spanek Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Witam 1 czerwca otwarto ponownie po kilku (może kilkunastu) latach łowisko w Starzawie. Już są pierwsze ciekawe okazy: Przemyśl: Jak złowić 70 kilogramowego suma - 11 czerwca 2013 Link do strony łowiska: Łowisko Specialne, Wędkarskie - Gospodarstwo Rybackie Starzawa Może się ktoś wybiera? Niestety łowisko otwarte od poniedziałku do piątku, ja pewnie po pracy zaglądnę na 5 godzinek tam. Ważne info jakie uzyskałem telefonicznie, przy dużym obłożeniu jednego łowiska w dany dniu zostaje na bieżąco udostępniony kolejny staw
Michał82 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Ja może jutro wpadnę na kilka godzin zobaczyć czy to coś ciekawego.
tomek_ski Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) Przemyśl: Jak złowić 70 kilogramowego suma - 11 czerwca 2013 Proszę o usuniecie mojego posta, nie zauważyłem jakoś w I poście. Edited June 11, 2013 by tomek_ski
spanek Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Odwiedziłem dziś na moment (niestety bez sprzętu) łowisko, pogadałem z gospodarzem, a więc: - głębokość od 1,5 m do 2,3 m przy mnichu, - dno delikatnie muliste, - w 1 stawie wszystkie możliwe rybki - w tym ten sum, - w 2 stawie karp i amur. Zrobiłem 2 fotki łowiska: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować W przyszłym tygodniu po pracy na pewno się tam wybiorę na jakieś 5 godzin i zobaczę co i jak. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Michał82 Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 (edited) Był może ktoś i może napisać coś więcej? Rybka żeruje? Jakieś większe okazy? Chciałem wybrać się na weekendzie ale widzę że w weekendy nieczynne a szkoda. Edit: W regulaminie jest napisane że łowisko otwarte codziennie, wiec jak to jest? Edited June 20, 2013 by Michał82
spanek Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 MIchał jest otwarte codziennie, Pani przez telefon źle mnie poinformowała
Michał82 Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 To super, a powiedz jeszcze czy te wyznaczone stanowiska są bardzo blisko siebie czy można spokojnie sobie łowić nie bojąc się że ktoś mnie przerzuci ? Duże te stawy są? Z gruntem można spokojnie się tam rozłożyć? Zamierzam chyba w sobotę odwiedzić to łowisko. Opisane tam dość dobrze jest do kogo się kierować i jak dojechać?
Michał82 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Byłem i łowiłem. Siedziałem na drugim stawie. Średnia wielkość ryb 4kg za to bardzo waleczne. Na pierwszym stawie taka presja że nie było gdzie wędki zarzucić. Ogólnie woda taka sobie. Wolę większe łowiska. Ale ryby są, akceptowały większość smaków kulek. Najlepiej wypadł feeder i kanapka kukurydza i bialy robak. Ale wielkość ryb od razu mniejsza.
Michał82 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Dziś byłem kilka godzin i ryby miały kukurydzę oraz większość kulek gdzieś. Sprawdziły się za to pellet ochotka w koszyku do metody, a na włosie malutki dumbles pop up fluo ochotka. Brały same wigiliusze
Guest Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Wie ktoś czy Starzawa jest otwarta i można pojechać posiedzieć w weekend?
Michał82 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Pewnie zamknięta i znając życie sezon rozpocznie się od kwietnia/maja.
Guest Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Pasowałoby tam zadzwonić bo na stronie nie ma żadnych informacji, trochę do dziwne ale cóż widocznie nie przywiązują wagi do tego... jak by ktoś coś wiedział to niech pisze, też jestem ciekawy i z wielką chęcią bym poszedł ale teraz taki zamęt codziennie w pracy i w domu że nawet nie ma kiedy pójść posiedzieć z kijem, pewnie najszybciej weekend majowy
karpmojapasja Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Pasowałoby tam zadzwonić bo na stronie nie ma żadnych informacji, trochę do dziwne ale cóż widocznie nie przywiązują wagi do tego... jak by ktoś coś wiedział to niech pisze, też jestem ciekawy i z wielką chęcią bym poszedł ale teraz taki zamęt codziennie w pracy i w domu że nawet nie ma kiedy pójść posiedzieć z kijem, pewnie najszybciej weekend majowy witam , z tego co mi wiadomo to 26,04,2014, start 4 stawy karpie i amury 10++ nie bedzie malych do 1kg od 2kg w gore. Jak sie dowiem wiecej dam wam znac.
Michał82 Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 witam , z tego co mi wiadomo to 26,04,2014, start 4 stawy karpie i amury 10++ nie bedzie malych do 1kg od 2kg w gore.Jak sie dowiem wiecej dam wam znac. Ja przepraszam, będzie że się czepiam ale kolego... Tego czytać się nie da i nie wiem o co w ogóle chodzi ...
kotkunspb Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Był ktoś w weekend? Mam zamiar wybrać się w tym tygodniu a nie wiem czy warto
Michał82 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Ja nie byłem bo w weekendy tam takie oblężenie jak na zawodach, co 5m wędka Warto moim zdaniem tam na tygodniu jechać, ołowić się handlówki można do bólu
Michał82 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Na byle co Tam handlówki jest tyle że bierze na wszystko co wrzucisz. Wiadomo króluje kukurydza, białe robaki, ja tam łowiłem na kulki i też brały
kotkunspb Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 ok. Dzięki za info. W tym tygodniu jak pogoda pozwoli to tam zawitam i zdam relację
Michał82 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Tylko wiesz że to jest wanna i takie bajorko? Rzuca się z 20m od brzegu i to max Na tygodniu jest luźniej
kotkunspb Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Byłem dziś od godz 10.30 do 15 (przepędził mnie deszcz). Brań bardzo dużo. Na brzegu wylądowało 8 karpi 3-4kg, kilka mi się spięło i kilka niezaciętych brań. Wędkujących było ok 10 osób więc było luźno. Łowisko niewielkie ale ryb jest tam bardzo dużo bo wszyscy wędkujący cały czas coś wyciągali
wkoziol Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Witam, Zauważyłem że cena szybko poszła do góry. Czy warto? Proszę o opinie. Pozdrawiam
Michał82 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Tam głównie łowi się handlówkę. Nie mniej jednak jak chcesz połowić karpia do bólu to warto Bywało że w ciągu 5 godzin miałem prawie 40 szt. Największy stamtąd miał z 5 kg.
Recommended Posts