Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Jest temat o żyłkach, to teraz czas na plecionki:)

A więc, będe potrzebował na przyszły sezon pletki do wywózki i tu pytanie...którą wybrać:confused:

Może ktoś z Was używa plecionki jako linki głównej?? Niech napisze jaką posiada itp

Znalazłem pletke Daiwa Shinobi, może ktoś ją używał???

Ogólnie będe potrzebował 2 razy po 300m

Zapraszam do dyskusji:beer:

Posted

Manitu czyżbyś szykował się do ataku na Soline??:beer: Czytałem ze plecionka często niszczy przelotke szczytową, robi w niej rowek!!

Posted

@Juri plany na Soline w przyszłym roku są, ale czas wszystko zweryfikuje:D Jak czas pozwoli to i Sieniawe sie zaakakuje:) Chce mieć na 2 szpulach pletke, które będe używał do wywózki, a na 2 żyłeczke do łowienia z rzutu;) Myślałem jeszcze nad pletką IB, bo podobno jest bardzo dobra:)

• 1 month later...
Posted
Myślałem jeszcze nad pletką IB, bo podobno jest bardzo dobra:)

Jacku, ja postawiłem właśnie na pletkę Imperial Baits Visible Touch 0,17. Postawiłem na głos łowiących na nią i mam nadzieję, że nie zawiedzie:D Będę na nią łowił cały sezon i z rzutu i z wywózki.

• 3 weeks later...
Posted

W tym roku postawiłem na Total Contact Nikla 0,165 2x300m z przeznaczeniem-wywózka na zaporówce,do tego zestawu mocniejsze haczki :D

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Odgrzeję kotleta ...@manitu jak się sprawuje plecionka w/w  Imperial ? Chodzi mi głownie o wytrzymałość jak również pływalność .Muszę zakupić na jedną szpulkę z 300m plecionki ,możecie polecić konkretną linkę  bazując na własnym doświadczeniu?

Posted

@rapala doświadczenia dużego nie mam bo łowiłem na nią 2 razy z wywózki. Co do wytrzymałości to nie bardzo pomogę bo ani żadnego dużego szoszona nie wyjąłem ani konara:D. Nie miałem żadnych problemów z pływalnością. Myśle że są tu bardziej doświadczeni w tym temacie i bardziej pomogą...

Pozdrawiam

Posted (edited)

Ja po 3 sezonach używania Total Contakt jestem zadowolony z tej plecionki.Tylko szkoda że mają jedną średnicę.

Problem w pływalności plecionki pojawia się na dłuższych dystansach.To że jest neutral, to nie znaczy że tonie.W czasie wiatrów i fali ciężko się łowi.Wywózka na 250-300 metrów bez backleadów jest praktycznie niemożliwa.

Na dystanse do 100 metrów szkoda zachodu,chyba że warunki tego wymagają to owszem.

Edited by lenox