rapala Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 No to tak wspomnieniowo... Temat nie tylko dla tych,którzy jeszcze pamiętają "tamte czasy"...Tak dla przypomnienia i trochę dla śmiechu ,choć wszystko jak najbardziej prawdziwe ... Na początek może kilka myśli z górnej półki PRL: "Gdybyśmy mieli blachy, to byśmy produkowali konserwy. Ale nie mamy mięsa". "Jak Partia mówi, że nie da to nie da, a jak mówi, że da to mówi." "Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy krok do przodu! " ...Oczywiście nie sposób w tym temacie nie wspomnieć o jakże przez wszystkich "kochanej" formacji jaką była MILICJA OBYWATELSKA Z RAPORTÓW MILICYJNYCH: „Decyzją prokuratora zwłoki konia wydano rodzinie” „Patrolując ulice zauważyłem spokój.” „Zwłoki wisiały dobrze wyeksponowane, wkomponowane we framugę drzwi” „Patrolując ulice zauważyliśmy dwóch podejrzanych osobników. Zapytaliśmy się grzecznie „a wy tu co”, a oni odpowiedzieli nam wulgarnie „a my nic” "Protokół oględzin kurnika: Jedna kura białałeb urwany, nie żyje; druga kura pstrałeb urwany, nie żyje; trzecia kura chodzisprawna." "Z notatki służbowej członka ORMO: (…) Za odstąpienie od czynności służbowych podejrzana o nielegalny wyrób spirytusu Genowefa T. zaprponowała mi do wyboru:jedno wiadro wysoko procentowego bimbru albo stosunek z jej osobą, przy czym ja w tym dniu na stosunek z jej osobą nie miałem większej ochoty(…)”. ...I jeszcze wiele,wiele innych:D. Jeżeli sami znacie albo natraficie w sieci na coś ciekawego to zapodajcie w tym temacie.Hasła ,slogany lub prawdziwe historyjki z czasów PRL-u ,niektóre z nich są lepsze od dzisiejszych dowcipów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Wspomnieniowo..... Bar mleczny na B3 oraz przy stacji w Rzeszowie i Krośnie - ach te pierogi. Bar mleczny Smok w Krakowie oraz Barcelona (chyba jeszcze istnieje) a izbę wytrzeźwień mamy do tej pory - taki spadek PRL Było wesoło Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Miałem taki tylko z 8 melodiami Zegarek elektroniczny Montana - inPRL.pl A w smoku to jadłem kiedyś pierogi jak koperty Link to comment Share on other sites More sharing options...
art-ski Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 (edited) Teza-1: Zrównać inżyniera z technikiem, technika z robotnikiem, robotnika z chłopem a chłopa z ziemią. Teza-2: Utworzyć strefę bezmięsną pomiędzy Odrą i Bugiem. Teaz-3: Dać przywileje emerytom tj: zezwolić na kąpiele w miejscach niedozwolonych oraz zezwolić na przechodzenie przez jezdnię na czerwonych światłach. Hasło na zakończenie zjazdu: RENCIŚCI popierajcie partię czynem, umierajcie przed terminem. ;) Edited November 4, 2012 by art-ski Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Pewnie nie absurd ale jakąś godzinkę temu skończył się pierwszy odcinek "Siedem życzeń". Moje dzieciaki stwierdziły, że nie będą oglądać serialów z epoki dinozaurów Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted November 4, 2012 Author Share Posted November 4, 2012 Dawniej było tak ... ...A dzisiaj jest tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
art-ski Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Czyli można powiedzieć, że wśród tych od "żłobu" nie zmieniło się nic, dalej zboczenia. Jedynie fotki zmieniły się na kolorowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 ciekawe, polecam komentarze pod filmikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Absurdy obecnego PRL'u: -wezwania na policję na dzień 11.11, -zastraszanie przewoźników, którzy mają zawieźć rodaków na Marsz Niepodległości, -akcje ABW przeciwko organizatorom Marszu Niepodległości, -utrudnienia w organizacji, -zatrzymanie samolotu relacji Budapeszt-Warszawa... powód? Podejrzenie że pasażerowie wezmą udział w MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI. I wiele, wiele innych na: https://www.facebook.com/Niepodleglosci.Marsz Państwo w państwie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts