wifer Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Od dawna wiadomo, że smażyć każdy może "jeden trochę lepiej inny trochę gorzej". Jednak aby rybka smakowała są pewne niuanse o których nie wszyscy wiedzą. Inaczej przyrządza się karpia inaczej sandacza a całkowicie inaczej bolenia. Od miesiąca na stronie głównej widnieje zakładka "NA PATELNIE" Jest tam kilka przepisów przyrządzania naszych zdobyczy. Mam nadzieję że niektórzy z Was wykorzystali przepisy tam zamieszczone. Jeżeli tak to opiszcie swoje wrażenia. Jeżeli natomiast macie jakieś swoje kulinarne sekrety związane z rybkami to może się nimi podzielicie poniżej? Ponieważ obecnie nie ma możliwości bezpośredniego zamieszczania swoich opisów na stronie głównej, niech to miejsce stanie się wymianą informacji kulinarnych. Mile widziane będą również fotografie przyrządzonych dań. Te najciekawsze za zezwoleniem autora zostaną umieszczone w wymienionym dziale "NA PATELNIĘ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted March 10, 2008 Author Share Posted March 10, 2008 Coś mi się wydaje że coraz więcej z nas zaczyna szanować styl No Kill dzięki czemu jest mniej zmywania w kuchni . Popieram, zawsze uważałem że rybcia ładniejsza na wolności jak na talerzu . Jednak tak od czasu do czasu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanisław Mączka Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Ostatnio przyrządzałem filety z okoni w panierce z tłuczonych płatków kukurydzianych i ziaren sezamu. Pyszności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted March 11, 2008 Author Share Posted March 11, 2008 Okoń to jedna ze smaczniejszych rybek, ale może coś więcej szczegółów? Najlepiej taką łopatologią a jakby do tego jeszcze dorobić zdjęcia to już by było rewelacyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanisław Mączka Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Dobra, obiecuję ale najpierw muszę złowić okonia (a najlepiej okonie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polaryzator Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 Mnie wydaje się że okoń jest tak smaczną rybką że dodatki zubażają jego smak.Szkoda że tak powoli rośnie,na 15 cm potrzebuje kilku lat.Dla wielu wedkarzy jest śmieciem szczególnie kiedy połknie robala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amator Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Moj Ojciec mowi ze Sa podobno Pyszne Pulpety Ale trzeba nalapac z 20-30 Plotek lub wzdreg itp Zeby Zrobic takie pulpety bo moj ojciec kiedys tam lowil za kawalera i mowil Ze sa pyszne:) Musimy sprobowac kiedys jak nalapiemy tyle plotek:// Bo narazie guwno zlowilismY:// Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumeL Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Prosil bym bardzo jesli ktos zna o jakis dobry przepis na przyzadzenie szczupaka. Moze byc smazony pieczony gotowany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONKWISTA Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 niewiem Bumel czy juz znalazles dobry przepis na szczupaka,ale wrazie czego podam ci prosty sposob i sprawdzony przezemnie ;robisz filety z szczupaka,nacierasz je sola i pieprzem ,dajesz na 3 godzinki do lodowki,wyciagasz ,smarujesz z obu stron majonezem-tak dosyc dobrze i posypujesz pietruszka ,wkladasz do piekarnikana 360 stopni ,pieczesz 45 minut-palce lizac...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONKWISTA Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 zapomnialem o foli aluminiowej ,zawijasz je w folie aluminiowa przed wlozeniem do piekarnika.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now