Jump to content

Recommended Posts

Posted

Spróbuję używać tych kuleczek jako przynęty do method feeder. A co do karpia, to byłby na pewno miłą niespodzianką lecz priorytetem dla mnie będzie sprawdzenie czy inna biała ryba będzie wykazywać zainteresowanie tak małymi kulkami

• 1 year later...
  • 7 months later...
Posted

Witam. Używa ktoś tego "BENZOESAN SODU 99,59% GRANULAT E211 - konserwant spożywczy" do wykonywania kulek mięsnych, 30% mączki rybne w składzie kulek. Jakieś opinie macie na ten temat? Pozdrawiam Udanych Świąt.

Posted

A ile tych kulek chcesz zrobić,10-20 kg czy więcej? Na wiosnę nie trzeba sypać dużych porcji,lepiej użyć mniej a dobrej jakości i świeżych.Dlaczego nie chcesz zastosować dostępnych na rynku konserwantów?

Posted

Nie chodziło mi tylko o wiosnę, chodzi mi raczej o cały cały sezon (około 20+ kg kulek). A czemu, ponieważ ten składnik jest dużo tańszy więc po co przepłacać? Tak tylko rozmyślam.

Posted

Ja dodaję Stabila Imperiala w zaniżonej dawce jaką sugeruje producent.Dodaję też 2 łyżki stołowe soli na 1 kg mixu a po wysuszeniu całość zasypuję też solą.Zrobiłem trochę kulek na Zlot w Sączu i wczoraj znalazłem jeszcze małe opakowanie tych kul.Są eleganckie,nie wiadać by coś je brało.Dużo zależy od sposobu i miejsca przechowywania.Ale nie sugeruj się moją opiną bo nie jestem producentem.Robię dla siebie i raczej mniejsze ilości na bieżąco.Są tu fachmeni co robią setki kilo niech oni wyrażą swoją zdanie.

Posted

Witam

Mam pytanie trochę z innej beczki. Stosował ktoś z Was, bądź próbował używać prawdziwej wanilii jako atraktora do kulek proteinowych??