Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio podczas jednej z jesiennych wypraw wędkarskich, przedzierając się przez zarośla przypadkiem ułamałem szczytówke ( nie znalazłem jej ) i chciałbym się dowiedzieć czy można kupić gdzieś identyczną szczytówke (Wędka Mistrall Tournament Spin 240/12g) i czym ją przykleić. Z góry dziękuje za pomoc :).

Posted

Zapytaj w sklepie w którym kupowałeś wędkę czy istniej możliwość dokupienia części szczytowej (całej), dobry sklep powinien pomóc. Możesz też wykonać wyklejankę, zależy to w którym miejscy było złamanie, jak bliżej szczytu to nie powinno być problemu. Łączenie złamanych części nie ma sensu bo efekt będzie mizerny a koszty robocizny duże.

Posted (edited)

Złamanie jest około 0.5cm za przedostatnią przelotką (ostatnia - szczytowa). A wędkę kupiłem w Majstrze a wątpie, żeby tam można było dokupić szczytówkę osobno. Pozostają raczej tylko jakieś sklepy online lub blisko Krosna.

Edited by NorbertJ
Posted

Nie wiedziałem że Majster sprzedaje wędki, nie ma w Krośnie sklepów wędkarskich ? ;) Jeżeli złamanie to tylko 5 cm to możesz skrócić szczytówkę do ostatniej przelotki, musisz tylko tą przelotkę wymienić na szczytową, możesz też wykonać wklejkę, komponenty nie będą dużo kosztować, z robocizną pewnie z 50zł, piszę o najtańszych komponentach i robociźnie za przysłowiowego browara.

Posted

Można też napisać Maila do Mistrala z pytaniem ile będzie kosztować górna część wędki :)

Na pewno odpiszą i podadzą cenę :)

Posted
Witam, ostatnio podczas jednej z jesiennych wypraw wędkarskich, przedzierając się przez zarośla przypadkiem ułamałem szczytówke ( nie znalazłem jej ) i chciałbym się dowiedzieć czy można kupić gdzieś identyczną szczytówke (Wędka Mistrall Tournament Spin 240/12g) i czym ją przykleić. Z góry dziękuje za pomoc :).

Masz numer do przedstawiciela firmy Mistrall 607848445 - miałem podobną sytuację tylko że z karpiówką. 30 lub 40 zł mnie to kosztowało i przywiózł mi nową. Powodzenia:beer:

Posted
Nie wiedziałem że Majster sprzedaje wędki

A owszem sprzedaje i to w miarę przyzwoite, po przyzwoitych cenach. Jest tam sporo sprzętu firmy Robinson w tym dobre wędki dla początkujących i nie tylko.

Posted

Też się czasami "stołuję":) u nich. Podstawowe atuty to czynne w niedziele, dobre ceny. Ze sprzętem podstawowym niema problemu. Do methody też ostatnio sporo mają.