Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,mam dylemat...chce sie zaopatrzyć w zestaw do przygotowania zanęty...na allegro są zestawy wiadro+miednica+sito+pokrywka...czy to będzie praktyczne? Czy lepiej dwa wiadra kupic i sito? Jedno wiadro większe z pokrywką, drugie mniejsze+ sito i sobie włoże mniejsze razem z sitem w drugie i zamkne pokrywka...i będe miał zamkniety cały zestaw:)Zależy mi też żeby Finansowo to też miało ręce i nogi:) Co polecicie?

Posted

Powiem ci że sito nie jest wymagane w rękach też rozetrzesz dobrze , a jak chcesz sito to weź sito wiadro i reklamówkę bd cenowo ok, sito kupisz gdzieś wiadro w castoramie 6 zł a reklamówka 0,15 ;)

Posted

Witaj Seba sito to bardzo ważny przyrząd w robieniu zanęty,zanęta przetarta przez sito staje się równo nawilżona i lepiej pracuje w wodzie.Zrób sobie test wrzuć zaraz przy brzegu kule zanęty przetartą przez sito i kulę roztarta w rękach jak radzi ci @misiu i porównaj.Ja posiadam sito o grubości oczka 3lub4mm dokładnie nie pamiętam,służy mi ono do przecierania zanęty oraz gliny.Cena sita to 30zł a wiadra kupiłem takie budowlane w NOMI,tylko żeby były na tyle duże by uchwyty sita leżały na krawędziach wiadra.Koszt takiego wiadra to około 6zł dwa ci wystarczą.

Posted

Ja miałem sito 2mm i było za małe, teraz mam 4 mm i jest idealne, a zanęta faktycznie inaczej pracuje ale mi się wydaje, że to zasługa nie nawilżenia a natlenienia podczas przesiewania... wiec kupuj śmiało sito, wiadra są bez znaczenia 1 musisz mieć. drugie może być takie samo ale na początku ja posługiwałem się reklamówka z niej sypałem na sito :-)

Posted

Dzięki panowie, jeszcze takie pytanko czy jest jedna srednica sita? czy Sa na mniejsze wiadra i większe?bo pasowalo by mni włożyc jedno wiadro razem z sitem do drubiego wiadra i zamknąc pokrywką:)