lama Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Mam nadzieje, że zakładając ten temat wielu Kolegów "Krętaczy" podzieli się swoja wiedzą na temat materiałów do produkcji sztucznuch much dostępnych w fachowych sklepach, ale i materiałów nie koniecznie dostępnych w sklepach muchowych. Ostatnio byłem w pasmanterii w Full Markecie w Rzeszowie. Dokonałem kilku fajnych zakupów min .body stretch 6mm w cenie 0,60 gr za 1 metr:eek:, kilka fajnych przewijek 1,5pln za 1metr,szpulkę " Krystal Flash" za 10 pln. Podejrzewam, że bardziej doświadczony" krętacz" znalazłby jeszcze wiele ciekawych rzeczy do wykorzystania..... . Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
zben Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Świetny pomysł sam odwiedzam pasmanterię niejednokrotnie można kupić materiały w większych ilościach i za niższą cenę.Przykładem chenil w motku na oko ponad dziesięć metrów w cenie trzech metrów ze sklepu muchowego.
kurak Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Ja ostatnio zakupiłem żyłkę jubilerską do segmentacji tułowi zamiast Rib Vinylu w cenie 20% tego co trzeba zapłacić w sklepie muchowym i jak dla mnie lepiej się na nim pracuje
luk_hna Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 Oj, lama muchę z wszystkiego da się zrobić, polecam na początek np. skórka z makreli na pochewki, sklep dla plastyków to prawdziwa skarbnica, mnóstwo koralików do mokrasów, jakieś pióra wydłubiesz, pianka z empiku też robi robotę...a to dopiero początek;), o pasmanteriach nawet nie wspominam...
Recommended Posts