Sasanek Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Kilka dni temu zostałem zaproszony na dywanik, pracodawca oznajmił mi że dostanę podwyżkę lecz nie powiedział o ile. Myślę że wiąże się to ze zmianą umowy na czas nieokreślony. Pewnie kilku z was ma ludzi pod sobą, jak przeprowadzić tą rozmowę aby osiągnąć więcej niż szef przewiduje!
art-ski Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 jak przeprowadzić tą rozmowę aby osiągnąć więcej niż szef przewiduje! Musiał byś mu grzecznie ale rzeczowo i w temacie przedstawić co wykonujesz poza swoimi obowiązkami. Bo zakres obowiązków to jedno i za to masz płacone a dodatkowa praca to drugie. Nigdy nie nawijaj, że dbasz o interesy firmy, że ci zależy i inne bla, bla, bla bo szef uważa, że to twój zasr.... obowiązek i jeśli ktoś nie dba i mu nie zależy to powinien dostać kopa. Więc rzeczowo i na temat, możesz przedstawić swoje propozycje jak można by poprawić pracę, zwiększyć wydajność udoskonalić np.linię produkcyjną, zwiększyć bezpieczeństwo, zaoszczędzić materiały i jeśli wzbudzisz jego zainteresowanie to możesz wtedy zapytać czy w związku z tym co proponujesz szef ma zamiar uwzględnić to w najbliższej podwyżce. Powodzenia:D
Sasanek Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 (edited) Uściślając jestem kierowcą zawodowym. Art-ski dzięki Edited May 6, 2014 by Sasanek
Recommended Posts