Saguaro95 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 (edited) Witam wszystkich. Interesuje mnie co sądzicie o zbiorniku "Wysoki Wał" w Zbydniowie. Jakie są wasze odczucia i sugestie na temat tego zbiornika. Co w nim złowiliście a także jakie metody preferujecie. Moje odczucie na temat tego zbiornika jest bardzo pozytywne, chodź jakiś minusik też się znajdzie. Z mojego odczucia w zbiorniku jest dość sporo różnego rodzaju ryb, sam złowiłem tam najrozmaitsze ryby ( szczupak, okoń, lin, karp, płoć, leszcz) Miłe jest też to iż na tym zbiorniku można pobawić się wieloma rodzajami połowu. Pobiłem też tam swój rekord tamtego roku złapałem karpia 5.7 kg. Jednym z minusów jest to ze jest dość bardzo oblegane przez wędkarzy, następny minus to nierozgarnięci wędkarze ( ale to chyba wszędzie się trafia) którzy biorą nawet szczupaczki 20 cm itp. WYSOKI WAŁ Miejsce Położenia: Zbydniów Powierzchnia Wody: 9,98 [ha] Rybostan – Karp, Lin, Płoć, Wzdręga, Szczupak, Amur, Okoń, Karaś Srebrzysty, Leszcz, Jaź, Węgorz, Sumik Karłowaty, Różanka, Słonecznica Uwaga: zakaz używania silników spalinowych Edited November 11, 2012 by Saguaro95
viking-82 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Jakieś 10 lat temu było to fajne łowisko szczupakowo-linowe, wprawdzie liny jeszcze siedzą w tych grążelach a co do szczupaków to miejscowi kłusują tam na potęgę, widziałem nie raz butelki plastikowe z cegłówką na lince i na żyłce żywiec albo zdechły już szczupaczek bo nie zdążyli ściągnąć tego dziadostwa. Ponoć 3-4 lata temu była tam przyducha i masę ryb zdechło, byłem tam w tamtym sezonie na jesieni za szczupakiem i okoniem, biczowaliśmy wodę z bratem przez niecałe 6 godzin i efektów zero.
Recommended Posts