Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie obeznani w temacie.Mam dwa pytanka.Pierwsze to gdzie składki,czy już można i czy jest sens:D opłacać u nas?Drugie kiedy wspaniałe zebranie naszych miejscowych władz wędkarskich,wybory itp.?

Posted

Co do pierwszego: składki można opłacać np w sklepie "sum" bądź u pana Gruszki. Ja dziś opłacałem i wybrałem porozumienia okręgowe na Tarnów( 70zl) i Tarnobrzeg( u pana Gruszki) już niema bo mial tylko kilka. A co do opłacalności to jak kto uważa. Poszło w górę o parę złotych.

Posted (edited)

To wszystko zależy od tego ,czy łowisz na zbiornikach . Ja nie łowię i dlatego nie opłacam w Mielcu :D głównie łowię na rzekach i opłacam w Tarnobrzegu a dokładnie w Padwi Narodowej i wychodzi jakieś 60 zł taniej.Po drugie w tamtym roku Tarnobrzeg miał porozumienie z Przemyślem ,a że jestem tam jakiś czas na wakacjach to wybór był prosty

Edited by janek1985
Posted

Od poniedziałku podobno w Wedkarskim raju tez można będzie płacić. A zebranie podobno 3 niedziela stycznia. Wybory były rok temu, teraz tylko sprawozdawcze za 2013r.

Posted

Kolego @janek1985 w którym miejscu mogę wnieść opłatę,jeśli chodzi o Padew?Jeszcze jedno pytanko.Potrzebuje jakiś dodatkowych rzeczy czy porostu wpadam tam i wnoszę opłatę? Skoro już jesteśmy przy Ok. Tarnobrzegu.Mają jakiekolwiek porozumienie z Tarnowem?

Posted
A zebranie podobno 3 niedziela stycznia. Wybory były rok temu, teraz tylko sprawozdawcze za 2013r.

Jak coś to informuj bo nie chciałbym aby mnie w tym roku ominęło to jakże ważne wydarzenie wędkarskie.;)

Posted
Kolego @janek1985 w którym miejscu mogę wnieść opłatę,jeśli chodzi o Padew?Jeszcze jedno pytanko.Potrzebuje jakiś dodatkowych rzeczy czy porostu wpadam tam i wnoszę opłatę? Skoro już jesteśmy przy Ok. Tarnobrzegu.Mają jakiekolwiek porozumienie z Tarnowem?

Witam, kolego @geo jeśli łowisz na płynących i chcesz jeszcze wody tarnowskie to po co Ci tbg ? Opłacasz Rzeszów do tego masz na zasadzie porozumienia płynące w Tarnobrzegu i za składkę ulgową wszystkie Tarnowa. Wystarczy troszkę poszukać u źródła. PZW - POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI - POLISH ANGLING ASSOCIATION

Posted

Tak jak w zeszłym roku jest ta ulgowa dopłata na tarnów tak jak pisze redfer więc jeżeli zależy Ci na rzekach (a pewnie tak jest :P) to opłacasz rzeszów + dopłata na tarnów chyba 70zł i cała Wisła Twoja ;)

Zebranie jest 26tego.

Posted

Czyli wynika z tego że po opłaceniu składki rzeszowskiej jeżeli wybiorę zezwolenie tarnobrzeskie to mogę łowić na Wiśle od ujścia Wisłoki w prawo ( w dół Wisły), nie jestem w błędzie ?? Takie to wszystko pogmatwane że szok.:)

Posted

w Padwi mieszka skarbnik dokladnego adresu nie znam , wiem jak dojechać:) Zmieniając koło w tamtym roku w Tarnobrzegu zapłaciłem 156 zł + prawie 70 za Tarnów i cała Wisła moja + Wisłoka.

Skończyłem z sentymentem do kół. Sentyment to ja mam do wędkarstwa ,a nie do władz:D a jeszcze słyszałem ,że oplacając w Połańcu wychodzi najmniej a cała Wisła twoja. Dowiem się dokładnie to dam znać

Posted

No to dzięki panowie bo nie mam czasu się teraz rozglądać i pewno zapłacę Rzeszów myślałem ,że jest jak w tamtym roku a tu psikus ha ha no to wpadne na zebranie :) powiem co myśle :)

Posted

Z Zamościem i Kielcami było od dawna, z Krosnem na wybrane odcinki też, jedynie z Przemyślem na odcinek graniczny Sanu to nowość. Zreszta jest to opisane.

Posted

Czyli dla takiego człowieczka jak, ja łowiącego tylko na rzekach opłata w okręgu rzeszowskim nie jest najgorszą opcją?Czytając wszystkie wasze wypowiedzi nie ma co narzekać na Podkarpacie:D:beer:

Posted

Jeśli łowisz tylko na rzekach nizinnych i mieszkasz koło Mielca i chcesz mieć jak najbliżej do fajnych rzek to nie ma lepszej opcji niż Rzeszów.

Posted

Na zebraniu Mieleckiego koła które odbędzie się 26 stycznia w niedziele będzie dany pod głosowanie wniosek o możliwości wędkowania w godzinach nocnych na weekendach, zbiornik Rzemień staw 1 i 2. Ciekaw jestem waszej opinii czy jesteście za czy przeciw. Ja jako że lubię łowić na tym łowisku jestem za tym by można było wędkować w nocy. Oczywiście tylko w weekendy i w tym czasie powinna być większa ilość kontroli. Niestety Karpiowanie to sport w którym najwięcej dzieje się w nocy.

P.S. Na zebraniu wystarczy mieć książeczką z opłaconymi składkami za 2013.

Posted

Byłem tam raz w tamtym roku i mi się podobało. Chętnie i w tym bym się wybrał ale przy zakazie łowienia w nocy to mi się nie za bardzo opłaca tam jechac, także Panowie powodzenia w głosowaniu !!! ;)

Posted

Oczywiście że się liczy składka na 2014. Ale jeśli ktoś nie opłacił jeszcze na 2014, bo nie miał kasy czy czasu może przyjść na zebranie koła i brać udział w głosowaniu jeśli ma opłaconą składkę na 2013.

Posted

Ok to z chęcią wpadnę tylko na którą, pasuje przepchnąć możliwość łowienia w weeakendy. a co do mojego zdania to wprowadzając zakaz łowienia w nocy stracimy wszyscy, pierwsze swobodę wyboru łowisk na nocne zasiadki oraz brak kontroli tych stawów w nocy, bo kto będzie tam jeździł co noc sprawdzać czy tubylcy nie przeciągają właśnie sieci, tak to często ktoś siedział na rybkach i nawet nieświadomie stróżował, a jeśli ktoś na nocce zabrał rybę ze sobą to takiego nie powstrzyma to czy będzie to noc czy dzień i tak zawsze znajdzie sposób na zapełnienie lodówki.