Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jakich podbieraków do połowu karpi używacie? Jakie możecie polecić? Wiadomo, że jakość w większości przypadków idzie w parze z ceną, ale może są na rynku jakieś podbieraki w miarę dobre i nie rujnujące kieszeni?

Na allegro znalazłem taki oto podbierak: PODBIERAK KARPIOWY TELESKOPOWY MISTRALL 285cm XXL (4085333405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Miał ktoś styczność z takim wynalazkiem? Cena poniżej 100 zł więc zachęca, pytanie tylko czy da się tym wyciągnąć rybę i nie rozwali się przy próbie podebrania pierwszego lepszego karpia? Za podbieraki Anacondy, Daiwy czy innego JRC trzeba zapłacić 2-3 razy więcej więc to już większa inwestycja i nie jestem wcale przekonany czy na lata. Z tego co czytałem na innych forach podbierak jest dosyć często wymienianym przyrządem więc czy opłaca się wydawać 200,300,400 zł za podbierak? Jeżeli trafimy na wyjątkowo ruchliwą rybę to i tak nie ma pewności ze ten za 400 zł przetrwa starcie z taka rybą.

Posted

Witam. Tego podbieraka nie widziałem, ale wydaje się być ok na pierwszy rzut oka. Nie wiem czy nie lepiej kupić dobrą używkę. Ja kupiłem od jednego kolegi z forum podbierak firmy Tandem Baits nie pamiętam dokładnie za ile ale chyba coś koło 80 zł. Podbierak chodził na allegro za 140 zł. Teleskopowe podbieraki odradzam. Miałem kilka i nie polecam, bo po prostu się łamią. Są z cienkich rurek aluminiowych. Ja mam coś takiego Podbierak Challenger 36 2składy Tandem Baits (4199880515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Teraz chodzi po 190 zł :D. Świetny podbierak, bo ławo wyjmuje się siatkę i chyba nie da się go złamać, a łączenie jest chyba z grafitu czy innego tworzywa. Może napisz na forum w giełdzie że kupisz podbierak karpiowy do 100 zł albo szukaj używki na allegro.