Sasanek Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Czy ma to jakieś praktyczne działanie, czy to kolejny nic niewarty bajer ? http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/39/55/85/3539558598
Jandzik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Mam ten bajer w starym już Cormoranie Big Benie 7Pi jak i w Spro super long cast, powiem szczerze że u mnie się te szczotki nie sprawdzają. Niby mają zapobiegać wpadaniu żyłki pod szpule ich zadaniem jest też czyszczenie szpuli. Ja nie zauważyłem aby szczotki w tych moich kołowrotkach czyściły szpulę choćby w minimalnym stopniu, a jak się ma pecha i żyłka ma wpaść pod szpule to i szczotki nie pomogą
LuJu Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Mam je feederowych Cormoranach i mam takie same wrażenie jak @Jandzik. Z drugiej strony nie wiem jak by to wyglądało bez nich.
kubus Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Tak, te szczotki spełniają taką funkcję, by żyłka nie wpadała pod szpulę. W innych kołowrotkach są inne rozwiązania, (ringi, sprężynki...) ale ogólnie zasada jest ta sama, ale w życiu różnie z tym bywa...
Recommended Posts