kokos Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Witam. Nie znalazłem tematu o Grabiniance wieć postanowiłem opisać mój dzisiejszy wypad nad ta rzeczkę a nie powinno jej zabraknąc na forum bo jest tak samo ciekawa jak Wielopolka czy Tuszymka. Dziś o 8 pojechałem w okolice mostka w Straszecinie troche pospinningować i sprawdzić nowy kijek.Pierwszy klenik jak i prawie wszystkie które tego dnia złowiłem a było ich 7 skusiły sie na imitacje chrabąszcza. Miałem dwa wyjscia pięknych kleni ponad 40cm tylko pierwszy się spią po paru sekundach a drugi sobie nie trafił w woblerka :/.Pod koniec wyprawy poniżej mostu miałem jeszcze 3 pstrągi z tego najwiekszy miał jakieś 20cm.Wytrzymałem do 13 bo upał był nie do wytrzymania ale pod koniec tygodnia postaram sie zawitać nad Grabinianką i pochodzić za klenikami. Data na zdjeciach jest nieaktualna bo zapomniałem ją ustawic po właczeniu aparatu :/ Może Panowie znacie jakies fajne miejscówki które są warte odwiedzenia Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
geo Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Jest to rzeczka pstrągowa która jest niesamowicie dzikim ciurkiem:).Specyfiką przypominającą trochę Tuszymkę z tym ze odcinek na który ja jeżdzę płynie przez las:D.Zapraszam wszystkich do dyskusji,którzy mieli coś z nią wspólnego i nie tylko:D.
jon987 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Witam czy chodzi ci może o rzekę która płynie przez Straszęcin Grabiny i Czarna
Dzach Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Witam czy chodzi ci może o rzekę która płynie przez Straszęcin Grabiny i Czarna Podejrzewam że chodzi o tą rzekę . Ale jest już temat Grabinianka zaczęty przez kokosa więc nie potrzeba nam dwóch tych samych łowisk na forum.
jon987 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Właśnie nie wiedziałem czy geo miał na myśli Grabinianke
geo Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 kurcze sorki Grabiniankę miałem na myśli ale napisałem Czarna bo jakoś u nas wszyscy używaj tej nazwy ale ok oddalam się tam gdzie znajdują się korzenie tej rzeczki nz forum.
geo Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Witam kokos jeśli można spytać jesteś stałym bywalcem tej rzeczki,i jakie miejsce są rewirem dla ciebie?
jon987 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 ja raz łowiłem zaraz jak wpada do Wisłoki ale mizernie w tym roku poświęcę jej więcej czasu tylko zacznę od Chotowej
Salix Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 ja raz łowiłem zaraz jak wpada do Wisłoki ale mizernie w tym roku poświęcę jej więcej czasu tylko zacznę od Chotowej Jeśli dobrze pamiętam to Grabinianka nie płynie przez Chotową godny polecenia jest odcinek pomiędzy Czarną, a Głowaczową, krzaczory na brzegu powodują mniejszą presje panów z ,,robaczkiem na haku,, co służy populacji pstrąga:D
jon987 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Witam miałem na myśli potok Chotowski a Grabinianke od strony Wisłoki w górę Salix kolego jesteś z tamtych stron co myślisz o tej rzeczce.
kokos Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Ja najczęsciej odwiedzam odcinek w Straszęcinie za kleniem albo w Dębicy jak wpada do Wisłoki gdzie można spotkać szczupaka.Powoli się nastawiam z kolegami na pstrąga okolice chotowej ale z tego co słyszałęm to masakra co sie dzieje w tych bardziej dzikich odcinkach.W zeszłym roku pojechał znajomy na pstrągi to na pięciu których spotkał jeden łowił przepisowo na spining a czterech na robaka
jon987 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ja też mam zamiar opłacić na początku lutego i odwiedzić tamte rejony ja też często łowie w okolicy Zagórza i Dęborzyn ale tam też są zwolennicy robaczka na haku:mad:
Salix Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Witam miałem na myśli potok Chotowski a Grabinianke od strony Wisłoki w górę Salix kolego jesteś z tamtych stron co myślisz o tej rzeczce.[/QUDobrze znam potok Machowski ( Chotowski) na odcinku Machowa-Chotowa. Dawniej to było super miejsce na pstrągi, mój osobisty rekordzik z tego odcinka to 50 cm kropkowaniec. Od kilku lat nie zaglądam tam już, jest to bardzo trudne łowisko, pełno zawad, bardzo dynamiczne, jak popada kilka dni woda się podnosi i niesie sporo piasku, tam gdzie dziś jest dołek jutro może być wypłycenie i z 10 cm wody. Mnie razili na tym odcinku kłusole:mad:, do tej pory rażą, oraz spora populacja wydry, która zdecydowanie wpływa na rybostan tej rzeczki. W lecie są tam odcinki, do których praktycznie nie da się dojść, bardzo wysokie trawska i błoto po kolana, jednak na wiosnę jest stosunkowo łatwo dostępna, jak na taką rzeczkę. Co do Grabinianki zwanej u mnie Czarnianką, to w Listopadzie w tamtym roku, miałem okazje zobaczyć koryto na odcinku Wałki- Czarna i powiem szczerze bardzo mi się spodobał ten fragment, sporo dołków i drzew w wodzie, wymarzone miejsca dla pstrągów. Kilka lat już nie spinningowałem, ale w tym roku, jeśli uda mi się skompletować sprzęt, to może jeszcze w Lutym wybiorę się tam. Pozdrawiam
jon987 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Dzięki za wskazówki na pewno odwiedzę te rzeczki w lutym by poszukać kropka pozdrawiam
geo Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Co do Grabinianki zwanej u mnie Czarnianką, to w Listopadzie w tamtym roku, miałem okazje zobaczyć koryto na odcinku Wałki- Czarna i powiem szczerze bardzo mi się spodobał ten fragment, sporo dołków i drzew w wodzie, wymarzone miejsca dla pstrągów. Salix wiem o którym odcinku mówisz.Całkiem teatralne miejsce:)
Salix Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Salix wiem o którym odcinku mówisz.Całkiem teatralne miejsce:) Ciekawi mnie tylko jak tam z pstrągiem, ostatnio byłem tam ze spinningiem z pięć lat temu:D to było fajne że kłusoli tam nie widziałem, jak jest obecnie to trudno powiedzieć, ale miejscówek jest sporo:)
geo Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ciekawi mnie tylko jak tam z pstrągiem, ostatnio byłem tam ze spinningiem z pięć lat temu:D to było fajne że kłusoli tam nie widziałem, jak jest obecnie to trudno powiedzieć, ale miejscówek jest sporo:) Za kilka dni ci odpowiem:D
holek Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Jak tam Grabinianka ? Ryba bierze ? Lowi ktos na niej wogole ?
geo Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Byłem tam kilka dni temu.totalna klapa.Wychodziły tylko 10 cm pstrążki do robali smużaków i wracały.Poza tym straszna płycizna się tam teraz zrobiła.O komarach nie wspominam bo to chyba normalne.Łowiłem w okolicach czarnej.
jon987 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Grabiniankę odwiedziłem w tym roku 4razy po około 5godz nie złowiłem większego kropka jak 25cm,warty polecenia jest potok Chotowski od zalewu w stronę Wisłoki dużo klenia i kropka można liczyć też na ładnego garbusa.
Bastuś z Bratko Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Byłem nad Grabinką z dwa tygodnie temu. Wybrałem odcinek "leśny". Wyniki zdecydowani poniżej oczekiwań: szczupaczek, klonek i jazik. Rzeka momentami bardzo "fotogeniczna", ale niestety zaśmiecona i płytka.
holek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 a w okolicach Dębicy łowi ktos ? moze straszęcin ?
lupatla Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 witam byłem dzisiaj z kolegą na grabince, pierwszy wypad rozpoznawczy w tym roku, byliśmy na odcinku w czarnej, miejsca bardzo ładne, spiningowaliśmy 2 godzinki ale bez efektu, nie licząc ogromnej wydry która tam grasowała załączam kilka fotek z telefonu Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
jon987 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 No kolego ale mi poprawiłeś humor pewnie w poniedziałek zawitam bo mam wolne.
dallasek Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Miejsce fajne, byłem w niedziele oglądnąć. Niech obeschnie trochę i woda opadnie to w sobotę jadę pobawić się z rybkami.
Recommended Posts