uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Od stycznia dużo się zmieniło i tak: Całe sterowanie z rumpla haswinga zmieściło się w tym pudełku. Koszt 7 zł na allegro :-) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Mocowanie wyciągarki mojego pomysłu , oryginalne nie jest dostępne w Polsce na obecny czas. . Wyciągarka jest demontowalna i zsuwa się z szyn . Platworma jest przykręcona jedną śrubą antykradzieżową . Na ostatnim foto widąć reflektor demontowalny z zapięcia BORIKA i lampy nawigacyjne (Jednostka jest zarejestrowana jako jacht motorowodny , moc silnika powyżej 15 kW) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 (edited) Obrotomierz ze wskażnikiem paliwa i napięcia aku. wmontowany . W sterówce bajzel na maksa , ale wszystko działa ;-) ... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 25, 2021 by uchal błąd w pisowni
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Lampy do przyczepki zamówiłem półroku temu , otworzyłem dopiero przy montażu jedna biała druga pomarańczowa :-/ Brak możliwości wymiany ... W między czasie wyskoczyłem na San . Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 (edited) Instalacja elektryczna 24V i paliwowa od strony burty oraz odwodnienie pokładu. I dwu godzinny wypad na rzeczkę. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 25, 2021 by uchal Uzupełnienie danych
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Przerobiona przyczepa , ocynkowana i pomalowana . Specjalnie do niej kupiłem alusy 14 plus dystanse piast. Ale efekt jest :-) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 (edited) Łódka już siedzi na przyczepie Kleją się dolny z górnym pokładem . Teraz już się nie rozłączy , chyba , że szlifierką . Kotwica mojej roboty odlana z ołowiu , a na ostanim foto zamontowane echo LOWRENCE na rególowanym systemie BORIKA. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 25, 2021 by uchal
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Fot 1. Montaż Silnika suzuki DF25 w czterosówie Fot 2. Silnik haswing 109Lb na swoim miejscu , oczywiście demontowalny w krótkim czasie (oczywiście teoretycznie , trzeba to sprawdzić na majówce ) Fot 3. Po prawej stronie w rogu łódki widać złącza (gniazda )do haswinga. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 No i ostatnie "szlify" przed pierwszym wodowaniem..... Uff... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
BRC Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 (edited) To teraz tylko rejestracja łódki i na wodę Edited April 25, 2021 by BRC
uchal Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Łodka dostała już numery ale jeszcze nie zdążyłem ich nanieść na burtę.
indian Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Rok pracy, ale efekt powala. Jak to mówią "szacun" :).
uchal Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 W dniu 28.04.2021 o 17:35, Piotr Madura napisał: Dobra robota, chylę czoła! O piwko to nie jedno poszło przy budowie :-)
uchal Posted May 7, 2021 Posted May 7, 2021 W końcu nad wodą Proszę o publikowanie filmów na naszym forum korzystając z serwisów typu youtube. Dziękuję.
uchal Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 W dniu 7.05.2021 o 16:38, uchal napisał: W końcu nad wodą Proszę o publikowanie filmów na naszym forum korzystając z serwisów typu youtube. Dziękuję. Oczywiście dostosuję się do wymogów . Oto filmik
uchal Posted March 28, 2024 Posted March 28, 2024 Nadszedł czas na nowy projekt . Z tamtego wyrosłem :-) Aluminiowy TRACKER V18 TARGA made in USA. Trzeba mu dać nowe życie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts