grzegorz123 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam chciałbym zapytać się czy polecacie tę oto wędkę WĘDKA JAXON HARMONY TELE GROUND 3,60M 25-75G GRUNT jeśli polecacie inna to napiszcie jaką i czy kupić teleskopową czy składaną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laskovik Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Witam Kolego polecam Mikado Trython 360/100g MIKADO Trython Feeder 360/100g Sklep Wędkarski ELDORADO Moim zdaniem bardzo dobra gruntówka za małe pieniądze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafek03 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Witam ja ze swojego doświadczenia wolałbym jednak składaną , tanie węglowe teleskopowe kije szybko się wycierają na złączach przy składaniu i rozkładaniu aż wyrobią się rysy itd.. ( trzeba często płukać niewidoczny gołym okiem drobinki pisaku ) , jeżeli nie interesują cie federki polecam konger medalist float . Fajne uniwersalne kije gruntowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 W podobnym przedziale cenowym - osobiście na pewno postawiłbym na serię CANTARA z Jaxona. Wędziska w cenie około 70 zł - ale kije 3 składowe dają sobie radę. Jak dla początkujących, albo "niedzielnych" wędkarzy - myślę, że będą one dobrym wyborem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 czy kupić teleskopową czy składaną Do łowienia teoretycznie lepsza będzie składowa, do transportu teleskop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz123 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Witam mam pytanie co sądzicie o tej wędce Wędka Jaxon CANTARA Tele Carp 3,30m 30-90g (3124582111) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?? Jeśli polecacie jakąś inna napiszcie jaką i w jakiej cenie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Mam 2 kije Jaxon Cantara z tym, że delikatniejsze pod spławik na lina. Wyholowały kilkanaście pięknych linów tamtego sezonu (+40cm) Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Są to kije warte tej ceny. Przed zakupem trzymałem kilka podobnych wędek w tej klasie cenowej i zdecydowałem się na jaxona, jest to chyba jedyny produkt jaxona, z którego jestem zadowolony. Najbardziej odradzam kołowrotki jaxona. Przereklamowane, szybko siadające i w tej kasie znajdziesz dużo lepsze kołowrotki. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolano1997 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Ja używam tego wędziska KONGER Carbospiral Tele Carp 360/120g karpiówka (3089969139) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeśli chodzi o grunt , a na karpia mam tą WĘDKA YORK COMBAT CARP 390 / 3 LB --SUPER CENA-- (3085457693) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest ona dobrą wędką do dalekich rzutów , żadna z nich mnie nie zawodzi więc polecam szczególnie , że nie są drogie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Co do kołowrotków Jaxona - nie zawsze jest tak źle;) Mam TOP CARP FRXL 600, przechodziły już 2 sezony bez zarzutu i pewnie następne dwa też bez problemów przejdą, aczkolwiek pewien nie jestem;) Nie jest to jakaś rewelacyjna jakość, bo za 100zł czego można się spodziewać, jednak ja jestem zadowolony. Niestety, kupiłem też TOP CARP FRT bodajże 500, mam go przy feederze i ten nie jest już taki fajny, przy karpiku powiedzmy 2kg już czuć opór;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał82 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Też mogę pozytywnie się wyrazić o tych kołowrotkach Jaxona podanych w powyższym poście przez @kali. Sam je posiadam, kołowrotki działają bez zająknięcia i jak za taką kwotę nie ma się do czego doczepić. Co do wędki, sam posiadam teleskop Kongera i powiem tak, na wędkę wyjąłem sporo karpi w przedziale 3-6kg. Wędka fajna do rzutów, czuć na niej rybkę, dość mocna. Z minusów na pewno jakość wykonania, nie ma co ukrywać wędka jest słabo wykonana, słabe przelotki, słaby lakier. Ale jak za cenę do 80zł to polecam. Wędka teraz służy mi do rakiety i spisuje się bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts