Jump to content

Żwirownia w Wietlinie k Jarosławia

Asterix500

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Pojechałem sam zobaczyc i zorientować się w sytuacji na łowisku, zrobiłem także kilka fotek.

Sytuacja wygląda tak: łowisko dostępne, jak na chwile obecną,trudno stwierdzic do kogo należy ponieważ tereny przy akwenie zostały sprzedane prywatnym właścicielom wraz z dostępem dowody i zbiornikiem, z informacji jakie uzyskałem od jednego z nich po ogrodzeniu działek przez właścicieli nie będzie ogólnego dosępu do wody. Z ryb które tam występujqa to duży amur szczupak karp i inne (info od tubylców) ale ogólnie jest pięknie jak dołożę fotki ocencie sami.

Edited by Asterix500

Z ryb które tam występujqa to duży amur szczupak karp i inne (info od tubylców) ale ogólnie jest pięknie jak dołożę fotki ocencie sami.

Dodam jeszcze, duże sumy i sandacze ale dobrych kilka lat tam nie byłem.Przyznam się że kilka ładnych amurów tam złowiłem (od 10 do 15 kg a są tam takie grubo ponad 20kg) oraz późną jesienią szczupaki,największy 7,50kg.

• 1 month later...
  • 6 months later...

W najnowszym numerze Karp Max jest zgłoszenie karpia który ważył 20 kg został złapany 14 października 2010 r. na kulkę TB ryba -truskawka 16 mm. Coś mi się wydaje że trzeba będzie odwiedzić to łowisko w tym sezonie.:)

• 6 years later...

To jest chore co się dzieje na tej żwirowni, jak można dopuścić żeby właściciele działek grodzili działki do samej wody, ,,podobno" wody należą do PZW, a właściciele traktują ją jak własny folwark,,Byłem świadkiem w tamtym roku, jak gość(właściciel działki, czyli kłusol) zastawiał sieci. Gdy zwróciłem mu uwagę, to zaczął mi grozić,że potnie mi opony w samochodzie. Dzwoniłem do Okręgu Przemyśl w tej sprawie, ale chyba nic w tej sprawie się nie robi. Sprawdzę w tym roku, postanowiliśmy z kolegami coś w tej sprawie zrobić. Będziemy częstymi bywalcami na tym akwenie. 

• 4 months later...
  • 8 months later...