Jump to content

Recommended Posts

Posted

Widziałem w galerii że kiedyś takie spotkanie miało miejsce. Co myślicie żeby i tym roku w październiku spotkać się gdzieś nad wodą na kilka godzin?

Posted

Jak najbardziej jestem za,tym bardziej że nie byłem na zlocie(czego żałuje bo zdjęcia pokazują co się działo:D.Pażdziernik jak najbardziej a miejsce jako pierwszy zaproponuje Czarną bo przecież nie chodzi o rywalizacje w łowieniu tylko o integracje co nie...:D:D

Posted

W takim razie trzeba będzie ustalić kierownika tego spotkania...Z oczywistych względów zostaje nim @Gochu :D Jeszcze druga kwestia to termin i miejsce, niech kolega @gochu zaproponuje coś.

Posted

Jak to w dobie demokracji się godzi wstępnie podaje dwa terminy pod dyskusję:

24.10 lub 31.10

Łowiska:

1. Grabiny - moja osobista propozycja ze względu na bliskość wody stojącej i rzeki co daje większy wachlarz możliwości

2. Czarna Sędziszowska - propozycja Marcina

3. Wisłok - odcinek wybrany przez Was

Czekam na wasze opinie :)

Posted

Mi tam raczej wszystko jedno gdzie i kiedy, ale może na Lipiu by posiedział. Wiem, że wielu z nas nie lubi tej wody, ale dojazd nad wode jest, miejsca dużo na biwakowanie i łowienie, błota i syfu raczej nie ma, ryba różna jest. Stan Wisłoka może być różny a Czarna ostatnio pokazała jaka jest fajna:D .

Posted (edited)

A na Porębach jest jak brzegiem pochodzić? Wystarczy terenu do kilku godzin łowienia dla kilkunastu osób? Pytam bo nigdy tam nie łowiłem.

Myślałem o większej wodzie. Spotkanie będzie w niedzielę wiec jak pojedziemy na lipie w kilkanaście osób i jeszcze nie będzie padało to ciężko będzie wcisnąć się miedzy grunciarzy. Mnie osobiście kuszą te Grabiny i ten Siksowy okonek ;)

Edited by Gochu
Posted

A co powiecie na Wilczą,wiem że jest kilku kolegów na forum,którzy często tam wędkują.Miejsca pod dostatkiem,rzeka blisko tak że pole do popisu dla tych,którzy wędkują z brzegu i nie koniecznie na spina.Jedyny problem to zapłacenie dwie dychy dniówki dla tych co nie mają opłaconego tego zbiornika.

Na marginesie,przeglądałem pogodę długoterminową i pod koniec października temperatura może spaść w okolice 0 stopni i nie wykluczone są pierwsze opady śniegu.Nie nastraja to optymistycznie ale co tam!:D.Tylko przy wyborze miejsca wziął bym także pod uwagę łatwą dostępność opału na ognisko.

Posted

Bardzo chętnie zjawił bym się na spotkaniu, ale... zawsze jest jakieś ale. Największym problemem jest dojazd na ryby, gdyż nie posiadam jeszcze prawka. Ale może dam nową propozycję, czyli San? Okolice Słonnego, Nienadowej albo Dubiecka? Dojazd dobry jest, drzewo na opał prawie wszędzie jest, ale to tylko moja propozycja. A za datą byłbym bardziej 24, dzień po moich urodzinach, także fanie by było wtedy połowić. :P

Posted

Gochu te Poręby to tak ironicznie podałem :) 15tego października zbiornik i tak znika z wykazu wód. Grabiny jak najbardziej. Jest dużo miejsca a obok Wisłoczka.

Posted

O Porębach nie wiedziałem :o Szkoda że nie miałem okazji tam połowić. Może wybiorę się zanim zniknie. San też jest ciekawą propozycja ale niech wypowiedzą się Ci którzy znają ten odcinek lepiej. Ja w dalszym ciągu myślę o Grabinach ale to wszystko zależy od Was :)

Posted

A mi się widzi propozycja @Rapala - Wilcza Wola!!! Lub Lipie w ostateczności...Czarna też wchodzi w grę. Ogólnie jestem elastyczny jak ... nie wypada mi tu porównywać. :)

W tak doborowym towarzystwie jak ostatnio to nawet możemy się spotkać nad Mikośką, Z tym, że ja ju z więcej nie piję... Do dzisiaj mnie pali jak wiewiórkę po kasztanach.

Posted

Na jednodniowy zlot proponowałbym Lipie bądź Grabiny. Wilczą zostawiłbym na następny rok na kilkudniowy zlot. Wtedy można by i połowić i pointegrować się do woli.

Posted

Siksa ma rację. W przyszłym roku zrobimy kilkudniowy zlot na Wilczej Woli. Zorganizujemy sprzęt pływający, obozowisko i zaopatrzenie. Jeżeli myślicie że Lipie wystarczy na październikowe spotkanie to jestem za. Jest blisko więc może będzie więcej osób. A co z terminem?

Posted
Gochu te Poręby to tak ironicznie podałem :) 15tego października zbiornik i tak znika z wykazu wód. Grabiny jak najbardziej. Jest dużo miejsca a obok Wisłoczka.

Poręby mamy do końca roku.Grabiny mogą być ,jeszcze niebyłem na takim zlocie

Posted

Ustalone!

Październikowe spotkanie PSW 2010 odbędzie się na zbiorniku Lipie dnia 24.10.10

Godzina startu 7:00

Kto poza mną deklaruje obecność?