geo Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Panowie obeznani w temacie.Mam dwa pytanka.Pierwsze to gdzie składki,czy już można i czy jest sens:D opłacać u nas?Drugie kiedy wspaniałe zebranie naszych miejscowych władz wędkarskich,wybory itp.?
pibcyk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Co do pierwszego: składki można opłacać np w sklepie "sum" bądź u pana Gruszki. Ja dziś opłacałem i wybrałem porozumienia okręgowe na Tarnów( 70zl) i Tarnobrzeg( u pana Gruszki) już niema bo mial tylko kilka. A co do opłacalności to jak kto uważa. Poszło w górę o parę złotych.
janek1985 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 (edited) To wszystko zależy od tego ,czy łowisz na zbiornikach . Ja nie łowię i dlatego nie opłacam w Mielcu głównie łowię na rzekach i opłacam w Tarnobrzegu a dokładnie w Padwi Narodowej i wychodzi jakieś 60 zł taniej.Po drugie w tamtym roku Tarnobrzeg miał porozumienie z Przemyślem ,a że jestem tam jakiś czas na wakacjach to wybór był prosty Edited January 10, 2014 by janek1985
dallasek Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Od poniedziałku podobno w Wedkarskim raju tez można będzie płacić. A zebranie podobno 3 niedziela stycznia. Wybory były rok temu, teraz tylko sprawozdawcze za 2013r.
geo Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Kolego @janek1985 w którym miejscu mogę wnieść opłatę,jeśli chodzi o Padew?Jeszcze jedno pytanko.Potrzebuje jakiś dodatkowych rzeczy czy porostu wpadam tam i wnoszę opłatę? Skoro już jesteśmy przy Ok. Tarnobrzegu.Mają jakiekolwiek porozumienie z Tarnowem?
geo Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 A zebranie podobno 3 niedziela stycznia. Wybory były rok temu, teraz tylko sprawozdawcze za 2013r. Jak coś to informuj bo nie chciałbym aby mnie w tym roku ominęło to jakże ważne wydarzenie wędkarskie.
redfer Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Kolego @janek1985 w którym miejscu mogę wnieść opłatę,jeśli chodzi o Padew?Jeszcze jedno pytanko.Potrzebuje jakiś dodatkowych rzeczy czy porostu wpadam tam i wnoszę opłatę? Skoro już jesteśmy przy Ok. Tarnobrzegu.Mają jakiekolwiek porozumienie z Tarnowem? Witam, kolego @geo jeśli łowisz na płynących i chcesz jeszcze wody tarnowskie to po co Ci tbg ? Opłacasz Rzeszów do tego masz na zasadzie porozumienia płynące w Tarnobrzegu i za składkę ulgową wszystkie Tarnowa. Wystarczy troszkę poszukać u źródła. PZW - POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI - POLISH ANGLING ASSOCIATION
LukaszZ Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Tak jak w zeszłym roku jest ta ulgowa dopłata na tarnów tak jak pisze redfer więc jeżeli zależy Ci na rzekach (a pewnie tak jest ) to opłacasz rzeszów + dopłata na tarnów chyba 70zł i cała Wisła Twoja Zebranie jest 26tego.
geo Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Dzięki Łukasz.Wszystko jasne.Jak co widzimy się na zebraniu.
dallasek Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Nie wiem jak na sprawozdawczych, ale w 2012 jak były wybory to papiery z aktualnymi opłatami trzeba było mieć. Kto nie miał - brak wstępu.
mateusz95 Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Czyli wynika z tego że po opłaceniu składki rzeszowskiej jeżeli wybiorę zezwolenie tarnobrzeskie to mogę łowić na Wiśle od ujścia Wisłoki w prawo ( w dół Wisły), nie jestem w błędzie ?? Takie to wszystko pogmatwane że szok.
janek1985 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 w Padwi mieszka skarbnik dokladnego adresu nie znam , wiem jak dojechać Zmieniając koło w tamtym roku w Tarnobrzegu zapłaciłem 156 zł + prawie 70 za Tarnów i cała Wisła moja + Wisłoka. Skończyłem z sentymentem do kół. Sentyment to ja mam do wędkarstwa ,a nie do władz:D a jeszcze słyszałem ,że oplacając w Połańcu wychodzi najmniej a cała Wisła twoja. Dowiem się dokładnie to dam znać
redfer Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Tylko że w tym roku będąc członkiem Tarnobrzega i chcąc łowić w tarnowskim trzeba zapłacić całą składkę okregową
pah Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Połaniec to chyba okręg tarnobrzeski więc nie powinno być różnicy w wysokości opłat.
janek1985 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 No to dzięki panowie bo nie mam czasu się teraz rozglądać i pewno zapłacę Rzeszów myślałem ,że jest jak w tamtym roku a tu psikus ha ha no to wpadne na zebranie powiem co myśle
janek1985 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Znalazłem dziś coś ciekawego PZW - POLSKI ZWIĄZEK WĘDKARSKI - POLISH ANGLING ASSOCIATION wynika że mamy w Rzeszowie porozumienie z Przemyślem, Kielcami, Zamościem...
redfer Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Z Zamościem i Kielcami było od dawna, z Krosnem na wybrane odcinki też, jedynie z Przemyślem na odcinek graniczny Sanu to nowość. Zreszta jest to opisane.
geo Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Czyli dla takiego człowieczka jak, ja łowiącego tylko na rzekach opłata w okręgu rzeszowskim nie jest najgorszą opcją?Czytając wszystkie wasze wypowiedzi nie ma co narzekać na Podkarpacie:D:beer:
redfer Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Jeśli łowisz tylko na rzekach nizinnych i mieszkasz koło Mielca i chcesz mieć jak najbliżej do fajnych rzek to nie ma lepszej opcji niż Rzeszów.
Dominik18king Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Na zebraniu Mieleckiego koła które odbędzie się 26 stycznia w niedziele będzie dany pod głosowanie wniosek o możliwości wędkowania w godzinach nocnych na weekendach, zbiornik Rzemień staw 1 i 2. Ciekaw jestem waszej opinii czy jesteście za czy przeciw. Ja jako że lubię łowić na tym łowisku jestem za tym by można było wędkować w nocy. Oczywiście tylko w weekendy i w tym czasie powinna być większa ilość kontroli. Niestety Karpiowanie to sport w którym najwięcej dzieje się w nocy. P.S. Na zebraniu wystarczy mieć książeczką z opłaconymi składkami za 2013.
gold_user Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Byłem tam raz w tamtym roku i mi się podobało. Chętnie i w tym bym się wybrał ale przy zakazie łowienia w nocy to mi się nie za bardzo opłaca tam jechac, także Panowie powodzenia w głosowaniu !!!
pibcyk Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 żeby uczestniczyć w zebraniu trzeba mieć opłacone składki na 2013r? czy składki na 2014r też się liczą?
Dominik18king Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Oczywiście że się liczy składka na 2014. Ale jeśli ktoś nie opłacił jeszcze na 2014, bo nie miał kasy czy czasu może przyjść na zebranie koła i brać udział w głosowaniu jeśli ma opłaconą składkę na 2013.
pibcyk Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Ok to z chęcią wpadnę tylko na którą, pasuje przepchnąć możliwość łowienia w weeakendy. a co do mojego zdania to wprowadzając zakaz łowienia w nocy stracimy wszyscy, pierwsze swobodę wyboru łowisk na nocne zasiadki oraz brak kontroli tych stawów w nocy, bo kto będzie tam jeździł co noc sprawdzać czy tubylcy nie przeciągają właśnie sieci, tak to często ktoś siedział na rybkach i nawet nieświadomie stróżował, a jeśli ktoś na nocce zabrał rybę ze sobą to takiego nie powstrzyma to czy będzie to noc czy dzień i tak zawsze znajdzie sposób na zapełnienie lodówki.
Recommended Posts