VeJeK Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Witam Mam pytanie ,czy ktoś z forumowiczów posiada "licznik żyłki" ? Potrzebuje zmierzyć długość plecionki ,no ale ja mam metrem mierzyć to mi 3 dni zejdzie Może ma ktoś takie urządzonko i była by możliwość pożyczyć ? Chyba że macie inne dobry sposób na obliczenie długości "linki" ? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Jeden obrót korbką kołowrotka to ileś cm nawiniętej linki,prosta sprawa do policzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 Niby racja . Ale jakieś dokładne to te obliczenia nie będą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik18king Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Jak to nie będzie dokładne? Sprawdź ile wchodzi żyłki po jednym obrocie korbą. Jak sprawdzisz dokładnie to wynik będzie dokładny. Pewnie dokładniejszy niż przy pomocy tego wynalazku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 To chyba trzeba by jakoś uśrednić w zależności czy szpula jest pusta czy pełna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 czy szpula jest pusta czy pełna. No właśnie ,czy przypadkiem nawój w "cm" się nie zmieni jeżeli szpula będzie wypełniona ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 A jaką dokładność potrzebujesz?do jednego centymetra,jednego metra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 Dokładność do 1 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 To może być dość trudne bo w grę wchodzi zapewne grubość linki,siła wiatru,ilość barwnika i pewnie jeszcze kilka czynników o których pisał nie będe-spróbuj zapytać w NASA lub zadzwoń do pana Weissa.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubus Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Witaj. Jak Ci bardzo zależy to nie ma sprawy, mam coś takiego i mogę pożyczyć. Reszta na pw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts