Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie stosowałem, ale w prawie każdym angielskim filmie, jak robią stick mix, to dodają tuńczyka z puchy;) Jakoś nie mam przekonania do tuńczyka, kiedyś próbowałem kulek tuńczykowych DB, ale bez odjazdu:D Znajomy, który prawie cały czas siedzi u angoli, twierdzi że tam tuńczyk sie doskonale sprawdza!

Posted

Ok manitu ja tez własnie ogladałem angielskie filmy i dlatego sie pytam czy ktoś w polskich łowiskach to stosuje?A jeżdzisz moze na sieniawe na zasiadki?

Posted

@Sodom ja próbowałem dodawać do miksu, ale rewelacji nie było, za to do śmierdziuszków dodaje przeważnie wędzonki. Co do PVA to dawałem małże w sosie własnym, ale mieszałem z metod mixem i busterem bo tak to rozpuszczało.

Posted
A jeżdzisz moze na sieniawe na zasiadki?

Nie jezdziłem bo nie mam sprzętu (ponton i echo), a bez tego ciężko coś złowić:rolleyes:, może w tym roku pojade ze znajomymi, jak będe miał noge sprawną:D Kumpel ze znajomymi połowili ładne sztuki w tamtym roku, więc może sie uda i w tym...

Posted

Manitu ja byłem 25 lipca na 2 dni ale to zamało!Mam kumpla z głebokiego ma łódkę i echo wiec popłuwaliśmy troche miejce tez spoko 2.6m wywózka 200m no i zanęta wiadro pokarmu dla gołebi+konopie zalane bosterem truskawka .kulki scopex-truskawka i scopex 20mm w ilosci 1kg+1kg i tak dwa dni nęcenia ale to zamało zero brań ale w tym roku planuje cały tydzień i wiecej futru moze sciągne miśki.W sumie to mam niedaleko na sieniawe bo mieszkam w rzepedzi ale niema za dużo czasu tak to juz jest.Ale kumpel z głebokiego połapał na jesień 13kg i 14.5kg.A kumple długo siedzieli na zasiadce i na co łapali?

Posted

Jezdzili przeważnie na weekend, a 2 dni przed zasiadką nęcili raz dziennie! Łowili na własne kulasy, sklepowe w ogóle sie nie sprawdzały:eek: Może w tym roku uda sie pojechać na kilka dni:), bo łowisko ciekawe i ciężkie zarazem... Może lepiej pisać w temacie "Sezon karpiowy 2013", żeby nie robić zamieszania:D

Posted
Witam czy ktoś stosował do zanęty i do pva?

Wiosna oraz jesienią jak nie zapomnę kupić to dodaję do zanęty którą nęcę i odrobinę do PVA.Tej jesieni pierwszy raz spróbowałem łowić na tuńczyka w siatce nierozpuszczalnej (dodałem jeszcze rzepiku) i miśka złowiłem:D.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted
Wiosna oraz jesienią jak nie zapomnę kupić to dodaję do zanęty którą nęcę i odrobinę do PVA.Tej jesieni pierwszy raz spróbowałem łowić na tuńczyka w siatce nierozpuszczalnej (dodałem jeszcze rzepiku) i miśka złowiłem:D.

ja pierwszy tak złapałem hehe :D