NorbertJ Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Witam, ostatnio podczas jednej z jesiennych wypraw wędkarskich, przedzierając się przez zarośla przypadkiem ułamałem szczytówke ( nie znalazłem jej ) i chciałbym się dowiedzieć czy można kupić gdzieś identyczną szczytówke (Wędka Mistrall Tournament Spin 240/12g) i czym ją przykleić. Z góry dziękuje za pomoc .
krs Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Zapytaj w sklepie w którym kupowałeś wędkę czy istniej możliwość dokupienia części szczytowej (całej), dobry sklep powinien pomóc. Możesz też wykonać wyklejankę, zależy to w którym miejscy było złamanie, jak bliżej szczytu to nie powinno być problemu. Łączenie złamanych części nie ma sensu bo efekt będzie mizerny a koszty robocizny duże.
NorbertJ Posted November 16, 2014 Author Posted November 16, 2014 (edited) Złamanie jest około 0.5cm za przedostatnią przelotką (ostatnia - szczytowa). A wędkę kupiłem w Majstrze a wątpie, żeby tam można było dokupić szczytówkę osobno. Pozostają raczej tylko jakieś sklepy online lub blisko Krosna. Edited November 16, 2014 by NorbertJ
krs Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Nie wiedziałem że Majster sprzedaje wędki, nie ma w Krośnie sklepów wędkarskich ? Jeżeli złamanie to tylko 5 cm to możesz skrócić szczytówkę do ostatniej przelotki, musisz tylko tą przelotkę wymienić na szczytową, możesz też wykonać wklejkę, komponenty nie będą dużo kosztować, z robocizną pewnie z 50zł, piszę o najtańszych komponentach i robociźnie za przysłowiowego browara.
VeJeK Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Można też napisać Maila do Mistrala z pytaniem ile będzie kosztować górna część wędki Na pewno odpiszą i podadzą cenę
hybel78 Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Witam, ostatnio podczas jednej z jesiennych wypraw wędkarskich, przedzierając się przez zarośla przypadkiem ułamałem szczytówke ( nie znalazłem jej ) i chciałbym się dowiedzieć czy można kupić gdzieś identyczną szczytówke (Wędka Mistrall Tournament Spin 240/12g) i czym ją przykleić. Z góry dziękuje za pomoc . Masz numer do przedstawiciela firmy Mistrall 607848445 - miałem podobną sytuację tylko że z karpiówką. 30 lub 40 zł mnie to kosztowało i przywiózł mi nową. Powodzenia:beer:
art-ski Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Nie wiedziałem że Majster sprzedaje wędki A owszem sprzedaje i to w miarę przyzwoite, po przyzwoitych cenach. Jest tam sporo sprzętu firmy Robinson w tym dobre wędki dla początkujących i nie tylko.
kafel Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Też się czasami "stołuję":) u nich. Podstawowe atuty to czynne w niedziele, dobre ceny. Ze sprzętem podstawowym niema problemu. Do methody też ostatnio sporo mają.
Recommended Posts