Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Kupiłem sobie wędkę Mikado Tachibana Match.

Szukam odpowiedniego kołowrotka.

Myślę nad Cormoran Corcast 2500 lub Okuma Carbonite.

Czytając opinie o Cormoranie wiele osób mówiło, że wciąga on żyłkę pod szpule. Natomiast Okuma ma podwójną rączkę i waży dużo więcej, co mnie trochę zniechęca.

Macie jakieś propozycje/opinie?

Posted

Ja moge Ci z czystym sumieniem polecic Dragon MAXIMA MATCH RD 830iT HS .Posiadam go od trzech sezonów i jestem zadowolony.Też sceptycznie podchodziłem do tej podwójnej korbki,ale w niczym ona nieprzeszkadza.Co do kołowrotków Cormoranów,miałem kilka i faktycznie wciąga żyłke pod szpule,mają jakąś wade.A co do ceny spokojnie wyrwiesz do 200 zł,i będziesz z niego zadowolony.Tu masz przykładową aukcje

Dragon MAXIMA MATCH RD 830iT HS ++++ GRATISY ++++ (4013029999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Posted

Tylko nie Corcast, wciąga żyłkę pod szpulę. A ja swoją Okumę, inny model, użytkuję już ósmy rok. Nigdy już nawet nie spojrzę na Cormorana

Posted

Ja używam shimano exage 2500rb z podwójną rączka, bardzo szybko zwija żyłkę i jeszcze mnie nie zawiódł, a co do cormorana miałem model antera i po sezonie wylądował w naprawie a potem w koszu, ale może po prostu trafiłem na wadliwy kołowrotek bo kolega kupował w tym samym czasie i używa go do tej pory. Co do shimano jest kilka ofert na allegro, warto zaglądnąć. pozdrawiam:)

Posted

Zamówiłem już Okuma Carbonite. Jest mało opinie na jej temat, ale za to same dobre ;)

Wszyscy ponadto piszą, że Okuma robi bardzo dobre kręciołki. Jak połowie to zdam relację ;)