seba77 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Witam,mam dylemat...chce sie zaopatrzyć w zestaw do przygotowania zanęty...na allegro są zestawy wiadro+miednica+sito+pokrywka...czy to będzie praktyczne? Czy lepiej dwa wiadra kupic i sito? Jedno wiadro większe z pokrywką, drugie mniejsze+ sito i sobie włoże mniejsze razem z sitem w drugie i zamkne pokrywka...i będe miał zamkniety cały zestaw:)Zależy mi też żeby Finansowo to też miało ręce i nogi:) Co polecicie?
misiu Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Powiem ci że sito nie jest wymagane w rękach też rozetrzesz dobrze , a jak chcesz sito to weź sito wiadro i reklamówkę bd cenowo ok, sito kupisz gdzieś wiadro w castoramie 6 zł a reklamówka 0,15
jon987 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Witaj Seba sito to bardzo ważny przyrząd w robieniu zanęty,zanęta przetarta przez sito staje się równo nawilżona i lepiej pracuje w wodzie.Zrób sobie test wrzuć zaraz przy brzegu kule zanęty przetartą przez sito i kulę roztarta w rękach jak radzi ci @misiu i porównaj.Ja posiadam sito o grubości oczka 3lub4mm dokładnie nie pamiętam,służy mi ono do przecierania zanęty oraz gliny.Cena sita to 30zł a wiadra kupiłem takie budowlane w NOMI,tylko żeby były na tyle duże by uchwyty sita leżały na krawędziach wiadra.Koszt takiego wiadra to około 6zł dwa ci wystarczą.
Macio33 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Ja miałem sito 2mm i było za małe, teraz mam 4 mm i jest idealne, a zanęta faktycznie inaczej pracuje ale mi się wydaje, że to zasługa nie nawilżenia a natlenienia podczas przesiewania... wiec kupuj śmiało sito, wiadra są bez znaczenia 1 musisz mieć. drugie może być takie samo ale na początku ja posługiwałem się reklamówka z niej sypałem na sito :-)
seba77 Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Dzięki panowie, jeszcze takie pytanko czy jest jedna srednica sita? czy Sa na mniejsze wiadra i większe?bo pasowalo by mni włożyc jedno wiadro razem z sitem do drubiego wiadra i zamknąc pokrywką
Recommended Posts