Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu zostałem zaproszony na dywanik, pracodawca oznajmił mi że dostanę podwyżkę lecz nie powiedział o ile. Myślę że wiąże się to ze zmianą umowy na czas nieokreślony. Pewnie kilku z was ma ludzi pod sobą, jak przeprowadzić tą rozmowę aby osiągnąć więcej niż szef przewiduje!

Posted
jak przeprowadzić tą rozmowę aby osiągnąć więcej niż szef przewiduje!

Musiał byś mu grzecznie ale rzeczowo i w temacie przedstawić co wykonujesz poza swoimi obowiązkami. Bo zakres obowiązków to jedno i za to masz płacone ;) a dodatkowa praca to drugie. Nigdy nie nawijaj, że dbasz o interesy firmy, że ci zależy i inne bla, bla, bla bo szef uważa, że to twój zasr.... obowiązek i jeśli ktoś nie dba i mu nie zależy to powinien dostać kopa. Więc rzeczowo i na temat, możesz przedstawić swoje propozycje jak można by poprawić pracę, zwiększyć wydajność udoskonalić np.linię produkcyjną, zwiększyć bezpieczeństwo, zaoszczędzić materiały i jeśli wzbudzisz jego zainteresowanie to możesz wtedy zapytać czy w związku z tym co proponujesz szef ma zamiar uwzględnić to w najbliższej podwyżce. Powodzenia:D