Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie czy może ktoś polecić jakiś mały, nie drogi agregat prądotwórczy pozwalający na naładowanie akumulatora żelowego. Jeżdżąc w dzikie miejsca na wielo dniowe zasiadki, przydało by się załadować ponownie akumulator, nie mając dostępu do prądu.

Posted (edited)

Specjalistami od agregatów prądotwórczych są panowie z ZO PZW Rzeszów. Tam pytaj, a napewno uzyskasz fachową pomoc.;):D:D

Edited by rapala
Posted

Z tym ZO PZW Rzeszow to sobie koledzy jaja robią. ZO PZW Rzeszów = zarząd okregu polskiego związku wędkarskiego. A agregatów tam używają do odłowu ryb prądem.

Co do agregatu - kolega ma jakis taki kupiony na alledrogo za 300 kilka PLN. Z wbudowanym porstownikiem do akumulatorów samochodowych itd. Nie wiem czy do żelowych stosuje sie takie same prostowniki jak do zwyklych aku. Ale jest zadwolony. Jest fotografem i dodoatkowo robi jakies badania przyrodnicze gruntów pod dopłaty z Uni - duzo czasu spedza w bieszczadach i wlasnie pod dlugie zasiadki w dzikich miejscach zakupil ten agregat. Poki co -po roku uzytkowania -w tym podczas ostatniej zimy / -30 st mrozu w Stuposianach/ daje rade. Musisz poszukac na jakis bardziej specjalistycznych formach. Wszystko jest kwestia tego ile masz pieniedzy.

• 4 months later...
Posted

Widzę, że temat jeszcze nie taki stary więc pozwolę sobie napisać kilka słów. Faktycznie wszystko zależy od tego ile chcesz wydać kasy. Z tego co pisałeś to potrzebujesz małego, w miarę taniego i wydajnego sprzętu, na tyle na ile sie orientuje to mogę polecić AGREGAT PRĄDOTWÓRCZY BARRACUDA 1000. Cenna tylko lekko powyżej 3 stów , a na twoje wojaże spokojnie da rade. W razie czego jest gwarancja, więc można spać bezpiecznie :beer: