rapala Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Panowie może wiecie czy zaznaczone na mapce miejsce to są te stawy?Czy łowił tam ktoś z Was i jak wygląda populacja ryb,chodzi mi głównie o karpia i amura oraz jak przedstawia się możliwość dojazdu do wody? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 tak to są te stawy, inaczej Tarnawka, polecam przeczytać ten wątek na forum http://www.fishing.org.pl/forum/showthread.php?t=85 z tego co pamiętam to jest chyba zakaz połowu amura na tarnawce ale nie jestem pewien, Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 Dzięki @kamil, nawet nie wiedziałem że Zabratówka i Tarnawka to te same stawy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodarek Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Czy ktoś był na zawodach 1maja,znacie może wyniki kto ile i co złapał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 czesc mam pytanie, w srode sie wybieram na stawy w zabratowce wiec chcialem sie dowiedziec na co liczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Małe karpiki i dochodzące do ponad metra amury. Z tym że jest zakaz połowu amura tylko Stal! Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 łowil juz moze kto w tym roku na zabratowce??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagzer Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 witam, byłem wczoraj na stawach, powiem że ryby w wodzie są, i to nawet spore sztuki, widać było jak wiele z nich pływało przy powierzchni Link to comment Share on other sites More sharing options...
freebok Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 własnie wrociłem z tych stawów efekt kilku godzinnego siedzenia to 1 amur 50 cm , 2 karpie ok 40 cm i duzo sztuk nie wymiarowych kk 20-30 cm ale ryba napewno tam jest było widac jak duze sztuki grzały sie do słonca. kolego dagzer na ktorym stawie siedziałes ? ja bylem na tym najmniejszym zaraz obok tego co jest wysepka na srodku Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagzer Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 ja siedze zawsze na tym z wysepką Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Jeżeli macie jakieś fotki jak wygląda zbiornik na pewno się przydadzą. Ile kosztuje dniówka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 (edited) Możecie podac jakies punkty orientacyjne od których można trafic? Bo słyszałem że to w jakiejś totalnej dziurze. Zamierzam sie tam jutro przejechac. Nad którym polecacie siąśc? Nie widziałem mapki w pierwszym poście, teraz raczej znajde. Edited July 19, 2011 by mad Link to comment Share on other sites More sharing options...
freebok Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 przegladajac dzis pewne mapy w internecie napotkaem cos ciekawego mianowicie jadac od zabratowki na stawy to po lewej mamy 2 stawy 1 z wyspa i 2 may staw pozniej jadac droga prosto jakies 2 km mamy kolejne 2 stawy no ale jadac dalej prosto wg pewnego portalu po jakims czasie mamy kolejne 3 stawy i oto pytanie co to za miejscowosc do kogo naleza te obiekty ?????? Proszę zwracać uwagę na pisownię!Pkt.7 Regulaminu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZinmeR Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 przegladajac dzis pewne mapy w internecie napotkaem cos ciekawego mianowicie jadac od zabratowki na stawy to po lewej mamy 2 stawy 1 z wyspa i 2 may staw pozniej jadac droga prosto jakies 2 km mamy kolejne 2 stawy no ale jadac dalej prosto wg pewnego portalu po jakims czasie mamy kolejne 3 stawy i oto pytanie co to za miejscowosc do kogo naleza te obiekty ?????? Jadąc dalej za stawy w Zabratówce te 2 kolejne stawy to stawy w Tarnawce, które też należą do PZW. Jadąc jeszcze dalej w tym kierunku mamy następne stawy lecz one już są prywatne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Pogadałem z freebokiem, który udzielił mi kilku info na temat tych zbiorników i się wybrałem. Powiedział mi jak dojechać, ale na początku kierowałem się automapą, bo był tam zaznaczony jeden staw. Dojazd - MASAKRA. Totalne odludzie, kilka domków biedniejszych i las, kamienista droga i pełno błota. Zasięg gubisz 2 wioski przed zabratówką, więc lepiej napisać, że można sie spóźnić, bo nie idzie sie dodzwonić, przynajmniej z PLUSA i ERY. Orange łapało wcześniej. Ale po dojechaniu poszedłem na zbiornik nr2, obszedłem, przeszedłem na ten większy i wybrałem właśnie jego ze względu na ilość bąków i komarów na dwójce. Jedna na grunt a druga na spławik. Po 20 minutach karpik 28cm, 2 się zerwały i później coś skubało przez 3h. Na spławik 5 brań. Co pół godzinki coś wyskakiwało z wody jakby jakiś człowiek na bombe skakał, naprawde dużego. Załączam tutaj zdjęcia stawu nr 1 : Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Jest tabliczka zakaz połowu amura. Było jednego widać, płynął pod powierzchnią, miał minimum 60cm. Miejsce w porządku, idzie się pobawić Dzięki freebok za info ! Staw nr 2 (mniejszy) : Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagzer Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 własnie wróciłem z nad wody, od 7.30 do 13,30 pięć karpi i jeden okoń, do południa ryba brała dość dobrze, potem kiepsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian0550 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Może zorganizujemy jakiś wyjazd razem np. na noc na te stawy , ja i freebok jesteśmy tam bardzo często, ale nigdy na nocy.a wiadomo w grupce zawsze raźniej i zawsze to czas nad wodą w nocy szybciej ucieka. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Może zorganizujemy jakiś wyjazd razem np. na noc na te stawy , ja i freebok jesteśmy tam bardzo często, ale nigdy na nocy.a wiadomo w grupce zawsze raźniej i zawsze to czas nad wodą w nocy szybciej ucieka. Pozdrawiam. jest taki dział jak Umawialnia do spraw tego typu, trzeba czytać wszystko uważnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fighter Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Wczorajszy wypad na stawy w Zabratowce od 15 do 19 dal 4 karpiki po 30/35cm, bez rewelacji ale wazne ze cos bralo;) Zatrzesienie wedkarzy, wracajac o 19 przy pierwszym i drugim stawie lacznie naliczylem 13 samochodow, doslownie kij na kiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
freebok Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 byłem dziś na stawie nr 2 brania słabe za 4 godziny z gruntem miałem 2 małe karpie na około 30 cm wiec rewelacji nie było. po raz pierwszy na tych stawach miałem przyjemność spotkać panów z PSR sprawdzili karty i poprosili o pokazanie zawartości auta znaczy bagażnika bo mówili ze stawy zostały zarybione kilka dni temu i ze miejscowi kłusują wszystko co popadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Bardzo dobrze, może kogoś złapią. Mają tam być zawody chyba rozgrywane na dniach, tak mi się wydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurek22 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Takie są skutki zarybiania w sezonie. Tego typu zbiorniczki powinny być zarybiane wczesną zimą i po zarybieniu minimum 1 miesiąc całkowitego zakazu wędkowania, w tym również z lodu. W przeciwnym razie mamy krótkie żniwa kłusoli i roczne bezrybie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Czy łowił ktoś tu z pod lodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 w piatek podobno na jednym z stawow maja spuszczac wode to prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts