Sasanek Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Proszę o wasze spostrzeżenia oraz o to co możecie polecić, jak dacie rade sypcie linkami.
lama1994 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 A czemu akurat przenośne cb? nie lepiej kupić zwykłe? Z tego co patrzę to za taką samą cenę co przenośne można spokojnie kupić już jakiś konkretny zestaw, np. Uniden 520xl + Sirio As100, sam taki zestaw posiadam od około 3 lat i jestem z niego bardzo zadowolony( w trasie zasięg około 10km, zero szumów). Przemyśl to. Pozdrawiam!
Sztanc Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Antena ręczniaka CB, domyślnie krótka, ograniczy Ci znacząco zasięg i może być źródłem szumów. Można go za to połączyć z zewnętrzną, dłuższą.Jeśli zależy Ci na mobilności pomyśl o PMR-kach. Niestety nie ma róży bez kolców. PMR-ki mają mały zasięg, i to jeszcze mocno zależny od charakteru terenu, w którym się poruszasz.
Sasanek Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Praca na mnie to wymusza, jeżdżę kilkoma samochodami na zmianę i musi być to przenośne radio.
dallasek Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Alan 38. Kawałek klocka, ale stare i sprawdzone radio. http://allegro.pl/maxon-27-lp-amerykanski-klon-alan-38-okazja-i3230282877.html
Recommended Posts