Rob Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Spróbuję używać tych kuleczek jako przynęty do method feeder. A co do karpia, to byłby na pewno miłą niespodzianką lecz priorytetem dla mnie będzie sprawdzenie czy inna biała ryba będzie wykazywać zainteresowanie tak małymi kulkami
www2020 Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Witam. Używa ktoś tego "BENZOESAN SODU 99,59% GRANULAT E211 - konserwant spożywczy" do wykonywania kulek mięsnych, 30% mączki rybne w składzie kulek. Jakieś opinie macie na ten temat? Pozdrawiam Udanych Świąt.
lenox Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 A ile tych kulek chcesz zrobić,10-20 kg czy więcej? Na wiosnę nie trzeba sypać dużych porcji,lepiej użyć mniej a dobrej jakości i świeżych.Dlaczego nie chcesz zastosować dostępnych na rynku konserwantów?
www2020 Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Nie chodziło mi tylko o wiosnę, chodzi mi raczej o cały cały sezon (około 20+ kg kulek). A czemu, ponieważ ten składnik jest dużo tańszy więc po co przepłacać? Tak tylko rozmyślam.
lenox Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Ja dodaję Stabila Imperiala w zaniżonej dawce jaką sugeruje producent.Dodaję też 2 łyżki stołowe soli na 1 kg mixu a po wysuszeniu całość zasypuję też solą.Zrobiłem trochę kulek na Zlot w Sączu i wczoraj znalazłem jeszcze małe opakowanie tych kul.Są eleganckie,nie wiadać by coś je brało.Dużo zależy od sposobu i miejsca przechowywania.Ale nie sugeruj się moją opiną bo nie jestem producentem.Robię dla siebie i raczej mniejsze ilości na bieżąco.Są tu fachmeni co robią setki kilo niech oni wyrażą swoją zdanie.
Rob Posted December 28, 2015 Author Posted December 28, 2015 Witam Mam pytanie trochę z innej beczki. Stosował ktoś z Was, bądź próbował używać prawdziwej wanilii jako atraktora do kulek proteinowych??
Recommended Posts