Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, wczoraj wieczorem będąc na Lipiu (tak na marginesie wpadł pierwszy sandaczyk w sezonie:)) zauważyłem jak ktoś nęci kulkami, rzuty były na dobre 120-130m z dość dużą dokładnością, dlatego też podszedłem spytać jakiej wyrzutni (cobry) używa. Byłem bardzo zaskoczony gdy pokazane zostało mi coś na wzór urządzenia z linka

http://http://www.narybki.vot.pl/forum/viewthread.php?thread_id=13168

oczywiście z większym rozstawem między "prętami" i wykonane fabrycznie. Podobno wędkujący Pan dostał urządzonko od znajomego do testów, miało też kosztować nie mało(kilka 100). Wiecie może co to mogło być, znacie jakąś stronę albo nazwę ? Myślałem że bez problemu znajdę na necie ale się przeliczyłem i żałuję że nie dopytałem wędkarza;/ Dodam że było super lekkie, i naprawdę precyzyjnie wykonane:) Z góry dzięki za pomoc:)

Posted

Wiem do czego kolega "pije" ale czasami po prostu nie da się inaczej, a już na pewno na łowisku gdzie jest duża presja na karpia:) mimo to liczę na pomoc kolegów z forum

Posted

To jest Cyber shoot od Nash'a. Ale Mateusz91 na swoim blogu " Karpiowanie bez cisnienia" opisal jak domowym sposobem zrobic to cacko :) Dobra sprawa :) Jak bede na Lipiu podejde i poproszę o pokazanie i obczaje :D

Posted

dzięki wielkie za info...:)macie duże :beer: również zamierzam pomyśleć o własnym wykonaniu, znajomy pracujący na obrabiarkach stwierdził że to tylko 2 pręty z włókna węglowego i troszkę zabawy na obrabiarce z końcówką wyrzutni. Fajnie byłoby dobrze zbadać oryginał...:D

Posted

Na allegro masz rurki 1m 10mmx 8xmm niecale 22 zl. Spienione pcv kupisz w castoramie, do tego raczka z rurki pcv, kropleka zeby skleic glowice z spienionego pcv i do zabawy :) najwiecej czasu zejdzie ci z glowica :)

P.S jutro jade na Lipie wiec duze piwo mozesz przywieść :D

Posted

również się wybieram koło 19, jeśli pogoda mnie nie odstraszy to na pewno się zjawię, długi zawsze spłacam, wypatruj audi a3 :P choć raczej będę mobilny ze spiningiem...:)

Posted
Jak bede na Lipiu podejde i poproszę o pokazanie i obczaje :D
Zapraszam i uprzejmie informuję, że nikt z mojego stanowiska nie wychodzi trzeźwy... :D