Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Dla mnie świeto wędkarza jest od wiosny do jesieni ,jest prawie codziennie.Czasem wystarczy rozłożenie wędek.Kto kija nie trzyma w łapie Ten na pewno .... złapie.

Posted

To prawda, ale bywa róznie.

Wczoraj kontrolowałem wędkarzy na Brz. Królewskiej. Wszystko w porządku aż tu nagle jeden gość, trzy karpie w siatce żaden nie wpisany w rejestru. Dwa z nich ponad 50 cm a jeden troszkę więcej jak 34 cm. Doprowadziłem gościa prawie do zawału jak mu powiedziąłme że ma wypuścić wszystkie 3 w ramach upomnienia. Więc nie wiem czy to było święto dla niego...

Pytałem go w czym rzecz, ma dwa piękne karpie, które by wystarczyły, po cholerę trzymał tego trzeciego? Co w nas jest , że zachowujemy się tak nierozsądnie?

Prz okazji, miarka powinna być obowiązkowym wyposażeniem wędkarza. To był kolejny gość, który ma znaki na rączce od podbieraka.

• 1 year later...
Posted

Zbliża się kolejny dzień wędkarza. Będziemy go obchodzić trzeci raz. ( o ile dobrze pamiętam) Wiecie kiedy to będzie?

Wiele kół w tym dniu organizuje zawody. No bo co innego? :)

A jak Wy spędzicie ten dzień? Może zacząć go od opłacenia karty? (2005zł w Kole Leżajsk) a potem ruszyć w plener trochę posprzątać nasze łowiska?

Ja akurat w tym dniu będę wymierzał sprawiedliwość kilku działaczom PZW za działalność na szkodę związku. Pewnie zapamiętają ten dzień wędkarza na długo.

Posted

Prawdę mówiąc to nie ma czego świętować. A może by tak nasz związek złatwił w tym dniu wolny dzień dla wszystkich wędkarzy... To by było święto;)

Posted

JAk to nie ma. To przecież nasze święto. Może wyjdziemy na ulicę w pochodzie, na kijach powiesimy flagi i pokażemy jaką jesteśmy silna i liczną grupą tzn teamem i w końcu zaczną się z nami liczyć :D