Jump to content

Nasze (i wasze;) domowe (i nie tylko) zwierzaki :)

rybka

Recommended Posts

Geniculatka ile wylinek miała/miał ? Też miałem ten gatunek :) a inne nie są mi obce np. Brachypelmy czy Haplopelmy.

:) 10/11 jakoś tak. mam jeszcze kędziorka samca około rok po ostatniej i vagansa samca 3 miesiące po ostatniej

gienia albo gienek płeć jeszcze nie określona:)

Czy to gatunek jadowity MOCNO?:) potwornie boję się pająków:eek: To właściwie jedyne stworzenia, które budza mój lęk i...odrazę. Ale chyba akurat jesli chodzi o arachnofobie to sama nie jestem:D

Kędziory z reguły są spokojne. Ja miałem kiedyś takiego samczyka, który zachowywał się jak Twoja Acanthoscurria tylko terra otworzyłem on już kły jadowe szczerzył.

Czy to gatunek jadowity MOCNO?:) potwornie boję się pająków:eek: To właściwie jedyne stworzenia, które budza mój lęk i...odrazę. Ale chyba akurat jesli chodzi o arachnofobie to sama nie jestem:D

Jad tych pająków może być groźny dla alergików. Dla osoby, która nie ma alergii groźne mogą być powikłania po ukąszeniu w postaci zakażenia, jad co najwyżej na chwile znieczuli :P miejsce ukąszenia i okolice do kilku cm od ukąszenia w zależności od gatunku. No i samo ukąszenie nie jest zbyt miłe no, ale to zależy jeszcze od tego na jakie kły jadowe trafimy ;) ukąszenie jest porównywalne do ukąszenia osy. Jest kilka gatunków pająków, których jad może być bezpośrednim zagrożeniem dla człowieka zdrowego, ale to mniejszość tych stworzeń. A co do jadowitości to wszystkie pająki mają jad nawet te pokojowe.

Pozdrawiam

Kobitki co Wy w sobie macie takiego że boicie się prawie wszystkiego co jest dużo mniejsze od Was a potraficie stawić czoła rzeczom dużo większym :D

Pająki to JEDYNE(!!) zwierzaki, których się boję:D Ale chyba każdy ma jakąś ukrytą fobię;) . Np. niektórzy faceci mdleją na widok igły, czy krwi:D:D

P.S. żadne myszy, czy żaby nie sa mi straszne :) No i wszelkiego rodzaju robactwo, które na haczyk zadźgnąć można też nie stanowi dla mnie problemu :D

I jak rundka była ? :D Dobrze odkurz toaletę koleżanko bo to ulubione miejsce czarnej wdowy :P

Była, była - ale akurat zbiegła się ona z przedświątecznymi porządkami, więc nie żebym specjalnie je wypędzała:D A w łazience jakoś nie zauważyłam ani czarnej wdowy ani nawet choćby biednej tarantuli;)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...