Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, w przyszły weekend wybieram się z dziewczyną w Bieszczady.

Cel to coś zwiedzić, odpocząć no i połowić.

Że słabo znam region Bieszczad chciałbym się Was doradzić, gdzie najlepiej pojechać.

Połowić chciałbym klenie i pstrągi, przy tym mieć piękne widoki wędrując rzeką..

P.S Czy na pstrągi spokojnie da radę mój kijek Team Dragon 3-14g ? Wędki muchowej póki co nie posiadam.

I jak to jest z wędkowaniem, jakieś dodatkowe opłaty będę musiał zrobić ? Jak tak to ile, gdzie etc.

Kartę opłacałem w PZW LEŻAJSK koło nr 18 SAN.

Posted (edited)

Majowy weekend spedziliśmy w Bieszczadach , a więc nocleg w Polańczyku (Amber)-czysto pięknie i z kulturą.Wybraliśmy się do miejscowości Cisna 1dzień (kolejka górska rozne trasy:) ),2 dzień wyjazd i wejscie na Połonine Wetlińska,3 dzień łapienie ryb z pontonu,Chrewt,Rajskie,i na koniec zwiedzanie Polanczyka zapory (Solina).Opcji masz dużo,jakiś kompromis musisz wybrac:).Kijek pod pstraga oki,przy pełnej opłacie karty doplata na Soline była w cenie 30zł dniówka zjezdzajac z Polańczyka w strone Wołkowyji kupisz po trasie (przy drodze sklepik wedkarski) na miejscu.

Edited by Kajtelek2
Posted

Ja byłem niedawno w Rajskim w domkach!! masz gdzie połazić no piękny odcinek Sanu! Jest tam odcinek nizinny i górski, także do wyboru i koloru!:-)) A domki pierwsza klasa:-)) Jak jedziesz autem to poszukaj coś w okolicach Leska! 2 lata temu wynajmowałem pokój u takiej fajnej pani w Weremieniu, San masz blisko a i w Bieszczady można podjechać!:-))

Posted

Jeśli chodzi o wody nizinne na Sanie powyżej zapory Solińskiej to na dziś dzień ciężko będzie cokolwiek złowić poza drobnym klenikiem i okonkiem, zostaje tylko Solinka od pierwszego mostu w Bukowcu w dół. Dzień łowienia na nizinnych to 30 a na górskich 40 zł, z tym że haki bezzadziorowe no i zostało już tylko kilka dni spiningowania, później już tylko muszka.

Okręg PZW Krosno