rybka Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Macie jakieś fotki waszych zwierzaków? Ja mam KOCURA:) Wielki jest, prawda?:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Ładny klocek z tego kocurka Pochwale sie moją kicią Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 gienia albo gienek płeć jeszcze nie określona:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 A to mój super-pies Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Ja mam dwie kury, właśnie poszły na zakupy do Reala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 gienia albo gienek płeć jeszcze nie określona:) Geniculatka ile wylinek miała/miał ? Też miałem ten gatunek a inne nie są mi obce np. Brachypelmy czy Haplopelmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 (edited) A to mój super-pies Fajny piesek,szkolno-bojowy? Ja mam dwie kury, właśnie poszły na zakupy do Reala. Ja mam cztery. RZĄDZI DRÓB:D Edited March 28, 2010 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 A to moja Koka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 I mój "Bimber" Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Geniculatka ile wylinek miała/miał ? Też miałem ten gatunek a inne nie są mi obce np. Brachypelmy czy Haplopelmy. 10/11 jakoś tak. mam jeszcze kędziorka samca około rok po ostatniej i vagansa samca 3 miesiące po ostatniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted March 28, 2010 Author Share Posted March 28, 2010 gienia albo gienek płeć jeszcze nie określona:) Czy to gatunek jadowity MOCNO? potwornie boję się pająków:eek: To właściwie jedyne stworzenia, które budza mój lęk i...odrazę. Ale chyba akurat jesli chodzi o arachnofobie to sama nie jestem:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 jad to jest 1 albo 2 na 5. ale temperament ma bardzo mocny wystarczy że się po prostu otworzy faunarium i już się stawia nie ma się czego bać.wystarczy się po prostu przyzwyczaić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Kędziory z reguły są spokojne. Ja miałem kiedyś takiego samczyka, który zachowywał się jak Twoja Acanthoscurria tylko terra otworzyłem on już kły jadowe szczerzył. Czy to gatunek jadowity MOCNO? potwornie boję się pająków:eek: To właściwie jedyne stworzenia, które budza mój lęk i...odrazę. Ale chyba akurat jesli chodzi o arachnofobie to sama nie jestem:D Jad tych pająków może być groźny dla alergików. Dla osoby, która nie ma alergii groźne mogą być powikłania po ukąszeniu w postaci zakażenia, jad co najwyżej na chwile znieczuli miejsce ukąszenia i okolice do kilku cm od ukąszenia w zależności od gatunku. No i samo ukąszenie nie jest zbyt miłe no, ale to zależy jeszcze od tego na jakie kły jadowe trafimy ukąszenie jest porównywalne do ukąszenia osy. Jest kilka gatunków pająków, których jad może być bezpośrednim zagrożeniem dla człowieka zdrowego, ale to mniejszość tych stworzeń. A co do jadowitości to wszystkie pająki mają jad nawet te pokojowe. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 A co do jadowitości to wszystkie pająki mają jad nawet te pokojowe. Ładnie - to ja teraz nie zasnę, póki rundy z odkurzaczem po domciu nie zrobię:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Kobitki co Wy w sobie macie takiego że boicie się prawie wszystkiego co jest dużo mniejsze od Was a potraficie stawić czoła rzeczom dużo większym Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 Kobitki co Wy w sobie macie takiego że boicie się prawie wszystkiego co jest dużo mniejsze od Was a potraficie stawić czoła rzeczom dużo większym Pająki to JEDYNE(!!) zwierzaki, których się boję Ale chyba każdy ma jakąś ukrytą fobię . Np. niektórzy faceci mdleją na widok igły, czy krwi:D:D P.S. żadne myszy, czy żaby nie sa mi straszne No i wszelkiego rodzaju robactwo, które na haczyk zadźgnąć można też nie stanowi dla mnie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Ładnie - to ja teraz nie zasnę, póki rundy z odkurzaczem po domciu nie zrobię:D I jak rundka była ? Dobrze odkurz toaletę koleżanko bo to ulubione miejsce czarnej wdowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted March 30, 2010 Author Share Posted March 30, 2010 I jak rundka była ? Dobrze odkurz toaletę koleżanko bo to ulubione miejsce czarnej wdowy Była, była - ale akurat zbiegła się ona z przedświątecznymi porządkami, więc nie żebym specjalnie je wypędzała:D A w łazience jakoś nie zauważyłam ani czarnej wdowy ani nawet choćby biednej tarantuli;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 A w łazience jakoś nie zauważyłam ani czarnej wdowy ani nawet choćby biednej tarantuli;) Noto oby tak dalej pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Nowy członek mojej Rodzinki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted May 24, 2010 Author Share Posted May 24, 2010 Nowy członek mojej Rodzinki. Gratuluję kociego potomka;-))) A to jest kocur czy Pani Kocurowa?;-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 ja mam boksera wabi się max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Do rodzinki oprócz kota dołączył jeszcze pies, nie jest łatwo, zwierzaki muszą się poznać Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 (edited) moja przylepa staffik Edited June 3, 2010 by stiff43 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 Mój nowy Przyjaciel . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts