy z Was wykorzystali przepisy tam zamieszczone. Jeżeli tak to opiszcie swoje wrażenia.

Jeżeli natomiast macie jakieś swoje kulinarne sekrety związane z rybkami to może się nimi podzielicie poniżej?

Ponieważ obecnie nie ma możliwości bezpośredniego zamieszczania swoich opisów na stronie głównej, niech to miejsce stanie się wymianą informacji kulinarnych. Mile widziane będą również fotografie przyrządzonych dań.

Te najciekawsze za zezwoleniem autora zostaną umieszczone w wymienionym dziale "NA PATELNIĘ"

  • 1 month later...
Posted

Coś mi się wydaje że coraz więcej z nas zaczyna szanować styl No Kill dzięki czemu jest mniej zmywania w kuchni icon_smile.gif. Popieram, zawsze uważałem że rybcia ładniejsza na wolności jak na talerzu icon_smile.gif. Jednak tak od czasu do czasu...

Posted

Okoń to jedna ze smaczniejszych rybek, ale może coś więcej szczegółów? Najlepiej taką łopatologią a jakby do tego jeszcze dorobić zdjęcia to już by było rewelacyjnie.

  • 1 month later...
Posted

Mnie wydaje się że okoń jest tak smaczną rybką że dodatki zubażają jego smak.Szkoda że tak powoli rośnie,na 15 cm potrzebuje kilku lat.Dla wielu wedkarzy jest śmieciem szczególnie kiedy połknie robala.

  • 3 months later...
Posted

Moj Ojciec mowi ze Sa podobno Pyszne Pulpety Ale trzeba nalapac z 20-30 Plotek lub wzdreg itp Zeby Zrobic takie pulpety bo moj ojciec kiedys tam lowil za kawalera i mowil Ze sa pyszne:) Musimy sprobowac kiedys jak nalapiemy tyle plotek:// Bo narazie guwno zlowilismY://

Posted

Prosil bym bardzo jesli ktos zna o jakis dobry przepis na przyzadzenie szczupaka. Moze byc smazony pieczony gotowany...

  • 2 months later...
Posted

niewiem Bumel czy juz znalazles dobry przepis na szczupaka,ale wrazie czego podam ci prosty sposob i sprawdzony przezemnie ;robisz filety z szczupaka,nacierasz je sola i pieprzem ,dajesz na 3 godzinki do lodowki,wyciagasz ,smarujesz z obu stron majonezem-tak dosyc dobrze icon_biggrin.gif i posypujesz pietruszka ,wkladasz do piekarnikana 360 stopni ,pieczesz 45 minut-palce lizac...!!! icon_surprised.gif

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy