jogirobert Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Koledzy czy może ktoś miał styczność z Kijkiem Robinsona Diaflex Trout ,chcę kupic właśnie ten kijek na kropka. Na nowy sezon.
bohenek1 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Hej. Mam ja i szczerze polecam. Bardzo fajny, zgrabny, lekki, mógł by być dłuższy bo czasem brakuje długości przy manewrach z brzegu no i dolnik przydługawy ale kto co lubi. Jak weźmiesz do ręki to na pewno kupisz.
art-ski Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Zakupiłem jeden z pierwszych jak się tylko pokazały. Polecam, kijek sprawdzony na kropkach, boleniach, kleniach i okoniach. Uważaj jednak żeby nie trącić nim o kamienie lub coś twardego, bo będzie po kiju.
Piotr Madura Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Koledzy posiadający kijek wypowiedzcie się proszę jak radzi on sobie z woblerkami 5-6cm w nurcie. Słyszałem opinie, że wędka ta nadaje się raczej do mniejszych przynęt, z drugiej strony sam widziałem na zdjęciu gościa z diaflexem i zapiętym o przelotkę 7cm minowem salmo. Wędeczka kusząca, chcę sobie sprawić coś na pstrągi, ale obawiam się cały czas czy Robinson nie jest za lekki - łowię często ciężkimi, drewnianymi 6cm woblerami o mocnej akcji.
Albin_88 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Orientuje się ktoś z kolegów czy w którymś ze sklepów w Rzeszowie można "pomacać" tego kija?
okon744 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Ja posiadam Robinsona 240 od 6 do 20 gram zakupiony pod klenia. Wędka świetna, ale właśnie wydaje mi się, że właśnie idealna jest pod pstrąga, bo pod klenia lepsza byłaby właśnie do 15 gram. Jeśli byłbyś zainteresowany mogę sprzedać bo przymierzam się do tej wersji delikatniejszej. Moja wędka jest nowa można powiedzieć raz nad wodą sprzedam w dobrych pieniądzach jakbyś był zainteresowany. Zakupiłem ją gdzieś koło wakacji.
jogirobert Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Orientuje się ktoś z kolegów czy w którymś ze sklepów w Rzeszowie można "pomacać" tego kija? Jak już to kupuj Diaflexa Trouta długośc 2,55m, sam miałem kiedyś dylemat nad wyborem kija. Na allegro patrz nieraz za 250 można wyhaczyć.
Albin_88 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Jeśli byłbyś zainteresowany mogę sprzedać bo przymierzam się do tej wersji delikatniejszej. Dzięki wielkie okon744, ten kij o którym piszesz brałem pod uwagę, ale jednak chcę Robinson Diaflex Trout 2,55 5-15g:)
lisses Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Łowię klenie ale ten diaflex dł 2,55 CW 6-20 to zdecydowanie za sztywny pod klenia. Może pod średniej wielkości przynęty na większej rzece będzie ok. Ja zakupiłem go z myślą o kropkach i tu się sprawdza. Pod klenia zdecydowanie coś delikatniejszego szczególnie u nas na podkarpaciu. Nie miałem w ręce tego do 15 gr ale kto wie może się nada;)
Recommended Posts