Guest Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 (edited) Witam Może Wędkuje kto tam na tym Stawie Staw został stworzony jako przez kilka lat do tyłu wydobywali tam glinę jest dość głęboko Są tam bardzo duże karasie szczupaki i sumy i tez sporadycznie karp i lin ale to bardzo duży Dziś byłem rowerem zobaczyć z Spiningiem Złowiłem 3 Szczupaki po 15 cm i 2 garbuski po 30 cm na obrotówkę Jaxona nr 1 w kropki czerwone a koleś dalej wyciągną suma na 93 cm i jest mnóstwo karasi małych byłem tak na parę minut Planuje pojechać tam ze feederem Nie da rady tak sam powiem jedziemy do kościoła potem jest Plebania i za plebanią w lewo i tak prosto a potem jest tam taka hala nie dawno budowana i za nią są dwie drogi trzeba pojechać w prawo potem jest w lesie taki płot betonowy jak będzie ten plot to już będziecie wiedzieć jutro jak pojada to porobię kilka fotek z drogi Jest to głęboko w lesie jak znajdę to na mapie to pokarze jak dojechać od Mielca i od Ropczyc Edited July 8, 2010 by emil
Guest Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 No wiesz Lukasz ze nie trzeba nic tam ale ja tam bierę kartę jak by coś ale ludzie z ocieki mówią że nie trzeba tam przyjeżdżają ludzie po karasie do stawków ja tam nie biere ryb największy szczupak tam co złowiłem miał 60 cm tylko nie pamiętam na co ale widzę że tu na forum to prawię wszyscy to spinnig tylko się woda podniosła o dobre 1,50 ale kolega na feedera wydarł karasia na 1kg oczywścię wrócił do wody tak samo jak ja preferuje wędkarstwo sportowe
maju454 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Witam byłem tam kilka razy po karasie na żywca ale żeby sumy tam były to mnie zaskoczyłeś masakrycznie. Nie złapałem tam nic większego jak dłoń.
krs Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Witam Może Wędkuje kto tam na tym Stawie Staw został stworzony jako przez kilka lat do tyłu wydobywali tam glinę jest dość głęboko Są tam bardzo duże karasie szczupaki i sumy i tez sporadycznie karp i lin ale to bardzo duży Kolego zwracaj uwagę na pisownię. Używaj kropek i przecinków !
maju454 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 A na co łowiłeś kolego na spławik? czy inna metoda Łowiłem tylko na spławik bo nie przypuszczałem że jest tam coś oprócz karasia.
Gabriel Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Kolego zwracaj uwagę na pisownię. Używaj kropek i przecinków ! krs - daj spokój, to jak grochem o ścianę ... masakra jakaś. Jeszcze z dwa posty Emila i sam mu zdalnie na siłę firefoxa zainstaluje, żeby mu podkreślało wszystko, albo zupełnie zignoruje jego wpisy. Tego się czytać na trzeźwo nie daje, ale po kilku browarach nawet jakoś idzie.
Andre Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Tego się czytać na trzeźwo nie daje, ale po kilku browarach nawet jakoś idzie. Nie czytaj zbyt wiele bo się uzależnisz.:D
Guest Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 (edited) Sorki koledzy ale miałem klawiaturę zalaną i dziś kupiłem nową zamiast y to dawało t i sobie zapominałem Edited July 13, 2010 by emil
rapala Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Zostawcie chłopaka w spokoju,przecież chodzi dopiero do gimnazjum :D:D.@emil,posłuchaj rady starszego kolegi,nowa klawiatura tu nic nie pomoże,zainwestuj w "Podstawy gramatyki języka polskiego":D
Bastuś z Bratko Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Może ktoś mi na jakimś screenie pokazać o który staw chodzi? Czy jest to któryś z dwóch poniższych? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Bastuś z Bratko Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Byłem dzisiaj zobaczyć jak to wszystko wygląda i ewentualnie popytać miejscowych o tą wodę. Zbiornik mi osobiście przypadł do gustu, mam nadzieję, że wkrótce poznam jego mieszkańców. Z tego co się dowiedziałem to właścicielem jest niejaki Myszkowski, ale jednoznacznej odpowiedzi co do dostępności tego łowiska nie znalazłem. Żadnych tabliczek z zakazami nie ma. Nikt też dzisiaj nie wędkował więc nie miałem kogo dopytać. Jednak skoro mówicie, że właściciel nie sprawia problemów to Wam zaufam. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Bastuś z Bratko Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Poprzeglądałem zdjęcia satelitarne i doszedłem do wniosku, że mój poprzedni post nie dotyczy tytułowej glinianki. Dzisiaj wybrałem się tam jeszcze raz i okazało się, że kilkaset metrów dalej znajduje się kolejny zbiornik, mocno porośnięty grzybieniem, to chyba o niego chodzi? O widzę ze dotarłeś i jak łowiłeś Byłem dzisiaj tylko w celach wywiadowczych, bez wędki, ale spróbuję się tam wybrać w niedalekiej przyszłości. Poniżej kilka zdjęć, mam nadzieję, że tym razem dobrych. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Guest Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Tak on jest porośnięty tymi kwiatami wodnymi przy nich jest dużo ryb kiedy planujesz tam się wybrać
Andre Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Ładny ten staw. Aż się prosi by pośmigać Sliderkiem koło tych "kwiatów wodnych":rolleyes:
Bastuś z Bratko Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 w jakiej to jest miejscowości? W Ociece. Dojazd jest dość mocno skomplikowany, @emil opisał go wprawdzie w swoim pierwszym poście, ale i tak łatwo się zgubić. W załączniku dorzucam mapkę, może ona coś rozjaśni(w czerwonym punkcie skręcasz w lewo w środkową drogę a potem kierujesz się intuicją- jest tam tyle rozwidlających się dróg, że nie potrafię dokładniej tego opisać). Dzisiaj odwiedziłem ten zbiorniczek ze spinningiem. Przez kilka godzin łowienia wyciągałem jedynie kępy zielska. Raz wprawdzie miałem wrażenie, że wyszedł mi za przynętą szczupak, ale po powtórzeniu rzutu okazało się, że niestety spłoszyłem jakąś białą rybę, która uciekła w sposób łudząco podobny do atakującego szczupaka. Spotkany wędkarz stwierdził, że szczupaka raczej tam nie ma a dominuje drobny karaś i jakby na potwierdzenie swoich słów wyjął na moich oczach 15cm karaśka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Dzach Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Z ta wodą możecie sobie dać spokój (wodny Czarnobyl). Niegdyś tam ryba była ale to jest przeszłość . Razem z tą rybą było wiele wędkarzy którzy nie darowali niczego. A teraz ryb niema i wędkarzy też niema.
Dzach Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Mam potwierdzoną i wiarygodną informację ,że jeden z tubylców -pseudo wędkarz złowił kilka tygodni temu na tym stawie szczupaka na ok 7kg. Szkoda tylko ,że kłusownik i przed tarłem szczupaczek mu chapnoł przynętę. Ale po tej wiadomości obstawiam ,że na pewno coś większego zębatego tam jeszcze zostało . Bo z tego co wiem ,mało kto się tam wybierał na szczupaka. A szczupaczków była wpuszczona większa ilość w roku 1996. (Około 200 palczaków odzyskanych podczas prac oczyszczania jednego z okolicznych kanałów melioracyjnych.)
hre Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 był moze ktoś ostatnio na tym stawku bo ciekawi mnie czy opłaca sie tam jechac teraz zeby sie pobawic na spławik z ta drobnica
skirki Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Witam, byłem tam wczoraj przez południe i same pistolety:) Jacyś miejscowi łowili na spławik to same karaski góra 10 centów:) O zgodę nie trzeba pytać nikogo, jakby ktoś sie wybierał tam jutro to chętnie sie z nim zabiore bo ja swoją gleba tam nie dojadę
gunio Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Koledzy byłem tam dzisiaj.Staw ładny przypomina trochę czarne wody amazonki. Dojazd nie jest zbyt skomplikowany za plebanią w lewo (asfaltowa droga) ok 3 km po lewej stronie ogrodzenie drewniane i za tym ogrodzeniem skręcamy w las i tam jest to w głębi lasu jest betonowe ogrodzenie.Koledzy wystarczyło dopisać ,że za tym betonowym ogrodzeniem trzeba odbić w drogę w prawo. Do stawu prowadzi żółty szlak turystyczny.A ja pojechałem prosto i zwiedziłem Ocieckie lasy (bardzo piękne) Co do ryb to złowiłem same karasie góra 6 cm. Łowiłem na spławik i grunt. Grunt bez powodzeń Spławik lekki zestaw z czerwonym robakiem.
Recommended Posts