matti151 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Witam, chetnie kupie krzesło turystyczne jak na zdjeciu. Może ma ktoś do sprzedania lub wie gdzie można dostać np. w Rzeszowie. O takie cos mi chodzi: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
robin Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Powinno byc w większości marketów, ja kupiłem w praktikerze, całe 40 PLN
rapala Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Proponuję dołożyć jeszcze 40zł i wziąć najtańszy model Elektrostatyka.Na pewno dłużej posłuży;).
murzyn997 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Dokladnie tak. Na badziewiu z marketu siadziesz z 5 razy....
robin Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Na badziewiu z marketu siadziesz z 5 razy.... Nie sądze, ale skoro tak twierdzisz...Elektrostatyk pewnie lepszy ale ciężki.
Pittspeed Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Takie krzesła z marketów są kiepskie, może nawet powiem bardzo kiepskie, w tamtym roku zakupiłem 2 takie za 40 zł i oba do wyrzucenia.
jon987 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Wszystko zależy od wagi wędkującego,zakupiłem takie krzesełko w markecie i dwa wypady i złom,za to brat zakupił w tym samym dniu identyczne i śmiga już drugi sezon tylko że on waży 60kg a ja tak że przemyśl to dobrze @ rapala radzi dobrze tylko jak ty będziesz śmigał z krzesełkiem po dwa km z buta to raczej przydało by się coś lżejszego.
Pittspeed Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Ja osobiście używam krzeseł podobnych do tych w linku KRZESŁO OGRODOWE LEŻAK FOTEL OGRODOWY PLAŻOWY (2410149026) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., zakupiłem 2 takie jakieś 3 lata temu, i do tej pory się nie zepsuły i 100 kg spokojnie utrzymają, wprawdzie nie są to typowe krzesła wedkarskie , mi to nie przeszkadza, ważne że się nie drą tak jak te z marketów, i jak dla mnie wygodniejsze są.
LuJu Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Ja też mam takie jak @matti151 już 2 sezon i nie sypie się. Podstawową wada jest to, że człowiek wygodnie się w nim rozsiada, a to nie sprzyja szybkości zacięcia, jak się łowi na DS. Dużo lepsze wyniki osiągam na krzesełku bez oparcia, na którym trzeba się pochylać do przodu Pozdrawiam, LJ
rapala Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Już trzeci rok używam takiego Krzesło Fotel Wędkarski Elektrostatyk F7R Promocja (2389308013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,zakupione z myślą o krótkich,kilkugodzinnych wypadach na ryby.Nie zauważyłem większych oznak zużycia,może jedynie na nogach od spodu lekko zeszła farba ale to szczegół.Mocne ,dobre wykonanie i nawet nie skrzypnie gdy usiądzie ponad sto kilo a przy tym mało waży.
LuJu Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Żeby nie mnożyć tematów zadam pytanie tutaj, choć nie jest to krzesło. Czy ktoś próbował używać czegoś TAKIEGO?
Dominik18king Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Widziałem to w sklepie. Na jakieś krótkie wypady po dziurkach się nada ale to tak jak byś siedział na desce więc po 2 godzinach na pewno będzie już siedzenie bolało. Co do tego pierwszego krzesła „ Kapitańskiego” to mam je już 3 lata i kupiłem za 29 zł. Bardzo fajne i mało miejsca zajmuję . Wchodziło do pokrowca razem z wędką. Ma jednak wady. Mianowicie mi po roku zaczęło się pruć tam przy podpórkach na ręce i przy mocowaniach siedziska. Przyszyłem jeszcze raz i już problemów nie było. Ktoś kto krótko ma to siedzenie to polecam od razu zrobić z jeszcze jeden szew. Krzesło wygodne i mało miejsca zajmuje lecz trzeba na początku je poprawić.
LuJu Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Widziałem to w sklepie. Na jakieś krótkie wypady po dziurkach się nada ale to tak jak byś siedział na desce więc po 2 godzinach na pewno będzie już siedzenie bolało. Też to w sklepie widziałem. Wydało mi się strasznie niskie, chyba miałbym kolana pod brodą .
SpawN Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Witam, chetnie kupie krzesło turystyczne jak na zdjeciu. Może ma ktoś do sprzedania lub wie gdzie można dostać np. w Rzeszowie. O takie cos mi chodzi: Tydzień temu w takim samym kolorze nabyłem w hipermarkecie real ( 45zł są jeszcze niebieskie i biało- czerwone) wygodne duże siedzonko mieści się do pokrowca - waga 3.1 kg Pozdrawiam
Dominik18king Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Byłem w piątek w PEPCO i powiem szczerze że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Jeśli chodzi o krzesła turystyczne typowe rozkładane za 29 zł a takie leżaki za 39zł. Sprawdźcie u siebie bo u nas w Mielcu taniutkie.
Andrzejm Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 Na allegro za 99 zł ma ktoś ten fotel dzisiaj w majstrze widziałem super wykonany podobny fotel ale oparcie miał jakieś niskie tak że głowy nie oparł.http://allegro.pl/krzeslo-na-ryby-biwakowe-turystyczne-ogrodowe-i5802546021.html#thumb/2Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Andrzejm Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Jak nikt nie ma tego fotelika to zostaje mi zaryzykować i kupić powinien być wygodniejszy od jaxona.
rafaello Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Andrzej, teściowi kupiłem takie i jest super wygodne na dłuższe zasiadki,a różnica w cenie nie taka wielka. http://allegro.pl/elektrostatyk-f5r-fotel-wedkarski-karpiowy-krzeslo-i5888928764.html
epo Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Myśle, że tu o cenę raczej nie chodzi.... tylko o gabaryty ów przedmiotów. Sam miałem pare krzeseł z Lidka czy innych sieciówek takich do 50 zł i posłużyły z sezon max dwa.....wygoda dość średnia ...no ale lekkie i mało miejsca zajmowało ....teraz mam FK5P gabaryty spore i waga ale jest super wygodny i prawie niezniszczalny -3 sezon
Andrzejm Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Dokładnie tak epo jak mówisz nie jest problem dołożyć parę złotych ale nie wyobrażam sobie jak elektrostatyk będę targał do okoła stawu razem z całym majdanem na razie zabieram się na raz. Miałem okazje siedzieć na elektrostatyku i potwierdzam wygodne to jest nawet mógłbym na nim spać ale ma jedną wadę nie mówię o cenie.Gdybym rozkładał się zaraz przy aucie to był by super . Teraz mam Podobne krzesło jak w pierwszym poście tylko dużo mniejsze nie da się komfortowo na nim usiąść bo się nie mieszczę na nim .Przygiąłem te rurki na oparciu bo tak jest skonstruowane że siedzi się pod kontem prostym . Smigałem na nim drugi sezon i nic się tam nie pruje ale czas na nowe wygodniejsze. Cytat
Andrzejm Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Fotel kupiłem i jestem bardzo zadowolony jest on solidnie wykonany pod siedzeniem ma wszyte pasy coś podobnego jak pas bezpieczeństwa u auta jest on bardzo wygodny siedzi się nie gorzej jak na elektrostatyku. Ma wysokie oparcie głowę można oprzeć materiał z jakiego jest wykonany też nie ma się do czego doczepić między tkaninami jest jakaś gąbka a nie tak jak na jaxonach tylko szmata. Fotel pierwsza klasa.
xxxczokxxx Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 ja mam taniego elektorstatyka tak zwany kapitański fotel , mam 100kg i wytrzymuje ono także jest ok natomiast wcześniej miałem te tanie z marketów i pierwszy wytrzymał 3 miesiące a drugi dwa wyjazdy
Recommended Posts