kubus Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Witam. Uchylę rąbka tajemnicy i podam Wam świetny, sprawdzony na wielu łowiskach, przepis na aromat czosnkowy do kulasów. Cztery główki czosnku (najlepiej nasz, taki ze wsi, bo bardziej aromatyczny) posiekane na drobne kawałki, 1 litr oleju rybnego, 15 ml lecytyny sojowej. Do oleju wrzucamy czosnek, dolewamy lecytyny pozostawiamy przynajmniej na miesiąc. Jak wino czym starszy tym lepszy. Idealny aromat czosnkowy, dawkowanie 5 łyżeczek na 1 kg mixu. Zalecany do śmierdzieli zwłaszcza zapachu wątroby (równie dobre efekty bez innych zapachów) Zaj....cie skuteczny wiosną. Z braku oleju rybnego i lecytyny wystarczy zwykły olej rzepakowy lub słonecznikowy. A teraz zima i macie czas na takie nowinki.
adasio Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Ja z powodzeniem dodaję do miksu aromat czosnkowy w proszku. Taki aromat można zakupić w zwykłym sklepie spożywczym lub w sklepie z przyprawami. Trzeba podczas dozowania pamiętać o odpowiedniej dawce gdyż potem przynęta np. (kulka) może ściągnąć nam w łowisko suma. Mnie akurat to nie przeszkadza i taki przyłów jest ciekawą przygodą.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now