Guest Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Witam, Zastanawiam się nad zakupem jakiś ciekawych kulek na testy, które skłoniłyby te większe karpie do podejścia do moich zestawów, a nie tylko takie po 2 - 3kg Trochę czytałem na ten temat i chciałbym spytać o kulki trochę mniej znanych firm: Gold Carp Baits Imperial Baits Fish Point Fish Food i ogólnie kulki polskich producentów, które nie dawno pojawiły się na rynku. Jeżeli ktoś z Was miał styczność z produktami tych firm - będę wdzięczny za opinię.
manitu Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 @Kali każde łowisko rządzi sie swoimi prawami i na jednym kulki x będą sie sprawdzały a na drugim już nie!! Co do kulek to na innych forach czytałem dużo dobrego o kulkach Imperiala!:-)) Może zainwestuj w Nikla?? @lenox w tym sezonie wyciąga ładne karpie na Jego kulasy!!:-)) Może sam później sie wypowie na ich temat! Pozdrawiam
lenox Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 O kulach Nikla złego słowa nie mogę powiedzieć.W tym sezonie nie ma prawie pustych wyjazdów,a C-4 (squid+ śliwka) przerosło moje oczekiwania,efekty miałem też na:Krill Kill,dojrzały banan,3XL.Od ubiegłego roku zmieniłem troszkę podejście do tematu kulek i wolę kupić kilo czy dwa dobrej jakości kulek niż parę kilo tych gorszych.Do nęcenia wykorzystuję pelletowy mix + dwie,trzy garści kulek (czasami skruszonych w Krusha) trochę liquidów,aminokwasów i ma starczyć.Mówię tu o szybkich zasiadkach max 2-3 dniowych.A co do samych kulek Nikla to na bank są świeże bo posiadają datę wyrobu gdzie u innych producentów nie ma,zaczynają też szybko i intensywnie pracować. Z Imperialem miałem styczność,ale z aminokwasami,dipami itp;kulek nie stosowałem ale jeżeli kupię jakieś to na pewno Monster paradise bo sporo dobrych opinii słyszałem. Fish Point stosowałem,ale na dłuższe zasiadki i według mojej opinii odbiegają jakościowo od Czecha.Z Krakowskich wynalazków stosuję jeszcze boostery bo są dobre i tanie. Fish Food to znana i solidna Polska firma na której mieszankach i komponentach jedzie mój znajomek.Marcin doradzi ci z czego pokulać i jak wszystko do kupy skleić,żeby to miało ręce i nogi a przede wszystkim było skuteczne. Jest naprawdę z czego wybierać i żeby wszystko spróbować trzeba mieć kupę kasy i oczywiście czasu. Ja póki co zaufałem Niklowi oraz jego produktom i nie narzekam.
Guest Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 A te kulki Nikla to są z tego co czytałem mrożone, tak? Przetrzymujesz je w zamrażarce, czy jakoś w inny sposób ?
lenox Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Nie wiem czy są mrożone:eek:,ja kupuje normalne i jeżdżą ze mną w zwykłej torbie.Teraz jest do nabycia nowa tańsza seria High Attract Ready (truskawka,biała czekolada,monster crab,red fish i stinky fish) i mam smaki ją wypróbować. Nikla kupuję we Wrocku w Carp World u Wojtka.L:D
Guest Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 A w jakiej cenie kupujesz te zwykłe kulki? Bo na internecie widzę tylko mrożone c4 Nikla, jestem ciekaw czy jest różnica w cenie. I nie wiesz, czy gdzieś na internecie można nabyć kulki nie mrożone?
manitu Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Jak dobrze pamiętam to mają i mrożone i zwykłe!:-)) a cena chyba coś ponad 70 zeta! Sprawdz u wujka Google:-))
Mateusz91 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Mrożone kulaski na pewno masz świeższe, z tym że jak już rozmrozisz kilogram kulasów to będziesz musiał zużyć w ciągu 14 dni. Dostałem kiedyś od znajomka pół kilo mrożonych kulasów, jakiejś Czeskiej firmy, już nie pamiętam nazwy ale na pewno nie Nikl i takie info było na opakowaniu Fajna opcja z mrożonymi kulaskami, tamte były mrożone w dipie i bardzo fajnie pracowały. Nie miałem co prawda cierpliwości do tych kulek bo były bardzo miękkie i drobnica mi po 2h wyżerała , ale na sucho wrażenie bardzo fajne. Co do wymienionych marek, miałem styczność jedynie z tak zachwalanym wszędzie fishfoodem, no ale jak dla mnie plastelina bez rewelacji
lenox Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Ja kupuję na stronce sklepu o którym pisałem wyżej,71 zł za kilogram.Stosuję 18 mm,ale na jesień zamierzam spróbować większy kaliber:D.Mrożonych nie stosowałem nigdy.
Marcin97 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 A w jakich cenach są te kulki nikli ? ;d i czy można w jakimś sklepie internetowym kupić ? C&R
manitu Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 (edited) Kolego masz podane pare postów wyżej!!! I nie Nikli tylko Nikla!:-) Edited June 10, 2012 by manitu
Guest Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Cześć, mam pewne pytanie. Kiedyś dostałem paczkę kulek truskawkowych firmy TROFEUM. Są to dość tanie kulki, mało znane, ale były wyjątkowo skuteczne na pewnym łowisku, przez co chciałbym je kupić ponownie:) Czy wie ktoś, w jakim sklepie mógłbym je dostać? Interesuje mnie paczka 250 albo 500g, kulki truskawkowe;) Sklepy najlepiej Rzeszów i okolice, na internecie zamawiać nie chce, bo nie mogę trafić odpowiedniego zapachu. Miał ktoś z nimi może styczność, albo łowił na nie:)? Pozdrawiam
Mateusz91 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 I tym sposobem mamy piękny syf na forum. Tak jakby nie można było zadać pytania w temacie Sezon karpiowy 2012 bądź w temacie który sam stworzyłeś:http://www.fishing.org.pl/f17/kulki-2767/ :rolleyes:
Guest Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Sorry, późno to było, nie myślałem trzeźwo, a o tym temacie Kulki to już zapomniałem;p Moda proszę o przeniesienie!
domin92 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Witam. Zastanawiam się nad wyborem wyborem kulek squid a konkretnie Solar Clubmix lub Dynamite Baits, a może warto zainwestować w tak chwalone Sk30, choć cena ich jest powalająca. Proszę o opinie, spostrzeżenia. Z góry dzięki.
manitu Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Nikt Ci konkretnej odpowiedzi nie udzieli!! Wymienione firmy to jedne z najlepszych,ale które kulki posmakują miśka na Twoim łowisku musisz sam sie przekonać!! Dawniej łowiłem na DB i efekty były!:-))
Mateusz91 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 a może warto zainwestować w tak chwalone Sk30, choć cena ich jest powalająca. Proszę o opinie, spostrzeżenia. Z góry dzięki. Szczerze? na te kultowe dla wielu kulki jeszcze nic nie złowiłem:D Już chętniej rybki pobierały mi Deamona i to zawsze w połączeniu 2-ch smaków (połówka jednej-połówka Deamona)
maciup96 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Ja mam i SK30 i demona i na te dwie kulki mam w tym sezonie podobne wyniki. Przez dwa ostatnie sezony Sk30 było moim killerem na Lipiu. Dobre wyniki również mam na Pepper and Prawn.
okon744 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Witam zakupiłem dziś trochę kulek Dynamite Baita, a mianowicie Strawberry&Ice Cream 15-ki, Fresh Fish pływające 20-ki, Chocolate Malt&Tiger 15-tki plus do tego Liquid, Squid&Octopus 10-tki, Red Fish 15-tki. Ktoś może łapał na te kuleczki, albo coś może powiedzieć ciekawego na ich temat. Najlepiej, że są dobre:)
manitu Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 (edited) Witam zakupiłem dziś trochę kulek Dynamite Baita, a mianowicie Strawberry&Ice Cream 15-ki, Fresh Fish pływające 20-ki, Chocolate Malt&Tiger 15-tki plus do tego Liquid, Squid&Octopus 10-tki, Red Fish 15-tki. Ktoś może łapał na te kuleczki, albo coś może powiedzieć ciekawego na ich temat. Najlepiej, że są dobre:) Łowiłem na DB i miałem dobre efekty na Wróblowej:) -fresh fish zawsze mi sie sprawdzał -na truskawke też jakieś efekty były (rzadko łowie na owoce) -squis&octopus też dawał dobre efekty -próbowałem jeszcze red fisha i tune, ale kiepsko -a sprawdzała sie jeszcze krewetka Na te kuleczki łowiłem:beer: - - - Updated - - - Edited February 25, 2013 by manitu
TOMMY33 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Panowie na jakie kuleczki kusza sie KARPIE ??? co proponujecie moze ktos wypuścił jakąs rewelacje z firm oferujacych rózne przysmaki ?
majmaj Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Cześć. Wszystko zależy od wody na jakiej się łowi... na jednej słodkie na innej śmierdzące a jeszcze gdzie indziej kwaśne.
Recommended Posts