Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio zacząłem stosować ziemniaki jako przynętę. Mój sposób: gotuje go około 20 min w mundurku następnie aromatyzuje. Jestem ciekawy jak wy sobie z tym radzicie?

Posted

Ja zawsze robiłem tak, że gotowałem dodając olejek waniliowy etc w zależności od gatunku ryb. Lepiej przechodził zapachem. No i sprawdzałem co jakiś czas twardość, zamiast patrzyć na zegarek. Trzeba wiedzieć czego się chce.

Następnie kroiłem w kostki i przy pomocy zapałki przepychałem przez kostkę ziemniaka, gdy już przepchałem to obracałem ziemniaka i pociągałem żyłkę. Dobrze się trzymał i rzadkie spady.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy