ziajami Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Witam. Czy według was wędzisko spiningowe ,,Jexon Cantara,, dł-270cm wyrzut-5-25g. I czy żyłka ,,jexon XT PRO,, 0,20ccm-na 8kg pasuje do tego wędziska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsevo Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 (edited) Tak naprawdę to każda żyłka podpasuje do tego wędziska.Zależy na jakie ryby się nastawiasz i jakimi przynętami będziesz łowił.Od siebie polecam żyłkę Dragon HM69,z żyłkami jaxona miałem styczność,nigdy więcej tego badziewia,być może trafiłem na jakąś felerną serię.Strzelała jak gumka od majtek mojego ojca który waży 120kg:D Ps.Te 8kg to max.waga ryb jaką możesz niby wyholować tą żyłką.Takie debilne podawanie parametrów przez jaxona,młodzi wędkarze patrząc na półkę w sklepie wędkarskim biorą żyłkę jaxona,po opakowaniu to przecież najmocniejsza żyłka:D Edited July 5, 2012 by nsevo Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Witam, również nie polecam żyłek jaxona. Miałem je i odradzam. Dobre żyłki robi Dragon jak i Trabucco. Co do spiningu również polecam spiningi Dragona. Mam 2 spiningi Shimano i zawsze nimi spiningowałem. W tym roku zakupiłem kij dragona i dużo lepsze wykonanie, praca.. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziajami Posted July 5, 2012 Author Share Posted July 5, 2012 A czy według was kołowrotek shimano 2500FB jest dobrym sprzętem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 W tej klasie cenowej jest to dobry wybór. Sam kupiłem ten kołowrotek po wcześniejszym przebuszowaniu informacji w internecie na temat tego kołowrotka. Dobrym wyborem byłby również Okuma niepamiętam dokładnie modelu ale chyba Travertine 45 czy jakoś tak. Cena koło 150zł. Myślę, że jest nawet solidniejszy od shimano. Posiadam obydwa. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Witam.Czy według was wędzisko spiningowe ,,Jexon Cantara,, dł-270cm wyrzut-5-25g. I czy żyłka ,,jexon XT PRO,, 0,20ccm-na 8kg pasuje do tego wędziska? Proszę się bardziej przyłożyć do pisowni. Co to za marka Jexon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Żyłek Jaxona nie polecam, dla mnie to shit... Strzelają przy prawie każdym zaczepie, nawet b. lekkim, ogólnie nie nadają się jak dla mnie, skręcają się, czasami przy rzucie pękają, przesadzona wytrzymałość, ogólnie nie polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 A czy według was kołowrotek shimano 2500FB jest dobrym sprzętem? Ale o jaki model Ci chodzi???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts