Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

1 czerwca otwarto ponownie po kilku (może kilkunastu) latach łowisko w Starzawie.

Już są pierwsze ciekawe okazy: Przemyśl: Jak złowić 70 kilogramowego suma - 11 czerwca 2013

Link do strony łowiska:

Łowisko Specialne, Wędkarskie - Gospodarstwo Rybackie Starzawa

Może się ktoś wybiera? Niestety łowisko otwarte od poniedziałku do piątku, ja pewnie po pracy zaglądnę na 5 godzinek tam.

Ważne info jakie uzyskałem telefonicznie, przy dużym obłożeniu jednego łowiska w dany dniu zostaje na bieżąco udostępniony kolejny staw :)

Posted

Odwiedziłem dziś na moment (niestety bez sprzętu) łowisko, pogadałem z gospodarzem, a więc:

- głębokość od 1,5 m do 2,3 m przy mnichu,

- dno delikatnie muliste,

- w 1 stawie wszystkie możliwe rybki - w tym ten sum,

- w 2 stawie karp i amur.

Zrobiłem 2 fotki łowiska:

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

W przyszłym tygodniu po pracy na pewno się tam wybiorę na jakieś 5 godzin i zobaczę co i jak.

Pozdrawiam

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted (edited)

Był może ktoś i może napisać coś więcej? :) Rybka żeruje? Jakieś większe okazy? Chciałem wybrać się na weekendzie ale widzę że w weekendy nieczynne a szkoda.

Edit: W regulaminie jest napisane że łowisko otwarte codziennie, wiec jak to jest?

Edited by Michał82
Posted

To super, a powiedz jeszcze czy te wyznaczone stanowiska są bardzo blisko siebie czy można spokojnie sobie łowić nie bojąc się że ktoś mnie przerzuci ? Duże te stawy są? Z gruntem można spokojnie się tam rozłożyć? Zamierzam chyba w sobotę odwiedzić to łowisko. Opisane tam dość dobrze jest do kogo się kierować i jak dojechać?

• 3 weeks later...
Posted

Byłem i łowiłem. Siedziałem na drugim stawie. Średnia wielkość ryb 4kg za to bardzo waleczne. Na pierwszym stawie taka presja że nie było gdzie wędki zarzucić. Ogólnie woda taka sobie. Wolę większe łowiska. Ale ryby są, akceptowały większość smaków kulek. Najlepiej wypadł feeder i kanapka kukurydza i bialy robak. Ale wielkość ryb od razu mniejsza.

• 1 month later...
Posted

Dziś byłem kilka godzin i ryby miały kukurydzę oraz większość kulek gdzieś. Sprawdziły się za to pellet ochotka w koszyku do metody, a na włosie malutki dumbles pop up fluo ochotka. Brały same wigiliusze :)

• 4 months later...
Posted

Wie ktoś czy Starzawa jest otwarta i można pojechać posiedzieć w weekend?

• 2 months later...
Posted

Pasowałoby tam zadzwonić bo na stronie nie ma żadnych informacji, trochę do dziwne ale cóż widocznie nie przywiązują wagi do tego... jak by ktoś coś wiedział to niech pisze, też jestem ciekawy i z wielką chęcią bym poszedł ale teraz taki zamęt codziennie w pracy i w domu że nawet nie ma kiedy pójść posiedzieć z kijem, pewnie najszybciej weekend majowy :D

Posted
Pasowałoby tam zadzwonić bo na stronie nie ma żadnych informacji, trochę do dziwne ale cóż widocznie nie przywiązują wagi do tego... jak by ktoś coś wiedział to niech pisze, też jestem ciekawy i z wielką chęcią bym poszedł ale teraz taki zamęt codziennie w pracy i w domu że nawet nie ma kiedy pójść posiedzieć z kijem, pewnie najszybciej weekend majowy :D

witam , z tego co mi wiadomo to 26,04,2014, start 4 stawy karpie i amury 10++ nie bedzie malych do 1kg od 2kg w gore.

Jak sie dowiem wiecej dam wam znac.

Posted
witam , z tego co mi wiadomo to 26,04,2014, start 4 stawy karpie i amury 10++ nie bedzie malych do 1kg od 2kg w gore.

Jak sie dowiem wiecej dam wam znac.

Ja przepraszam, będzie że się czepiam ale kolego... Tego czytać się nie da i nie wiem o co w ogóle chodzi ...

Posted

Ja nie byłem bo w weekendy tam takie oblężenie jak na zawodach, co 5m wędka ;)

Warto moim zdaniem tam na tygodniu jechać, ołowić się handlówki można do bólu :)

Posted

Na byle co :)

Tam handlówki jest tyle że bierze na wszystko co wrzucisz. Wiadomo króluje kukurydza, białe robaki, ja tam łowiłem na kulki i też brały :)

Posted

Byłem dziś od godz 10.30 do 15 (przepędził mnie deszcz). Brań bardzo dużo. Na brzegu wylądowało 8 karpi 3-4kg, kilka mi się spięło i kilka niezaciętych brań. Wędkujących było ok 10 osób więc było luźno. Łowisko niewielkie ale ryb jest tam bardzo dużo bo wszyscy wędkujący cały czas coś wyciągali

Posted

Tam głównie łowi się handlówkę. Nie mniej jednak jak chcesz połowić karpia do bólu to warto ;)

Bywało że w ciągu 5 godzin miałem prawie 40 szt. Największy stamtąd miał z 5 kg.