manitu Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Witam Jest temat o żyłkach, to teraz czas na plecionki:) A więc, będe potrzebował na przyszły sezon pletki do wywózki i tu pytanie...którą wybrać Może ktoś z Was używa plecionki jako linki głównej?? Niech napisze jaką posiada itp Znalazłem pletke Daiwa Shinobi, może ktoś ją używał??? Ogólnie będe potrzebował 2 razy po 300m Zapraszam do dyskusji:beer:
JURI Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Manitu czyżbyś szykował się do ataku na Soline?? Czytałem ze plecionka często niszczy przelotke szczytową, robi w niej rowek!!
Mateusz91 Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Też będę potrzebował plecioneczki na zimowy Rybnik, jeszcze w tym sezonie. Więc jakby ktoś znał coś niedrogiego, to chętnie poczytam
manitu Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 @Juri plany na Soline w przyszłym roku są, ale czas wszystko zweryfikuje:D Jak czas pozwoli to i Sieniawe sie zaakakuje:) Chce mieć na 2 szpulach pletke, które będe używał do wywózki, a na 2 żyłeczke do łowienia z rzutu;) Myślałem jeszcze nad pletką IB, bo podobno jest bardzo dobra:)
Mateusz91 Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Myślałem jeszcze nad pletką IB, bo podobno jest bardzo dobra:) Jacku, ja postawiłem właśnie na pletkę Imperial Baits Visible Touch 0,17. Postawiłem na głos łowiących na nią i mam nadzieję, że nie zawiedzie:D Będę na nią łowił cały sezon i z rzutu i z wywózki.
lenox Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 W tym roku postawiłem na Total Contact Nikla 0,165 2x300m z przeznaczeniem-wywózka na zaporówce,do tego zestawu mocniejsze haczki Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
manitu Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Mateusz i jak się sprawuje pletka IB???Panowie a miał ktoś z Was styczność z plecionką Sufix Gyro Deep Green???
manitu Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 Jednak zdecydowałem się na IB visible touch o,17mm . Kupiona u Krzyśka na metry (2 razy po 280m)
rapala Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Odgrzeję kotleta ...@manitu jak się sprawuje plecionka w/w Imperial ? Chodzi mi głownie o wytrzymałość jak również pływalność .Muszę zakupić na jedną szpulkę z 300m plecionki ,możecie polecić konkretną linkę bazując na własnym doświadczeniu?
manitu Posted March 16, 2017 Author Posted March 16, 2017 @rapala doświadczenia dużego nie mam bo łowiłem na nią 2 razy z wywózki. Co do wytrzymałości to nie bardzo pomogę bo ani żadnego dużego szoszona nie wyjąłem ani konara. Nie miałem żadnych problemów z pływalnością. Myśle że są tu bardziej doświadczeni w tym temacie i bardziej pomogą... Pozdrawiam
lenox Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 (edited) Ja po 3 sezonach używania Total Contakt jestem zadowolony z tej plecionki.Tylko szkoda że mają jedną średnicę. Problem w pływalności plecionki pojawia się na dłuższych dystansach.To że jest neutral, to nie znaczy że tonie.W czasie wiatrów i fali ciężko się łowi.Wywózka na 250-300 metrów bez backleadów jest praktycznie niemożliwa. Na dystanse do 100 metrów szkoda zachodu,chyba że warunki tego wymagają to owszem. Edited March 21, 2017 by lenox
Recommended Posts