Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Uchylę rąbka tajemnicy i podam Wam świetny, sprawdzony na wielu łowiskach, przepis na aromat czosnkowy do kulasów.

Cztery główki czosnku (najlepiej nasz, taki ze wsi, bo bardziej aromatyczny) posiekane na drobne kawałki, 1 litr oleju rybnego, 15 ml lecytyny sojowej. Do oleju wrzucamy czosnek, dolewamy lecytyny pozostawiamy przynajmniej na miesiąc. Jak wino czym starszy tym lepszy. Idealny aromat czosnkowy, dawkowanie 5 łyżeczek na 1 kg mixu. Zalecany do śmierdzieli zwłaszcza zapachu wątroby (równie dobre efekty bez innych zapachów) Zaj....cie skuteczny wiosną. Z braku oleju rybnego i lecytyny wystarczy zwykły olej rzepakowy lub słonecznikowy.

A teraz zima i macie czas na takie nowinki.

Posted

Ja z powodzeniem dodaję do miksu aromat czosnkowy w proszku. Taki aromat można zakupić w zwykłym sklepie spożywczym lub w sklepie z przyprawami. Trzeba podczas dozowania pamiętać o odpowiedniej dawce gdyż potem przynęta np. (kulka) może ściągnąć nam w łowisko suma. Mnie akurat to nie przeszkadza i taki przyłów jest ciekawą przygodą.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy