geo Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Witam wszystkich którzy są w temacie.Potrzebuje tło strukturalne.Jeśli ktoś ma zamiar się pozbyć (sprzedać) pisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Jakich wymiarów ma być to tło i jakiego charakteru ma być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertraziel Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 W majstrze w Rzeszowie mają. Ale jak nieduże akwarium to czy w ogóle jest sens zabierze ci pewnie z 10 l wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 (edited) Kolego hubertraziel na ponad 300l (150X50X50 ) wody to nie tak dużo;).Nie kojarzysz cenki,kolorów itp? ps testowałeś wobki? Edited February 14, 2014 by geo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Panorama ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Nie kolego proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 @Geo wystarczy chcieć Produkty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Spróbuj zapytać na tym forum Portal Podkarpackiego Forum Akwarystycznego Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertraziel Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Kolego hubertraziel na ponad 300l (150X50X50 ) wody to nie tak dużo;).Nie kojarzysz cenki,kolorów itp?ps testowałeś wobki? A to sory ja mam 115 u siebie możesz już na grunt rzucić Dzisiaj zerknę bo będę ale nie wiem czy takie byki mają Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Ja uważam , że najlepiej poświęcić godzinę lub dwie i w prosty sposób stworzyć własne tło. No satysfakcja gwarantowana :-) . Na Podforak-u opisałem jak w prosty sposób z gipsu farby do ścian, kory i patyków można stwożyć tło skrzynkowe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted February 15, 2014 Author Share Posted February 15, 2014 Tło musi być w akwarium a nie za nim więc ogranicza do dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Ja się na tym za bardzo nie znam ale znalazłem coś co mi się podoba Tła, tapety a z racji wykonywanego zawodu, może dało by się użyć któryś z marmurów grupy forest? https://www.google.pl/search?q=marmur+forest+akwarium&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zWYAU8TxBsG_ygOd3YLQBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1391&bih=636#q=marmur+forest+&tbm=isch Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELTIS Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Koledzy kupię akwarium takie z 375L, najlepiej w całym komplecie, ale nie koniecznie. No i w miarę dobrej kasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumka Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Witam. Panowie gdzie znajdują się dobre sklepy z artykułami akwarystycznymi. Chodzi mi o dobrą rade sprzedawcy typu: jaka pompka, jaki filtr, jakie rybki na start, jakie zioło:D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertoo Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Witam.Panowie gdzie znajdują się dobre sklepy z artykułami akwarystycznymi. Chodzi mi o dobrą rade sprzedawcy typu: jaka pompka, jaki filtr, jakie rybki na start, jakie zioło:D. W każdym mieście jest zoologiczny ,przejdż się i popytaj.A po pierwsze trochę poczytaj o akwarystyce bo po twoim poście wnioskuję że jesteś zielony w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 Witam.Panowie gdzie znajdują się dobre sklepy z artykułami akwarystycznymi. Chodzi mi o dobrą rade sprzedawcy typu: jaka pompka, jaki filtr, jakie rybki na start, jakie zioło:D. Nawet dobry sprzedawca Ci nie pomoże jak zadasz mu takie pytanie.Musisz najpierw zastanowić się jakie akwarium chcesz mieć,tzn. o jakiej charakterystyce-malawi-tanganika,holenderka.Chcesz mieć same żyworódki czy mieszane gatunki co jest dosyć trudne przy doborze. Nie mówię tu o 5 rybkach danego gatunku bo to żadne stadko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 Koledzy kupię akwarium takie z 375L, najlepiej w całym komplecie. Kolego zobacz sobie na tablicy pl.Są tam często fajne zestawy zazwyczaj po ludziach u których nie wypaliła akwarystyka.Po małych modyfikacjach zestawu zgarniesz całkiem niezły "ogródek".Jaką obsadę planujesz założyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas95 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 gumka pw poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELTIS Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 Wiesz nie wiem czy to już jakieś zboczenie czy pasja, ale najprawdopodobniej będą karpie koi i coś do tego jeszcze. Nie zagłębiałem się za bardzo w to jeszcze. Na razie muszę na nowo zgromadzić cały asortyment, a w trakcie wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Witam Kupię Akwarium 25-60L (najlepiej 60L) z pokrywą etc ,tak do 100zł Jak ktoś ma coś na sprzedaż albo wie czy ktoś sprzedaje to proszę o info na Pw Pozdrawiam Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Ciężko będzie ci kupić taki zestaw w proponowanych pieniążkach.Poza tym wolałbym dołożyć grosz i kupić 100l. Będziesz miał większy wybór jeśli chodzi o inwentarz oraz łatwiej utrzymać.utrzymać. Poza tym mało kto sprzeda za tę kwotę sprawnie działające filtry itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Wiesz co mam telefon do gościa co chce właśnie za 100zł sprzedać 60L z filtrem itp . Tylko kontakt z nim tak utrudniony że szok . Wydaję mi się że 100L może być za dużo Chcę to akwarium trzymać na biurku ,a 100L to już trochę powierzchni zajmuję . Z resztą 100L też będzie kosztować o wiele więcej Jak na razie będę próbował z tym gościem się skontaktować i jak się uda to kupię . Jak nie to już nie wiem co mam robić . Wdg mnie 60L by było optymalnie bo 25L to trochę mało a 100L to dużo No ale to tylko moje stwierdzenie Znalazłem jeszcze na Allegro 30L z pokrywą etc razem 15 rzeczy za 113zł + przesyłka ale jest to z Rz Ale to tylko 25-30L więc też trochę mało Sam już nie wiem co mam robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Kup sobie karpia albo dwa i trzymaj je w wannie Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Sam już nie wiem co mam robić Pierwsze co powinieneś VEJEK, to co chcesz mieć w tym akwarium jaki gatunek z jakiego biotopu?Napisz to coś poradzimy,nie załamuj się i na razie zostaw pętle na bogu:D.Istnieje jeszcze akwarium nietypowe np zamawiasz wąskie a długie.Kupowanie używanego akwarium nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.Nie masz gwarancji że nie ma rys na przedniej szybie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Kolego opisz swój baniaczek spróbuje coś podpowiedzieć. Co do zakupu sprzętu odradzam sklepy stacjonarne ! Oraz co bardzo ważne trzeba zwracać uwagę na pobór energii bo to co tanie wyjdzie na rachunku za prąd drogo. Odp dla kolegi Gumki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts