luk89 Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Witam, wczoraj wieczorem będąc na Lipiu (tak na marginesie wpadł pierwszy sandaczyk w sezonie:)) zauważyłem jak ktoś nęci kulkami, rzuty były na dobre 120-130m z dość dużą dokładnością, dlatego też podszedłem spytać jakiej wyrzutni (cobry) używa. Byłem bardzo zaskoczony gdy pokazane zostało mi coś na wzór urządzenia z linka http://http://www.narybki.vot.pl/forum/viewthread.php?thread_id=13168 oczywiście z większym rozstawem między "prętami" i wykonane fabrycznie. Podobno wędkujący Pan dostał urządzonko od znajomego do testów, miało też kosztować nie mało(kilka 100). Wiecie może co to mogło być, znacie jakąś stronę albo nazwę ? Myślałem że bez problemu znajdę na necie ale się przeliczyłem i żałuję że nie dopytałem wędkarza;/ Dodam że było super lekkie, i naprawdę precyzyjnie wykonane:) Z góry dzięki za pomoc:)
Sasanek Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Gdyby by te karpie mogły odpowiadać na wasze kulki karabinkami do paintballa
luk89 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 Wiem do czego kolega "pije" ale czasami po prostu nie da się inaczej, a już na pewno na łowisku gdzie jest duża presja na karpia:) mimo to liczę na pomoc kolegów z forum
rapala Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 https://www.google.pl/search?q=cyber+shot+nash&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=FKJzU53FGM3isgaT7ICoDw Tylko czemu władowały się w link te emotikonki
Buakaw Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 To jest Cyber shoot od Nash'a. Ale Mateusz91 na swoim blogu " Karpiowanie bez cisnienia" opisal jak domowym sposobem zrobic to cacko Dobra sprawa Jak bede na Lipiu podejde i poproszę o pokazanie i obczaje
luk89 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 dzięki wielkie za info...:)macie duże również zamierzam pomyśleć o własnym wykonaniu, znajomy pracujący na obrabiarkach stwierdził że to tylko 2 pręty z włókna węglowego i troszkę zabawy na obrabiarce z końcówką wyrzutni. Fajnie byłoby dobrze zbadać oryginał...
Buakaw Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Na allegro masz rurki 1m 10mmx 8xmm niecale 22 zl. Spienione pcv kupisz w castoramie, do tego raczka z rurki pcv, kropleka zeby skleic glowice z spienionego pcv i do zabawy najwiecej czasu zejdzie ci z glowica P.S jutro jade na Lipie wiec duze piwo mozesz przywieść
luk89 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 również się wybieram koło 19, jeśli pogoda mnie nie odstraszy to na pewno się zjawię, długi zawsze spłacam, wypatruj audi a3 choć raczej będę mobilny ze spiningiem...
Mateusz91 Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Jak bede na Lipiu podejde i poproszę o pokazanie i obczaje Zapraszam i uprzejmie informuję, że nikt z mojego stanowiska nie wychodzi trzeźwy...
Recommended Posts