Yahoo88 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Witam, wrzucam kolego m kalendarz brań na kwiecien (Edit: Pkt. 6 Regulaminu) I jednocześnie pytam w jakim procencie sprawdza sie on Wam? Korzystacie z tego typu wskazówek? PAtrycie na dany dzien i jaka bedzie faza księzyca ?
Leszek Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Jeżeli wierzysz w horoskopy to powinieneś również wierzyć w ten kalendarz.
LuJu Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Cykl księżyca ma niewątpliwie wpływ na to kiedy warto jeździć na ryby, bo jest on związany z cyklem menstruacyjnym . Natomiast nie wiem czy ma wpływ na intensywność żerowania ryb.
Piotr Madura Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Szkoda, że tak małe grono wędkarzy sugeruje się kalendarzami brań... wykorzystałbym to i jeździł tylko w dni "słabych brań" unikając tłoku
MilanND Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 W kwietniu nie mam co jechać na ryby, bo w niedziele one poprostu nie biorą Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
kafel Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Warto skorzystać z porad wróżbity Wojciecha - odnośnie ryby. Tak na serio - ryb już jest tak mało wszędzie że nic nie pomoże w tej kwestii.
Yahoo88 Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Dzieki Panowie, Wróżbita Maciej mi pomoże. Logicznie rzecz biorąc to macie racje - każdy z Was, ale słyszałem inne opinie też wg mnie dosyc logiczne, że fazy księżyca są związane z przypływami i odpływam i ma to znaczenie w przpadku wędkarstwa morskiego. No cóż.. ile wędkarzy tyle opini..
Recommended Posts