Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukam blanku do wędki okoniowej, zainteresowała mnie oferta Phenix. Nie znam tej marki, miałem tylko przez chwilę możlwość krótko na sucho pomachać Ultralightem zbudowanym na blanku Phenix. Wrażenie bardzo pozytywne, leciuteńki kijaszek o bardzo ciekawej akcji :-) Chętnie poczytam opinii na temat blanków tej firmy.

[Tapatalk]

Posted

czekam na informacje odnośnie dostępności. Rodmas twierdzi że mają wszystkie blanki. Juz coś zamwiałem i niestety nie było. Wezmę pod uwagę ten blank.

Troche innych okoniówek mam na magazynie.

S842-2-MHX 2,13 2-9g

S871-2-MHX 2,20 1-6g

i coś ze szklaczków Batsona.

Posted

Pod uwagę biorę również MHXa S871-2-MHX, podobno wychodzą na tym blanku niezłe okoniówki. Kijek będę składał pewnie na przyszły sezon. Jeżeli pojawi się w przyszłości Phenix FX761-2 lub inny "okoniowy" model to chętnie porównam go z MHXem :)

• 2 weeks later...
Posted

wydzielono z wątku Wędki Fenwick

@krs ,co tu dużo mówić,dozbierasz troszkę grosza i zamówisz u Kawalca Mosquito:D...Pooglądałeś ,więc po co te kombinacje:D.Wcześniej czy później i tak na tym patyku stanie...

Posted

Widziałem filmik o tym Moskicie:) Dla mnie przesadą jest wędka do 3,5g. A najlepszy jest tekst o tym, że nie trzeba jechać na Alaskę aby emocjonować się holem. Szkoda że ryby 30cm, a nie metrowej:) Producent przy temacie używanych linek do tego patyka nie wspomniał nic o plecionce. Jak dla mnie trochę zastanawiające, czyżby nawet najcieńsza była za mocna? Ciekawe o ile można ją przeciążyć? Jedyne 7 gram i już przeciążamy wędkę dwukrotnie, ciekawe co później przy ewentualnej naprawie gwarancyjnej? Wędka ma już tak skrajne parametry, że raczej bez innej mocniejszej się nie obejdzie.

Posted

Jeżeli to jest ten sam mosquito którego miałem w łapie to moim zdaniem kijek dość mocny i 7g lekko z niego poleci, @siksa jak masz gdzieś link to filmiku to zapodaj, w sieci ciężko znaleźć informację na temat tego kijka.

[Tapatalk HD]

Posted

Pozwoliłem sobie przenieść kilka postów z wątku Wędki Fenwick.

Dzięki Siksa za filmik. Teraz sobie przypominam, już to kiedyś oglądałem, nie skojarzyłem tego kija z Phenixem. Blanki pewnie już nie są dostępne, tak więc problem tej wędki się rozwiązał.

[Wysłano z Tapatalk HD]

Posted (edited)

Kolego Robbox w razie czego też byłbym zainteresowany gdybyś miał jakieś blanki MHX lub PHENIX pod okonia: CW z górną granicą ok 10gram i zależy mi na długość coś ok 2,30m, ponieważ kijek miałby służyć zarówno z brzegu jak i z łódki. Także czekam na info jakby co :)

PS: gdyby nie to, że zależy mi na długości coś ok 2,30-2,40 pewnie skusiłbym się na tego Fenwicka RR do 9gr :)

Edited by zibbi
Posted

MHX-y są dostępne.

Phenixy w drodze.

Nie wiem na kiedy, ale mysle ze w tym tygodniu.

Nawet kończe jedną wędkę na mhx. na S842-2-MHX